Zdravím,
potřeboval bych poradit (proto tu asi jsem, že? :-)) se zvukem.
Mám takový problém: hraju hry s hudbou v jiném SW. A od včerejška se mi zvuk díky tomu vypíná. Ať pouštím hudbu z jakéhokoliv zdroje (YT, WinAmp, WMP...) tak se mi po chvilce vypne zvuk celého PC, ale stačí jen kliknout pravy myšítkem na symbol repráčku ve startliště a zvolit "zařízení pro záznam/přehrávání" nebo zastrčit a vysunout sluchátka a zvuk opět běží. Pokud mám jen samotnou hru, běhá vše v pohodě, ale když pouštím samotnou hudbu nebo video, samovolně se to zase vypne. Reinstal systému jsem už taky zkoušel, nikdy předtím jsem tento problém nepozoroval. Žádné nastavení jsem neměnil a přesto to odešlo...
Nezdá se mi, že by se jednalo o HW chybu, to by to nešlo tak snadno nahodit (nebo jo?)...zas na druhou stranu komplet reinstal a nové drivery tomu taky nepomohly... Neví někdo, o co jde, případně jak budu moci opět bez problémů sledovat filmy, hrát hry se spuštěnou hudbou pod tím?
Kdyby bylo potřeba
MSI CX640
W7 prof 64
vypadávání zvuku
- Spina
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: vypadávání zvuku
Jaký máš Windowsy?
MB: ASUSTeK Computer INC. M3A-H/HDMI + SC
CPU: AMD Athlon™ 64 x2 Dual Core Processor 6400+; 3.21GHz
RAM: Kingston HyperX DDR2; 1GB (2x)
HDD: Barracuda 7200.11 (ST3320613AS); 320GB
FDD: HL-DT-ST DVDRAM GSA-H12N ATA
VGA: MSI nVidia GeForce 9600 GT
Z: EuroCase 390W (ATX-390W)
Nechlubím se
Nechlubím se
2Spina: Nauč se číst!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- Spina
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mě za to hodláš ztrestat?

S W7 se v tomto nevyznám

S W7 se v tomto nevyznám

Nechlubím se
Nechlubím se
-
- Pohlaví:
Spina V podpisu máš napsáno Učím se od Vás!
PC-HELP.CZ
Tak se prosím podívej na svoje příspěvky a piš je tak, aby se časem mohl někdo učit také od Tebe.
PC-HELP.CZ
Tak se prosím podívej na svoje příspěvky a piš je tak, aby se časem mohl někdo učit také od Tebe.

- Spina
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:

Nechlubím se
Nechlubím se
prosím nehádejte se tu...potřeboval bych spíše poradit...
jinak přídavek:
přes HDMI mi to funguje i na LCD obrazovce, ale notebook samotný prostě vypíná repro...
jinak přídavek:
přes HDMI mi to funguje i na LCD obrazovce, ale notebook samotný prostě vypíná repro...
Mohu tomu rozumět tak, že přes HDMI vše funguje tak, jak má, tedy jdou oba zvuky? Pak bych to viděl bohužel na HW závadu koncového stupně zvuku ntb. Pokud ho vynecháš, vše funguje. Přesně si tu závadu na dálku netroufám odhadnout.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
No...když jedu přes HDMI, odesílám zvuk jen do LCD. Pokud použiju sluchátka, pak zvuk šlape ve sluchátkách. Pokud nepřehrávám hudbu/film, zvuk funguje bezproblémů v reprácích. Pokud ale pustím hudbu, pak to po chvilce vypadne. Ale jen bez vnějšího výstupu, tedy do repro. Jak jsem ale psal, stačí zastrčit/vysunout jack nebo kliknout na ozvučení - volba pro přehrávání a zvuk se zas, bohužel jen na chvíli, rozjede. Proto mi přijde jako blbost, aby se jednalo o nějakou HW chybu, protože jsem zkoušel, když vypadly repro, udělat test repro. Test mi repráky ozvučil, ale nic jiného slyšet nebylo...tak a co teď :-)
na reklamaci se mi to moc vozit nechce, nevím, co tam zjistí, podobný problém někdo definoval někde na netu, ale psal, že reklamace mu nic nevyřešila...
na reklamaci se mi to moc vozit nechce, nevím, co tam zjistí, podobný problém někdo definoval někde na netu, ale psal, že reklamace mu nic nevyřešila...
goldee promiň, asi mám delší vedení díky věku, takže pořád mám zamotané souvislosti - repro x sluchátka x TV, TV x PC, jeden zvuk x dva zvuky apod. Zkusím to po svém: Zkus vzít (půjčit!) PCI zvukovku, vypni integrovanou a vyzkoušej. Když to bude chodit, pravděpodobně se jedná o (možná občasnou) závadu integrované zvukovky a tu PCI bych tam nechal, popř. vrátil majiteli a koupil si svou. Když bude situace stejná, alespoň jsi vyloučil závadu integrované zvukovky a pak můžeme zkusit pokračovat.
tak ted jsem mimo já 
ntb je ještě v záruce, vyplatí se mi to reklamovat? dokážou na něco přijít? (jak jsem psal, někde jsem na netu četl, že to vrátili, že tomu nic není)... Jsem sice laik, ale když by byla špatná zvukovka, fungovalo by to i v těch sluchátkách/LCD?
abych tě uvedl do linie:
repro:
hra + hudba vypadává
hudba vypadává
hra nevypadává
sluchátka:
vše funguje
HDMI - LCD televize:
vše funguje
-jen výstup do repro vypadává

ntb je ještě v záruce, vyplatí se mi to reklamovat? dokážou na něco přijít? (jak jsem psal, někde jsem na netu četl, že to vrátili, že tomu nic není)... Jsem sice laik, ale když by byla špatná zvukovka, fungovalo by to i v těch sluchátkách/LCD?
abych tě uvedl do linie:
repro:
hra + hudba vypadává
hudba vypadává
hra nevypadává
sluchátka:
vše funguje
HDMI - LCD televize:
vše funguje
-jen výstup do repro vypadává
Tak asi takhle:
1) Zapomněl jsem se podívat, co je MSI CX640
2) Vše nasvědčuje tomu, že je špatný kontakt v jack zásuvce pro repro. Po nějaké době zatížení prostě vypínací kontakt ztratí dotyk s protikusem a zvuk vypadne. Po nějakém impulsu (mechanický - vyndat/zandat konektor, elektrický - "zamíchání" se zvukem přes ikonku) se kontakt dočasně obnoví a zvuk chvíli jde
1) Zapomněl jsem se podívat, co je MSI CX640

2) Vše nasvědčuje tomu, že je špatný kontakt v jack zásuvce pro repro. Po nějaké době zatížení prostě vypínací kontakt ztratí dotyk s protikusem a zvuk vypadne. Po nějakém impulsu (mechanický - vyndat/zandat konektor, elektrický - "zamíchání" se zvukem přes ikonku) se kontakt dočasně obnoví a zvuk chvíli jde