Páječka/Mikropájka do 400

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Páječka/Mikropájka do 400

Příspěvekod ondoubek » 07 lis 2012 17:29

Dobrý den, jelikož se blíží vánoce tak si chci vybrat něakou schopnou páječku/mikropájku.Nevím podle čeho vybírat, snad aby měla k sehnání náhradní hroty.Nevím ještě jestli ji budu vůbec kupovat, ale chtěl bych něakou slušnou vybrat.Cena asi 300/400Kč.Trafopájku mám,chci páječku/mirkopájku.Díky!

Reklama
satam
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Páječka/Mikropájka do 400

Příspěvekod satam » 07 lis 2012 17:55

Zkus si projet mikropájky na Seznam - Zboží. Vlastní zkušenost nemám, ale šel bych do téhle: http://www.hf-hora.cz/detail.aspx?typ=481&kod=11241 nebo téhle: http://www.zjtronic.cz/zjtronic/eshop/1 ... rot-zdarma
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod adavyp » 07 lis 2012 18:44

Vím, že je to na vánoce, ale bastlíš rád?
http://stepa.wz.cz/index.php?page=pajecka
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.

"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 07 lis 2012 18:55

Díky :-) Jojo,kutím rád,ale na pájecí stanici bych nedal.
Pokud by zajímalo,nyní mám tuhle pájecí sadu: http://www.rucni-naradi-eshop.cz/ferm-p ... -3003.html
Je tam i páječka,ale docela nevyužitelná,pomalu se rozehřívá a až se rozehřeje,ja zas moc horká.Pájecí pistoli nepoužívám,byla napoužitelná,používám asi 50 let starou trafopájku :D Takže s té sady jsem využil cín a kalafunu,občas tu páječku no :-/

adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod adavyp » 07 lis 2012 18:58

Nevím. Za 4 stovky pořídíš jenom nějakou tu obyč do sítě. Řešil jsem stejný problém, tak jsem zainvestoval a mám tohle:
http://www.tipa.eu/cz/mikropajka-zd-929c/d-82199/

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 07 lis 2012 19:01

No jestli má vůbec cenu ji kupovat,když říkáš že za 400 obyč.Sice nejsem žádný odborník na pájení,ale aby to trochu pájelo ;-)

adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod adavyp » 07 lis 2012 19:06

To jsem si taky říkal, ale v podstatě jsem zahodil pistolku.
Jestli to chceš jenom zkusit, jaké to mikro je, tak si kup tu obyč a udělej si k tomu regulátor a máš hodně vzdálenou náhradu stanice. :D

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 07 lis 2012 19:09

Ten regulátor je asi na AC napětí,že?

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 07 lis 2012 19:10

A proč pracně vyrábět regulátor, když obě, které jsem Ti napsal, ho mají a jedna dokonce pájecí stanici vzdáleně připomíná :P
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 07 lis 2012 19:13

No, podle tvých témat to vypadá, že dříve, nebo později se budeš elektronice věnovat trochu seriózněji. Ne-li opravdu na 100% seriózně. Aby tě práce bavila, potřebuješ mít nářadí, které ti bude sedět do ruky a bude fungovat bez toho, že by ses musel bát trochu přitlačit. Z uvedeného plyne, že ve tvé cenové relaci, budeš mít fórovku na hraní. Radši chvíli počkej, přišetři, nebo napiš Ježíškovi a jdi do něčeho lepšího. Klidně dám ruku do ohně a to mě ruce slušně živí, že když si dneska koupíš kvalitní pájku, vydrží ti hafo let a práce s ní tě bude těšit. Když budeš kupovat shity po pár stovkách, dáš za ně pět tisíc za deset let a každé pájení bude utrpením a hrůzou, jestli spoj doletuješ, nebo neodpaříš měď od desky. Osobně preferuji značku Weller a při nejhorším Ersa.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 07 lis 2012 19:19

Díky všem odpovídajícím.
Karlos: To máš pravdu.Jenomže na vánoce už mám odbědané věci cca za 1000 a limit mám asi 2000-2500.Když beru že si budu objednávat ještě něaké blbosti v podobě soušástek,na pájku zbyde max,ale fakt max asi 800. :-(

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 08 lis 2012 07:43

Tak radši chvíli počkej. Uvidíš, že se vyplatí investovat do skutečně kvalitního nářadí. Když mi bylo něco přes dvacet, dostal jsem od táty k narozeninám tuto pájku: https://www.distrelec.cz/p%C3%A1je%C4%8 ... -61/950374 a k tomu pár hrotů různých velikostí a teplot (teplota je regulována parametry vyměnitelného hrotu). Od té doby uběhlo již skoro čtvrt století a dodnes funguje, jak má a hroty nevykazují nejmenší opotřebení. Podobně mám sadu kleští Lindström. Také skoro pětadvacet let, perfektně padnou do dlaně, minimální opotřebení.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”