Slaba baterie po roce?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Radys26
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Slaba baterie po roce?

Příspěvekod Radys26 » 11 říj 2012 21:20

Ahoj,

mam problem s notebookem, mam ho presne 13 mesicu a zda se mi, ze mi odchazi baterie. Nebo?

Posledni cca 14 dni sleduji, ze kdyz mam bez pripojeni k 220V 20/ baterie, ntb samovolne nahle vypnul, zhasl. Potom se to stalo podruhe cca pri 33% a naposledy ted prech chvili, kdyz jsem mel cca 54% a hlasilo to navic pouhych 27 minut pri 54 procentech! :shock:
Jak je to mozne? Delaji to ntb HP bezne? sledoval jsem i, ze pri beznem probozu, kdy jsem mel driv pro 70% pres 2 hodiny do vypnuti, ted jsem mel necelou pulhodinu pri stejnem nabiti baterie.

Ve screenu posilam, kdy mam pres pulku, ale cas nic moc, to bylo prave po momentu, kdy se mi vypnul na 54% viz vyse. Po zapojeni do site nabehl cas na hodnotu, ktera je v obrazku.

Diky za rady.
Přílohy
baterie.jpg
baterie.jpg (7.48 KiB) Zobrazeno 531 x

Reklama
satam
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Slaba baterie po roce?

Příspěvekod satam » 11 říj 2012 21:29

Není to žádná výjimka a hlavně: Pokud používáš ntb hodně často a relativně dlouho připojený na síť (220V) nesvědčí tento režim akumulátoru a ten relativně brzy odchází. A není to doména HP, je to obecná vlastnost používaných akumulátorů a navíc se jednotlivé kusy životností hodně liší. Jeden vydrží necelý rok, druhý třeba pět. A příčiny, závislosti nevysleduješ, nezjistíš. Takže je reálné, že Tvůj Aku je na odchodu.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Kotik
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Kotik » 11 říj 2012 21:34

Dovolím si trošku nesouhlasit. Právě když je baterie často v síti, je to pro ni lepší. Když ji často používá (tzn. bez napájení ze sítě), zvláště krátkodobě a pak do sítě, právě toto bateriím v noťasech neprospívá..
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 11 říj 2012 21:44

2Kotik: Promiň, že jsem punťa, ale bavíme se o akumulátorech. A to, cos napsal, staví teorii nabíjení a údržby akumulátorů na hlavu. Akumulátorům, používaným v notebookách nejvíc svědčí právě pravidelný nabíjecí a vybíjecí cyklus, určitě ne trvalé připojení do sítě - trvalé dobíjení. Podle typu akumulátorů - NiMH, LiOn, LiPol a další - je rozdílná (a někdy hodně) jen oddolnost proti: Přebíjení, hlubokému vybíjení, dobíjení při částečném vybití, trvalému dobíjení atd. To je na samostatný článek a myslím, že vygooglit o tm lze hodně moc.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 11 říj 2012 22:02

2satam: nemáš tak docela pravdu. To co jsi napsal se týká pouze aku NiCd a NiMH. Lion a LiPol aku tímto neduhem netrpí, naopak je pro ně nejlepší zůstat na 60% kapacity. Jinak aku vydrží cca 3 roky. Tedy od výroby. Takže než někdo z aku udělal baterii, ta pak někde nějakou dobu ležela, pak se dala do ntb, ten byl taky nějakou dobu ve skladě než si ho koupil - tohle ukrojilo čas baterii.

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 11 říj 2012 22:08

A když si dáš dohromady všechno, co jsme Ti tu napsali, zjistíš, že asi nejblíže pravdě bude ITCrowd a bohužel jsi měl smůlu, žes padl na takový kousek. Holý fakt je, že ten aku jde do kytek a myslím, že ho nic nezachrání. Začni šetřit na nový (pokud už není pozdě).

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 11 říj 2012 23:17

To ze baterie vydrzi rok je bohuzel normalni, zatimco baterie vyrobene kolem roku 2004 pouzivame v notebocich doted (ano, vydrzi 20 minut), u notebooku koupenych 2010-2011 jsme museli uz desitky baterii vyhodit, bud vydrzely par minut nebo vubec nesly nabijet.

Nekolik baterii se poroucelo uz do pul roku, ale to jde nastesti vyreklamovat (zaruka na abterie od HP je 6 mesicu)
Taky ta baterie stoji 1/3 ceny co tenkrat........

Neustale pouzivani notebooku s napajenim snizuje zivotnost baterie, prilisne vybiti dokaze zase zmast elektroniku tak ze vypina notebook aniz by baterie byla skutecne vybita - vyplati se obcas provest rekalibraci.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 12 říj 2012 07:16, celkem upraveno 1 x.

Kotik
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Kotik » 12 říj 2012 00:10

Já mám notebook 2 roky, nevím přesně, kdy byl vyrobený, ale výdrž baterky je více než uspokojivá. 4,5 (možná i víc) hodiny se zaplou wifi, brouzdáním na netu plus Word, žádný problém.

Nicméně zpátky k tématu, ta baterka bude už v čudu, s tím nic neuděláš. Kamarád má také notebook rok a baterka mu také nic nevydrží.. :roll: On jí ale dával co proto, právě těmi krátkými běhy, ale i krátkým nabíjením, atd. I když by to ty baterie vydržet měly, není to tak docela pravda.
Já se držím toho, že zbytečně na baterii nejedu a když ano, snažím se ji, co nejdříve dobít na max, jinak mám ntb pořád v síti.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Baterie v notebooku - jak se k tomu postavit?
    od uzivatel123 » 22 pro 2024 16:40 » v Vše ostatní (hw)
    3
    2407
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    22 pro 2024 21:08
  • Odešla baterie nebo adaptér notebooku?
    od p3v4x » 05 lis 2024 18:24 » v Problémy s hardwarem
    3
    2334
    od p3v4x Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 22:54

Zpět na “Problémy s hardwarem”