Potřeboval bych změnit popisek dat ve skládaném sloupovém grafu z hodnot na procenta. Pokud použiju změnu formátu, tak to procenta nespočítá, pouze zobrazí hodnotu*100 a přidá %, což není to co potřebuju. Např. hodnoty 100ks a 77ks by se zobrazovalo ne jako 10000% a 7700%, ale správně jako 56% a 44%.
Díky, Mejla
Popisek u grafu z hodnoty na procento Vyřešeno
Re: Popisek u grafu z hodnoty na procento
Ahoj, vystav vzorek.
Kdysi jsem potřeboval graf, kde jsem musel přepínat mezi hodnotami a procenty. Dělal jsem to tak, že
jsem měl tabulku s hodnotmi a procenty, jak máš v tom příkladu. Pak jsem měl pomocnou tabulku (skutečný zdroj dat pro graf) , pak jsem měl zaškrtávací políčko, kterým jsem volil, zda chci hodnoty nebo %. Podle tohoto políčka se přes svyhledat naplnila ta pomocná tabulka a tím se změnil i ten graf. Jinou možnost neznám.
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Říj 2012 19:46) ---
Umím to jedině takto.
Je tam zapotřebí makro, které nastavuje formáty grafu (zdrojová tabulka se přeformátovávat nemusí, v makru je kód, který přeformátuje i tu pomocnou tabulku označen jako komentář).
jsem měl tabulku s hodnotmi a procenty, jak máš v tom příkladu. Pak jsem měl pomocnou tabulku (skutečný zdroj dat pro graf) , pak jsem měl zaškrtávací políčko, kterým jsem volil, zda chci hodnoty nebo %. Podle tohoto políčka se přes svyhledat naplnila ta pomocná tabulka a tím se změnil i ten graf. Jinou možnost neznám.
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Říj 2012 19:46) ---
Umím to jedině takto.
Je tam zapotřebí makro, které nastavuje formáty grafu (zdrojová tabulka se přeformátovávat nemusí, v makru je kód, který přeformátuje i tu pomocnou tabulku označen jako komentář).
- Přílohy
-
- Procenta.xls
- (45 KiB) Staženo 251 x
Díky za ochotu a pomoc, bohužel to není úplně ono. Tvoje řešení klasicky přepíná hodnoty/procenta včetně osy Y, já bych potřeboval aby na ose Y zůstaly hodnoty, ve skládaných grafových sloupcích byly uvedeny procenta, ale nad osama aby byly sumy hodnot pro jednotlivé osy? Zatím to bylo řešeno tak, že hodnoty byly vloženy extra nad graf, a ručeně se přepisovaly.
Tak nakonec vyřešeno tak, že přes graf je nastavený "obrázek", v jehož středu je popis navázaný na tabulku, tj, hodnota se mění automaticky, ale posunování obrázku, aby byl zhruba ve středu grafu probíhá ručně. Nic lepšího jsem nevymyslel.