Dobrý den, v mém stolním PC před časem odešla 8 let starágrafická karta. Nepodařilo se mi zjistit model, na kartě to není napsané, jenom vím, že to byla nějaká ATI 64MB, takže jsem si koupil novou nVIDIA GeForce FX 5500, což je jedna z mála grafických karet, které se ještě dají do AGP slotu sehnat. Očekával jsem nějaký ten nárůst výkonu, nicméně po zapnutí jsem zjistil, že klesl asi o 50%. Sem tam hraji World of Warcraft a kde jsem předtím míval přijatelných 25 FPS, nicméně teď jsem rád, když mám FPS 10 (na stejných místech se stejným nastavením). Rovněž mám problém s videi, které se začaly kousat. Nemluvně o práci s Photoshopem z čehož se stal horor.
Samozřejmě jsem přeinstaloval a aktualizoval ovladače, nicméně to nepomohlo. Proto bych se rád obrátil na vás a zeptal se, zda je to chyba karty nebo nastavení. Nový počítač plánuji až za pár měsíců a rád bych, aby mi toto ještě alespoň tu chvíli vydrželo.
Předem díky za rady!
nVIDIA GeForce FX 5500
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: nVIDIA GeForce FX 5500
Nebyl to nejstastnejsi nakup (taktne receno), tato generace karet se moc nepovedla (alespon nizsi modely). Pro priste - do takhle stareho PC se nevyplati kupovat nove veci.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: nVIDIA GeForce FX 5500
No bohužel ono už do AGP slotu dnes není moc z čeho vybírat, protože tyto karty se už nevyrábí. Toho nákupu jako tak nelituju, jak jsem psal, tak plánuju nový PC a tento starý půjde rodičům, kteří ty nároky moc vysoké nemají, takže i tak pojede dokud neumře úplně :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2360
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
23 led 2025 10:34