Zdravím vás Mistři,
potřeboval bych z prvního listu, kde mam soupis materiálu s tlačítky, kliknutím na tlačítko kopírovat cely řádek do druhého listu (řazené v libovolném pořadí).
Dávám do přílohy vzor s nedodělaným makrem.
Je možné že je tohle téma zde založené a já ho přehlídl tak mě kdyžtak nasměrujte správně.
Děkuji Černý
Kopirování pres makro do druheho listu
Kopirování pres makro do druheho listu
- Přílohy
-
- zkusebni.xls
- (33 KiB) Staženo 39 x
Re: Kopirování pres makro do druheho listu
Ahoj, mám pár doplňuících dotazů:
1. Musí být to tlačítko "Kopírovat" na každém řádku?
2. Pokud ano, má se také kopírovat?
3. Co, když ten řádek na List2 už existuje (duplicita)?
Ad 1, 2 - osobně bych to tlačítko nedával na každý řádek, ale right clickem nebo double clickem bych
si označil řádky, které chci kopírovat a na to kopírování bych měl jedno tlačítko.
Karel
1. Musí být to tlačítko "Kopírovat" na každém řádku?
2. Pokud ano, má se také kopírovat?
3. Co, když ten řádek na List2 už existuje (duplicita)?
Ad 1, 2 - osobně bych to tlačítko nedával na každý řádek, ale right clickem nebo double clickem bych
si označil řádky, které chci kopírovat a na to kopírování bych měl jedno tlačítko.
Karel
Čau, chtěl bych aby se nemuselo označovat řádky.
Zjednodušeno: vezmu si soupis materiálu nacvakám potřebný materiál a ten se mi objeví na druhém listu (neboli na Faktuře).
Teda jestli to nějakým zázračným způsobem půjde udělat.
3. bod jsem trochu nepochopil..
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Říj 2012 17:27) ---
Teď mě tak napadlo ,že by to šlo i přes to jedno tlačítko.. když tak to mužem zkusit jestli to bude vyhovovat.
A ten třetí bod je myšlen tak ,že když se bude materiál opakovat jestli se má zapsat????
Zjednodušeno: vezmu si soupis materiálu nacvakám potřebný materiál a ten se mi objeví na druhém listu (neboli na Faktuře).
Teda jestli to nějakým zázračným způsobem půjde udělat.
3. bod jsem trochu nepochopil..
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Říj 2012 17:27) ---
Teď mě tak napadlo ,že by to šlo i přes to jedno tlačítko.. když tak to mužem zkusit jestli to bude vyhovovat.
A ten třetí bod je myšlen tak ,že když se bude materiál opakovat jestli se má zapsat????
List odkud se bude kopírovat je tedy jakási databáze materiálu a list, kam to kopíruješ je nějaká šablona pro tisk (faktura)? Podle mě je lepší si nejdřív označit/vybrat ten materiál a pak jedním tlačítkem zkopírovat.
Nenapadá mě, jak bys ke každému řádku dělal nové tlačítko a jak to by poznalo, který řádek má zrovna kopírovat.
Taky by možná bylo dobré promyslet, jestli je vhodné kopírovat řádek nebo jen oblast vyplněných dat, to bych potřeboval vidět, jak vypadá ten cílový sešit.
Ten třetí bod je myšlen, jak píšeš.
Nenapadá mě, jak bys ke každému řádku dělal nové tlačítko a jak to by poznalo, který řádek má zrovna kopírovat.
Taky by možná bylo dobré promyslet, jestli je vhodné kopírovat řádek nebo jen oblast vyplněných dat, to bych potřeboval vidět, jak vypadá ten cílový sešit.
Ten třetí bod je myšlen, jak píšeš.
Ano první list databáze a druhý list faktura kde bych potřeboval aby se to řadilo od prvního volného řádku.
Tak to zkusím jak říkáš. Cílový sešit doplním během dne.
Tak to zkusím jak říkáš. Cílový sešit doplním během dne.
Omlouvám se ale ještě jsem se nedostal k tomu cílovému sešitu, ale v průběhu dneška ho sem hodím.
Potřeboval bych pomoc s makrem.
Toto je moje makro:
Sub Makro6()
Sheets("Materiál").Rows("3:3").Copy Sheets("Faktura").Range("$A3")
End Sub
Místo Rows("3:3") potřebuji mít řádek který si označím ručně a na konci aby se mi to skládalo pod sebe.
Díky za každou pomoc.
Potřeboval bych pomoc s makrem.
Toto je moje makro:
Sub Makro6()
Sheets("Materiál").Rows("3:3").Copy Sheets("Faktura").Range("$A3")
End Sub
Místo Rows("3:3") potřebuji mít řádek který si označím ručně a na konci aby se mi to skládalo pod sebe.
Díky za každou pomoc.
Ahoj,
v listu 1 pravým tlačítkem myši označíš položky, tlačítkem "Copy to List2" zkopíruješ na druhý list.
v listu 1 pravým tlačítkem myši označíš položky, tlačítkem "Copy to List2" zkopíruješ na druhý list.
- Přílohy
-
- zkusebni.xls
- (48 KiB) Staženo 60 x
Nějak mi to nefrčí... pravým označím (řadek zešedivý) ale po stisknutí "copy to list2" se nic nestane.
Možná bude problém s výběrem barev. Jakou máš verzi excelu? Tohle bylo dělané v 2007.
Zkus tam změnit ta čísla barev - u mě bílá 16777215, ta označující 14336204.
Zkus tam změnit ta čísla barev - u mě bílá 16777215, ta označující 14336204.
Mám verzi 2003 a na druhem pc 2007 zkusím to na druhým.
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Říj 2012 11:27) ---
Super na 2007 mi to valí.
Ještě jedna malá otázka. dalo by se něco udělat s těmi mizejícími buňkami vždy když to kopíruje tak zmizí buňky a musím to znova formátovat, abych v tom neměl chaos.
Děkuji
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Říj 2012 11:57) ---
Jestli jsem dobře pochopil to makro tak místo čísla bílé musím zadat bez výplně. Má bez výplně taky svůj kód???
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Říj 2012 11:27) ---
Super na 2007 mi to valí.

Ještě jedna malá otázka. dalo by se něco udělat s těmi mizejícími buňkami vždy když to kopíruje tak zmizí buňky a musím to znova formátovat, abych v tom neměl chaos.

Děkuji
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Říj 2012 11:57) ---
Jestli jsem dobře pochopil to makro tak místo čísla bílé musím zadat bez výplně. Má bez výplně taky svůj kód???
Mě buňky nemizí.
Jenom po zkopírování buněk tam vracím interior.color = 16777215, což odpovídá bílé i bez výplně.
Jenom po zkopírování buněk tam vracím interior.color = 16777215, což odpovídá bílé i bez výplně.
Já když označím a dám tlačítko tak mě zmizne mřížka jako kdyby se tam vkládala čistě bílá výplň a musím to celý označit a dát bez vyplně aby se mi zase ty mřížky ukázaly.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2665
-
od LukM
Zobrazit poslední příspěvek
19 říj 2024 14:03
-
- 16
- 8636
-
od šulda
28 bře 2025 21:30
-
- 7
- 4139
-
od petr22
18 srp 2024 10:25
-
-
Zpětná komunikace z NTB na tiskárnu přes switch Příloha(y)
od vasekpetr1 » 24 říj 2024 21:25 » v Sítě - hardware - 16
- 9209
-
od vasekpetr1
10 pro 2024 17:05
-
-
- 7
- 3903
-
od buchtik