Domácí skupina
Domácí skupina
Mám nesmyslný problém s domácí skupinou která mi dřív šla, ale chtěl sem připojit další notes a ten nejde tak sem se pokusil domácí skupinu rozpustit a založit ji znovu a teď už nejde odnikud nikam připojit se. Je to pro mě nepochopitelná věc nic sem něměl s ničim sem nečachroval heslo mám správně nevíte někdo jak na to a popřípadě kdybych to chtěl radši dělat bez skupiny jak zjistím prosím heslo které je na obrázku ( je to při připojování do jiného počítače přes síť tak vyskočí tahle tabulka )
PC - Win 10 pro 64 bit; Proc-Intel i5 6500+ninja 3 cooler; GK-MSI Twin Frozr GeForce 1660-Ti 6G ; RAM-Kingston HyperX Fury 2x8GB DDR4 2133; MB-MSI Z170-A Pro; SSD-ADATA XPG GAMMIX S11 Pro, M.2 - 256GB; HDD-1x WD 2TB green, 2x WD 1TB blue; Skříň-Cooler Master HAF 912 Zdroj-Seasonic x-series 850 W 80+gold
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Domácí skupina
Tady zadej jmeno a heslo, kterym se prihlasujes na vzdalenem pocitaci. Pro takove 'male domaci sdileni' je nejsnazsi mit na vsech pocitacich stejne prihlasovaci jmeno a neprazdne heslo.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Pro různé důvody nemožnosti připojení k domácí skupině a jejich řešení naleznete zde.
zeus: jo ale jak to jméno a heslo zjistím ? :) nebo kde ho zadám,určím ?
štučka: odzkoušel jsem podle návodu na této stránce všechno ale nepomohlo nic :(
možná jsem lokalizoval problém ale sám nevím jak bych ho mohl opravit odzkoušel sem ( mám 2 PC 2 NTB ) a jde mi připojit se jen z NTB na NTB to znamená že nejspíš v routeru je nastaveno něco co polovuje WLAN síti přenášet ty data a po kabelu ne ale nevím co by to mohlo být :(
štučka: odzkoušel jsem podle návodu na této stránce všechno ale nepomohlo nic :(
možná jsem lokalizoval problém ale sám nevím jak bych ho mohl opravit odzkoušel sem ( mám 2 PC 2 NTB ) a jde mi připojit se jen z NTB na NTB to znamená že nejspíš v routeru je nastaveno něco co polovuje WLAN síti přenášet ty data a po kabelu ne ale nevím co by to mohlo být :(
PC - Win 10 pro 64 bit; Proc-Intel i5 6500+ninja 3 cooler; GK-MSI Twin Frozr GeForce 1660-Ti 6G ; RAM-Kingston HyperX Fury 2x8GB DDR4 2133; MB-MSI Z170-A Pro; SSD-ADATA XPG GAMMIX S11 Pro, M.2 - 256GB; HDD-1x WD 2TB green, 2x WD 1TB blue; Skříň-Cooler Master HAF 912 Zdroj-Seasonic x-series 850 W 80+gold
- the ProtoType
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
V Ovládacích panelech --> Centrum sítových připojení a sdílení ---> Změnit pokročilé nastavení sdílení ---> a tam vyberte "Vypnout sdílení chráněné heslem" . Tedy pokud se nechcete přihlašovat pomocí hesla a uživ.jména.
Rád se naučím něco nového, takže jenom do mě. 
Google taky dobře poradí, stačí chvilku hledat...

Google taky dobře poradí, stačí chvilku hledat...
Pokud jste se přesvědčil, že problém není v domácí skupině, ale v routeru, tehdy bud'te jisty, že všechny sít'ové karty jsou nastaveny na automatické získání IP adresy, a v routeru na DHCP serveru změnte diapazon IP adresů, například na 192.168.1.10 - 192.168.1.20.
Vymazte cache pro všechny sít'ové karty.
run
cmd
ipconfig /release
ipconfig /renew
arp -d
nbtstat -R
Nebo nastavte IP pro každou sít'ovou karty zvlášt' a v routeru vypnout DHCP server.
Vymazte cache pro všechny sít'ové karty.
run
cmd
ipconfig /release
ipconfig /renew
arp -d
nbtstat -R
Nebo nastavte IP pro každou sít'ovou karty zvlášt' a v routeru vypnout DHCP server.
the protytpe: jj vypnul jsem to ale nejde to pořád stejně vyskakuje ta tabulka a když se zkusím přihlásit tak náhodným jménem páč nevím kde by to mohlo se nastavit ... a sice se dostanu do toho pc ( přes tu tabulku výše uvedenou v obrázku ) ale když pak chci jít do sdílené složky což je můj celý disk tak mi to hlásí chybu sítě že nemám oprávnění k přístupu ...
štučka: hledal jsem nastaveni diapozon ip adres a nemohl jsem ho ve svém routeru najít
vyměnil sem tedy dnes router a opravdu s ním mi de skupina vytvořit a se všemi pc a ntb jsem se připojil bez problémů ... jediné dilema na tomtou routeru který je od edimaxu mi zas občas vypadne vysílaní wi-fi sítě a musím ho restartovat aby se šlo připojit ( pc přes kabel ale jde ) takže je to buď to a nebo nefunkčnost domácí skupiny
štučka: hledal jsem nastaveni diapozon ip adres a nemohl jsem ho ve svém routeru najít
vyměnil sem tedy dnes router a opravdu s ním mi de skupina vytvořit a se všemi pc a ntb jsem se připojil bez problémů ... jediné dilema na tomtou routeru který je od edimaxu mi zas občas vypadne vysílaní wi-fi sítě a musím ho restartovat aby se šlo připojit ( pc přes kabel ale jde ) takže je to buď to a nebo nefunkčnost domácí skupiny

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
diapozon si přelož jako rozsah DHCP
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3519
-
od petrvorisek
Zobrazit poslední příspěvek
05 led 2025 16:26