Zdravim vsechny!
Nedavno jsem nekde cetl, ze pri vice fyzickych discich je pro lepsi rychlost vhodnejsi, umistit strankovaci soubor na jiny nez systemovy disk. Pripada mi to rozumne.
Moje situace :
fyzicky disk 1: rozdelen na tri logicke, pricemz na jendom je system.
fyzicky disk 2 a 3 : raid 0
Jde mi o to, ze chci ten strankovaci soubor umistit na raidovy disk. Ale efektivnost raidu se zrejme projevuje pri zapisu a cteni velkych souboru a ja nevim, jestli se ten strankovaci soubor nejak prepisuje, meni velikost nebo jak to funguje... Proste nevim jestli to k necemu bude.
XP sp1
Dik za radu.
Stránkovací soubor (vyřešeno)
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Obecně se tvrdí, že stránkovací soubor - pokud to jde - je lepší umístit na jiný fyzický disk, než je systém. (Pokud je ale v PC pouze jeden HD, rozdělený na několik oddílů a v jednom z těchto oddílů je systém, pak je to jedno.)
Stránkovací soubor slouží jako jakési rozšíření paměti RAM - v momentě, kdy některá aplikace vyžaduje ke svému chodu víc paměti, než je velikost RAM, ukládají se data (která by za jiných okolností šla do RAM) do tzv. stránkovacího souboru. To samozřejmě vede ke zpomalení chodu aplikace, protože doba přístupu na HD je delší, než je doba přístupu na RAM.
Stránkovací soubor slouží jako jakési rozšíření paměti RAM - v momentě, kdy některá aplikace vyžaduje ke svému chodu víc paměti, než je velikost RAM, ukládají se data (která by za jiných okolností šla do RAM) do tzv. stránkovacího souboru. To samozřejmě vede ke zpomalení chodu aplikace, protože doba přístupu na HD je delší, než je doba přístupu na RAM.
- James_Radlle
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak za prve si porid SP2, za druhe jsi nesdelil kolik mas ramky, pokud mas vic jak 768MB tak si myslim ze je to zbytecna namaha, protoze winXP sice seredi s pameti dost, ale aby ti zpomalovaly praci na pc treba s 1GB se casto nestava a praci ti to taky extremne nezrychli ponevadz se malokdy stane aby se naplneni ramky prehouplo pres 768 nebo 1GB. Pokud tam nemas ruzny hmyz :-)
pozn. jasne pres 768 se ti to prehoupne ale spocitejsi jak male je to procento
(u 512 by umisteni swapu na jinym disku jeste mohlo pomoci)
pozn. jasne pres 768 se ti to prehoupne ale spocitejsi jak male je to procento
(u 512 by umisteni swapu na jinym disku jeste mohlo pomoci)
Počítač: ANO! 

- James_Radlle
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-