Instal Win 7 z USB

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

SSoCool
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Instal Win 7 z USB

Příspěvekod SSoCool » 19 říj 2012 07:57

Dobrý den,

prosím Vás touto cestou o radu.
Dostal se mi do rukou notebook, který je v naprosto žalostném stavu. Bohužel mi k němu majitelka nedala žádné CD/DVD - prostě nic. Je nutný reinstal systému a rozdělení disku. Můžete mi někdo poradit jak nabootovat systém ze "servisního/záložního" disku (má totiž OM verzi WIN 7)?
Nebo aspoň jak zprovoznit WIN 7 z USB. Udělala jsem boot usb a nahrála na to ISO WIN 7 ( z netu) - po restartu začne USB normálně bootoval, ale jakmile vyberu, že chci instalovat WIN 7, tak mi to vyhodí hlášku, že nenalezl ovladače pro CD/DVD a že je mám dodat - nevím jaké a tak je konec....
O lenegálnost se nebojím, notebook má svoje licenční číslo na štítku na spodní staně a to hodlám použít, jen se potřebuju nějak prokousat přes začátek instalu tak, abych mohla zformátovat a rozdělit disk.
Notebool: Packard Bell - Easy Note TM 98 (myslím) - we WIN 7 (32bit) na něm neumím zprovoznit WIFI - ani po instal orig ovladačů ze stránek výrobce se nerozeběhne a výpis mi pořád hlásí neznámé síťové zařízení.
Moc děkuji

Reklama
the ProtoType
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Instal Win 7 z USB

Příspěvekod the ProtoType » 19 říj 2012 08:05

Podívej se do manuálu, tam bude popsané jak vrátit NTB do továrního nastavení. tj. přeinstalování.
Rád se naučím něco nového, takže jenom do mě. :D

Google taky dobře poradí, stačí chvilku hledat...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 19 říj 2012 08:08

OEM licence od vyrobce ntb nepouziva cislo ze stitku, ale aktivuje se pres kllic v BIOSu (po instalaci jsou Windows jiz aktivovane)

Aby tam byla stejna verze Windows, nelze pouzit jen tak nejakou nahodnou instalaci, je potreba pouzit OEM recovery disk primo pro dany notebook

To co je nainstalovane ted mozna vezme licencni cislo, ale bude potreba zavolat na linku Microsoftu, vysvetlit ze se instaluje normalni OEM verze od Microsoftu a pozadat o manualni aktivaci licence s cislem ze stitku, automaticky to neprojde.

SSoCool
nováček
Stav:

Příspěvekod SSoCool » 19 říj 2012 17:57

Díky za radytak jsem projela manuál a je tam dvojhmat ALT+F10 po zapnutí PC, ale toto nic nedělá :(

the ProtoType
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod the ProtoType » 19 říj 2012 18:17

No to by ale mělo pokud je to v manuálu. Zkoušela si to víckrát nebo jeden pokus a konec?
Rád se naučím něco nového, takže jenom do mě. :D

Google taky dobře poradí, stačí chvilku hledat...

SSoCool
nováček
Stav:

Příspěvekod SSoCool » 19 říj 2012 19:12

x-krát.... kratce... držet.... a nic... max reakce je taková, že to začne pištět a je vymalováno...to je max co z toho dostanu :(

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 19 říj 2012 19:22

Tento počítač - Spravovat - Správa disků. Podívej se zda tam vůbec je Recovery oddíl, případně sem dej screen.

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”