LED osvětlení skříně při vypnutí divně praská Vyřešeno
LED osvětlení skříně při vypnutí divně praská
Dobrý den, nedávno jsem si koupil novou Case: http://www.czc.cz/bitfenix-colossus-gre ... 38/produkt všechno jsem zapojil, vše funguje, světla svítí, větráčky se točí, ovšem když PC vypnu, LEDky udělají nepříjemný praskavý zvuk, něco jako když by se měly zkratovat nebo tak, na Case mám tlačítko které vypně všechny LEDky, když to udělám a PC vypnu, žádné praskání neslyším, proto bych se chtěl zeptat lidí kteří mají podobně osvětlenou Case, zda je to normální, jestli se tím LEDky náhodou neničí atp.. Předem děkují za všechny příspěvky.
Asus Sabertooth Z77 | Intel Core i5-3570K 3.4Ghz/3.8Ghz Turbo | Gelid Tranquillo rev.2 | Corsair Vengeance Black 8Gb 1600Mhz | Asus GTX 680 DCIIT 2Gb 6008Mhz 1137Mhz/1201Mhz Boost | OZC Vertex 4 128Gb | Seagate Barracuda 1.5Tb | Seasonic 620 M12II | Bitfénix Colossus Window
Re: LED osvětlení skříně při vypnutí divně praská
LEDky jako takové nemohou mít zvukový projev. Ten zvuk má možná něco společného se spínáním (vypínáním) LED osvětlení, ale samotné LED ho určitě nevydávají. Zkus vysledovat, odkud ten zvuk vychází a zkus ho lépe specifikovat, hlavně jeho intenzitu. (Setkal jsem se x-krát s tím, že si někdo stěžoval na nějaký divný/cizí/nepříjemný/nevímjaký zvuk hlavně v autech a při poslechu jsem zjistil, že dotyčný slyší "trávu růst", že ten zvuk je skoro neslyšitelný a navíc je to naprosto normální projev nějakého zařízení). Tím nechci říct, že je to Tvůj případ.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Tak sem to teď trochu víc prozkoumal, a ten zvuk, nevím jak ho líp popsat, takové praskání, nebo možná jakoby šustění igelitovým pytlíkem, no každopádně vydává ho věc v návodu popsaná jako LED Control Board.. Jsou do ní zavedeny kablíky od LEDek z větráků, z předního panelu, pak ze zdroje, a z čudlíku který právě tyto LEDky vypíná a zapíná, zjistil jsem taky že ten zvuk to vydává i při zapnutí, ale to není slyšet protože mi grafika vytáčí větráčky na max aby vyfoukla prach či co, přikládám foto, snad to tedy nic nebude.. no dištak mám záruku že?
Asus Sabertooth Z77 | Intel Core i5-3570K 3.4Ghz/3.8Ghz Turbo | Gelid Tranquillo rev.2 | Corsair Vengeance Black 8Gb 1600Mhz | Asus GTX 680 DCIIT 2Gb 6008Mhz 1137Mhz/1201Mhz Boost | OZC Vertex 4 128Gb | Seagate Barracuda 1.5Tb | Seasonic 620 M12II | Bitfénix Colossus Window
Takže ten zvuk je naprosto normální jev, protože na té destičce jsou 4 relátka na spínání LEDek, která při vypínání a zapínání cvakají 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Ok, tak to je super
jen ještě jeden puntičkářskej dotaz, to čtvrté spodní relátko je trochu nakřivo, nebo našikmo, když se podíváš na poslední obrázek tak je to tam vidět, to je Ok nebo to může dělat něakej problém? Omlouvám se za nejspíš zbytečnej dotaz ale chci si bejt se vším na 100% jistej 

Asi jsou vyvrtaný nepřesně dírky v tišťáku 

Re: LED osvětlení skříně při vypnutí divně praská Vyřešeno
Aha, ale nic špatného by to dělat nemělo ne? No každopádně velký díky za info, dost se mi ulevilo 

Ty jsi ale punťa. Ne, nic špatného to dělat nebude. A teď za sebou zamkni - zelená fajfka vpravo nahoře ve Tvém posledním příspěvku.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Hledám někoho, kdo mi dá vše do nové PC skříně
od HelFix » 11 pro 2024 18:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 14
- 4436
-
od uzivatel123