Dobrý den,
Nevím zda- li se ptám na správném místě ale rád bych si udělal radost na vánoce novými díly. No a celkově vylepšil dosavadní PC.
Pro upřesnění nyní:
MB: ga-m61pme-s2p rev. 1.0
HDD: SSD samsung 64 gb + 1TB WD
CPU: AMD Athlon 64 X2 4400+ 2.3 GHz
GK: ATI radeon HD 5670
RAM: 2x2 GB
WIN 7 U
plánovaná sestava:
MB: ASUS F1A75-V EVO
HDD: Kingston SSDNow V200 120GB + původní 1TB
CPU: AMD Athlon II X4 651K
GK: zatím nevybráno
RAM: Kingston HyperX Blu XMP 8GB (kit 2x 4GB) 1600MHz
WIN 7 P popřípadě 8
Nový disk jsem si již pořídil, stará sestava brzo půjde pryč již je na ni na aukru kupce.
rád bych dostal pár rad:
1. bude mnou zvolená kombinace fungovat ? (dle základních parametrů ano, ale raději se ptám zkušených)
2. má taková sestava smysl ? nebude něco brzda systému ? Plánuji PC používat převážně na úpravu HD videa, fotek, + sem tam hraní her.
3. jestli jsou k dispozici lepší komponenty v této cenové relaci, rád uvítám každou radu.
Chci vcelku levné PC s dobrým výkonem na delší dobu. Původní PC mám cca 6 let (s postupným upgradem)
Pokud jsem dotaz zařadil špatně, omlouvám se ale jsem zde nový.
Děkuji předem všem za odpověď.
Velký upgrade low-end PC Vyřešeno
Re: Velký upgrade low-end PC
A jaká je celková cenové představa?
Intel Core i5-3350P 3,1GHz + Gelid Solution Tranquillo rev. 2, Radeon HD7870 2GB DDR5 OC, ASUS P8H77-V, 2*4GB Kingston HyperX DDR3, OCZ ZS Series 550W, CoolerMaster Elite 430, Windows 7 Professional 64bit
Cirka kolem 6-7 tisíc.
Rozpočet odhadem MB: 2 tis, CPU: 2 tis RAM: 1 tis. GK: 1 tis.
MB chci kvalitnější a hlavně více sata portů protože časem uvažuji o koupi dalších disků pro zálohy, zapojit je v raidu atd. atd. prostě postupný upgrade.
Rozpočet odhadem MB: 2 tis, CPU: 2 tis RAM: 1 tis. GK: 1 tis.
MB chci kvalitnější a hlavně více sata portů protože časem uvažuji o koupi dalších disků pro zálohy, zapojit je v raidu atd. atd. prostě postupný upgrade.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No nevím jestli si zrovna s takovým upgradem moc pomůžeš.Navíc nová grafika za cca.1000,-kč bude ještě slabší než máš teď.Grafiku použij co máš a vem to takhle http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 2P011ISQ01
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
No ten nový ssd už mám takže bude použit i v dané sestavě společně s dosavadním 1 TB diskem.
K zakladní desce. Mám v plánu si daný upgrade nechat aspoŇ dva roky bez investic, takže jak se tak divám tak má jen sata 2 konektory a už ne novější 3ku. Dále chybí USB 3.0 které i když dnes nevyužiju ale během chvíle mám v plánu nakup flashky a tam už je využitelné. 2 sloty pro RAM se mi zdají málo, nejsem nějaký pařan to ne ale časem když budu chtít navýšit RAM tak to bude znamenat vyměnu modulů což se mi už nelíbí u mé stavající desky. A jako poslední 1x pcie x16 (možná se pletu) ale mám dojem že práv ěmoje GK používá tenhle port, v rámci toho že jsem slyšel o ATI crossfire nebo nvidia SLI tak bych chtěl zkusit dvě karty, ovšem nevím jeslti není lepší jedna dobrá než dvě průměrné.
Proti pocesoru ani RAM nic nemám ty by se mi líbily.
Mám trošku větší požadavky za málo peněz což k sobě moc nejde, ale snad se najde kompromis.
edit: Když jsem koukal na desky s danou paticí FM2 tak mi jako solidní na konektivitu vyšla tahle
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400000000001QFQ
K zakladní desce. Mám v plánu si daný upgrade nechat aspoŇ dva roky bez investic, takže jak se tak divám tak má jen sata 2 konektory a už ne novější 3ku. Dále chybí USB 3.0 které i když dnes nevyužiju ale během chvíle mám v plánu nakup flashky a tam už je využitelné. 2 sloty pro RAM se mi zdají málo, nejsem nějaký pařan to ne ale časem když budu chtít navýšit RAM tak to bude znamenat vyměnu modulů což se mi už nelíbí u mé stavající desky. A jako poslední 1x pcie x16 (možná se pletu) ale mám dojem že práv ěmoje GK používá tenhle port, v rámci toho že jsem slyšel o ATI crossfire nebo nvidia SLI tak bych chtěl zkusit dvě karty, ovšem nevím jeslti není lepší jedna dobrá než dvě průměrné.
Proti pocesoru ani RAM nic nemám ty by se mi líbily.
Mám trošku větší požadavky za málo peněz což k sobě moc nejde, ale snad se najde kompromis.
edit: Když jsem koukal na desky s danou paticí FM2 tak mi jako solidní na konektivitu vyšla tahle
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400000000001QFQ
Nevěděl by tedy někdo poradit ?
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ta deska před tím má víc jak dva SATA konektory.Ale USB 3 nemá,takže jsem to změnil takto http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... FN01192P01
Ta nová deska podporuje CrossFire,takže je tam možnost zapojit dva radeony.SLI není možné.Ovšem lepší je jedna výkonější grafika.
Ta nová deska podporuje CrossFire,takže je tam možnost zapojit dva radeony.SLI není možné.Ovšem lepší je jedna výkonější grafika.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Ta už se mi líbí víc. Ten procesor zvolím určitě, ty paměti taky. Jen mám dotaz nevyužiju náhodou potenciál toho SSD disku s satou III (6 gb/s ) lépe než s tou která je na dané desce sata II (3 gb/s) ?
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak pokud máš SSD disk disponující přenosovou rychlostí přes 400MB/s ,tak to už by byla lepší deska z podporou SATA III 6GB/s.Takže ta co jsi vybral http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001QFQ
Takže ve výsledku to vidím takhle:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... SQ011JD801
oba disky již užívám. Všechno ostatní to bude chtít nové.
Jen dotaz pro upřesnění. Budu moct využívat grafické jádro z procesoru než pořídím novou GK ? Za předpokladu že nebudu hrát nic naročného.
Jak je to s taktováním ? u mojeho předchazejicího procesoru (athlon 64 2.8 GHz) jsem to chtěl zkusit ale deska neměla v biosu nic ohledně napětí , FSB, násobiče nebo tak. Předpokládám že mnou vybraná nová to již mít bude, ale má to u 4 jádrového CPU smysl ? Vím že mi výkon bude na dlouho dobu stačit ale kdybch jen chtěl zkusit tomu trošku přidat tak by mě to jen zajímalo zda li to bude již možné.
Má cenu v takové sestavě (low-end) řešit časování pamětí nebo je to zanedbatelné ?
Takže budu brát ten case i se zdrojem, RAM, MB, CPU. viz odkaz.
takže k mému hlavnímu dotazu ohledně toho co vybrat je to vše.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... SQ011JD801
oba disky již užívám. Všechno ostatní to bude chtít nové.
Jen dotaz pro upřesnění. Budu moct využívat grafické jádro z procesoru než pořídím novou GK ? Za předpokladu že nebudu hrát nic naročného.
Jak je to s taktováním ? u mojeho předchazejicího procesoru (athlon 64 2.8 GHz) jsem to chtěl zkusit ale deska neměla v biosu nic ohledně napětí , FSB, násobiče nebo tak. Předpokládám že mnou vybraná nová to již mít bude, ale má to u 4 jádrového CPU smysl ? Vím že mi výkon bude na dlouho dobu stačit ale kdybch jen chtěl zkusit tomu trošku přidat tak by mě to jen zajímalo zda li to bude již možné.
Má cenu v takové sestavě (low-end) řešit časování pamětí nebo je to zanedbatelné ?
Takže budu brát ten case i se zdrojem, RAM, MB, CPU. viz odkaz.
takže k mému hlavnímu dotazu ohledně toho co vybrat je to vše.
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ty RAMky jsem zjistil, že nejsou zrovna nejlepší volba - i když je zde všichni doporučují.
Na několika zahraničních fórech jsem se dozvěděl, že voltáz 1.65 je zbytečně moc vysoká.
Tyto pamětní moduly dostahují legendárních ohlasů: http://www.newegg.com/Product/Product.a ... =u00000687
Nejsou ale v česku kmání. Hoď tam tohle: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1Y51SR1INN
Na několika zahraničních fórech jsem se dozvěděl, že voltáz 1.65 je zbytečně moc vysoká.
Tyto pamětní moduly dostahují legendárních ohlasů: http://www.newegg.com/Product/Product.a ... =u00000687
Nejsou ale v česku kmání. Hoď tam tohle: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1Y51SR1INN
vypadá to zajímavě a taky možnost budoucího upgradu RAM by byla větší o jeden slot. Ovšem z toho mi plyne jeden další dotaz. Když budu mít jen jeden modul, nebude to pomalejší než dva poloviční ?
V analogii s potrubím a nádrží bych to chápal že rychleji budu čerpat tam a zpet třes dvě trubky do dvou nádrží než přes jednu do jedné velké.
Ano je pravda že dosud mi stačí 4 gb ram navíc DDR2 ale snad prostě chápeš muj dotaz. Takže jak to vidíš ?
Jinak možnosti této RAMky bych se nebránil, cenově to vyjde nastejno ba i o pár korun levněji a když to bude lepší tak proč do toho nejít že.
XMP - souvisí s procesorem od INTELU. Tím že jdu po levnějším segmentu AMD tak mi tahle funkce bude zatím na dvě věci že
ale to řešit nebudu.
V analogii s potrubím a nádrží bych to chápal že rychleji budu čerpat tam a zpet třes dvě trubky do dvou nádrží než přes jednu do jedné velké.
Ano je pravda že dosud mi stačí 4 gb ram navíc DDR2 ale snad prostě chápeš muj dotaz. Takže jak to vidíš ?
Jinak možnosti této RAMky bych se nebránil, cenově to vyjde nastejno ba i o pár korun levněji a když to bude lepší tak proč do toho nejít že.
XMP - souvisí s procesorem od INTELU. Tím že jdu po levnějším segmentu AMD tak mi tahle funkce bude zatím na dvě věci že

Naposledy upravil(a) xtomik2 dne 04 lis 2012 22:31, celkem upraveno 1 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 18
- 5748
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
28 úno 2025 15:22