Čuste lidi, už jsem zoufalý, proto se obracím na Vás, jestli někdo někdy neměl podobný problém.
Řeším problém s počítačem od kamaráda. Má pevný PC s Vistama, je připojený přes Wi-Fi = velmi špatná kvalita připojení, velmi špatná rychlost.
LAN adaptér funguje, kabel je v pořádku, router taktéž. Problém nastává s IP adresou. Počítač "získá" nesmysl v podobě 169.254.0.0/16, připojení k internetu pochopitelně nefunguje, PING na router taky ne. Ručně to nastavit nejde, nefunguje. Zkoušel jsem aktualizaci driveru, auto-fix od Microsoftu, ruční nastavení broadcast flagu pomocí tohoto: http://support.microsoft.com/kb/928233/en-us
Naprosto bezúspěšně. Už mě opravdu nenapadá, co ještě mám vyzkoušet, aby počítač získal adresu přes DHCP server routeru, případně, aby šla adresa nastavit alespoň ručně. Nepotýkal se někdo s podobným problémem? Díky moc všem.
Nefungující DHCP na Vistě - problém s broadcast flagem Vyřešeno
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: Nefungující DHCP na Vistě - problém s broadcast flagem
Podívej se do Články a návody, tam najdeš návod na nastavení routeru apod.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Ak to pripojis LAN kablom, pocitac ziska IP od DHCP ?
Ak ano, chybu hladaj v nizkej kvalite signalu a/alebo ovladaci, ktory si nevie poradit s nizkou kvalitou signalu.
Ak ano, chybu hladaj v nizkej kvalite signalu a/alebo ovladaci, ktory si nevie poradit s nizkou kvalitou signalu.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj, omlouvám se za tak velké zpoždění. Vyjádřil jsem se v úvodním příspěvku špatně, připojení přes Wi-Fi funguje, nefungovalo právě přidělení IP přes LAN. Router byl nastaven správně. Ukázalo se, že je problém v kabelu, protože přes jediný kabel v bytě nebyl schopen získat IP žádný počítač, přes ostatní všechny. To jsem ale dříve nevěděl, kabel se navíc tváří, že funguje bez problému, svítí. Zkusím překrimpovat na obou koncích, uvidíme.
Díky moc všem
Díky moc všem
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4350
-
od petr22