Ahoj,
situace je asi taková - v síti běží cca 50 serverů (WinXP). Ty jsou nakonfigurovány tak, že automaticky stáhnou a nainstalují aktualizace. Lze pomocí nějakého nástroje vzdáleně zjistit zda je nutný restart po aktualizaci?
A pár bodů:
- Nelze restartovat automaticky. Vždy musí nejprve dojít k ověření.
- Z téhož důvodu nelze všechny všechny stroje restartovat naráz.
- U některých strojů provádí tyto restarty místní obsluha. Proto je třeba rozhodnout zda ano či ne.
- Případný nástroj nesmí běžet na serverech.
K tomu asi tolik - našel jsem na netu možný test na klíče v registru. U kontrolovaného vzorku cca 5-ti kusů tyto klíče zcela chyběly. Předpokládám, že na ostatních také nejsou. Zkoušel jsem podobnou položku vyhledat vbs skriptem, bohužel jej nejde použít na vzdáleném stroji. ( Pouze místně).
Hledám tedy něco, co spustím na místním počítači, to proběhne zadané IP adresy a vypíše, které je nutno restartovat.
Jak zjistit potřebu restartu po aktualizaci na jiném PC? Vyřešeno
Re: Jak zjistit potřebu restartu po aktualizaci na jiném PC? Vyřešeno
Musíte se spravovat politiku aktualizaci v síti. Nainstalujte Windows Server Update Services (WSUS server) nebo lépe konfigurovat doménu a doménovou politiku.
-
- Pohlaví:
Re: Jak zjistit potřebu restartu po aktualizaci na jiném PC?
WSUS máme. To problém neřeší. Navíc to nesplňuje toto:
Další nápad?Hledám tedy něco, co spustím na místním počítači, to proběhne zadané IP adresy a vypíše, které je nutno restartovat.
-
- Pohlaví:
Děkuji, oba odkazy jsem už viděl při hledání řešení a zastavil jsem se na objektu Set objSysInfo = CreateObject("Microsoft.Update.SystemInfo").
Problém je, že jej nelze použít pro vzdálený stroj pod jiným uživatelem a heslem. Zároveň jej nelze použít s SWbemLocator, který běžně používám pro přístup ke třídám Win_32, která ovšem možnost zjištění nenabízí (nebo jsem ji neobjevil). Místně objekt ("Microsoft.Update.SystemInfo") samozřejmě funguje.
Děkuji za snahu pomoci, nějaký další nápad?
Problém je, že jej nelze použít pro vzdálený stroj pod jiným uživatelem a heslem. Zároveň jej nelze použít s SWbemLocator, který běžně používám pro přístup ke třídám Win_32, která ovšem možnost zjištění nenabízí (nebo jsem ji neobjevil). Místně objekt ("Microsoft.Update.SystemInfo") samozřejmě funguje.
Děkuji za snahu pomoci, nějaký další nápad?
Pravděpodobně odsud bude možné vybrat něco.
-
- Pohlaví:
Jedná se o pwer shell využívající vbs a opět objekt ("Microsoft.Update..... Čili platí totéž co jsem napsal předtím. Zeptám se takto - existuje možnost vytvoření objektu na vzdáleném počítači? Přístup k objektu přes SWbemLocator bych zvládl.
Copák tento kód nevytváří objekt na vzdáleném počítači?
Set objSession = CreateObject("Microsoft.Update.Session", ComputerName)
Set objSession = CreateObject("Microsoft.Update.Session", ComputerName)
-
- Pohlaví:
Stačí číst.Problém je, že jej nelze použít pro vzdálený stroj pod jiným uživatelem a heslem.
Z tohoto skriptu najdete vytvoření objektu Microsoft Update, ale objUserInfoList pro SWbemLocator můžete brát od jiného textového souboru nebo skriptu.
-
- Pohlaví:
To vypadá slibně. Musím se tím prokousat, ale domnívám se, že řešení tam najdu. Moc díky!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
USB-C hub nefunguje na jednom ASUS notebooku s Thunderbolt 4, na jiném ano
od Atjov1 » 20 bře 2025 19:58 » v Problémy s hardwarem - 10
- 6002
-
od Atjov1