Tvorba hry
Re: Tvorba hry
A může mi někdo odpovědět alespoň na otázku, jak vzniká engine hry?
| Corei7 920 @ 4053Mhz 1.35V | Corsair H100i | MSI GTX 760 | Patriot 6x2GB 1600Mhz 1.65V |
| Asus Rampage III EXTREME sc. 1366 | Samsung 240GB 840 EVO | 2x2TB 1x1TB HDDs |
| EVGA 1300W G2 GOLD PLUS | Bitfenix Colossus Window Green | 5x Noctua |
| Asus Rampage III EXTREME sc. 1366 | Samsung 240GB 840 EVO | 2x2TB 1x1TB HDDs |
Třeba v tom C++, když už sis k němu přičuchnul 
Většina dnešních her je psaná v C++.

Většina dnešních her je psaná v C++.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Dobrá, to bych zkusit mohl.. Ale jak mám začít? Co mám psát? 

| Corei7 920 @ 4053Mhz 1.35V | Corsair H100i | MSI GTX 760 | Patriot 6x2GB 1600Mhz 1.65V |
- Madara
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
adock píše:A může mi někdo odpovědět alespoň na otázku, jak vzniká engine hry?
Tím že se napíše ? Vůbec nechápeš programování...
Teda, já taky ne

Poprosím tě aby jsi sem už nepsal.. Píšeš akorát věci které nikomu vůbec nepomohou.
adock píše:Dobrá, to bych zkusit mohl.. Ale jak mám začít? Co mám psát?
No program přece

Tak nejdřív bych si rozmyslel co má ta hra dělat, a pak podle toho řešil vstupy a výstupy. Například jak se zjistí stisk různých kláves, a nějaké zobrazení toho co se zrovna v té hře děje.
To co ti chce naznacit je to, ze kdys nevis kde zacit, tak se do toho nepoustej. Kdyz budes vedet co to je herni engine a jak se dela, tak se zase nebudes ptat, jak zacit.
http://www.dreamincode.net/forums/topic ... ogramming/
Pocitej s tim, ze to jsou roky prace a tisice hodin. Hra neni neco, co vytvoris za tyden. Jen nejakou ptakovinu muzes resit mesic.
http://www.dreamincode.net/forums/topic ... ogramming/
Pocitej s tim, ze to jsou roky prace a tisice hodin. Hra neni neco, co vytvoris za tyden. Jen nejakou ptakovinu muzes resit mesic.
Takže si otevřu např. pspad a začnu psát - když zmáčknu šipku nahoru, človíček půjde nahoru.. jestli to dobře chápu 
Problém je v tom že i když teď začnu s programováním v GameMakeru, nezjistím ani po roce jak se engine dělá a to bych prostě chtěl od někoho alespoň trošku vysvětlit.

Problém je v tom že i když teď začnu s programováním v GameMakeru, nezjistím ani po roce jak se engine dělá a to bych prostě chtěl od někoho alespoň trošku vysvětlit.
No, nějaký soupis by sis udělat měl, abys věděl co vlastně děláš. Lepší by bylo na papír, je dobré ho mít stále před očima, ne někde na disku...
Ale spíš jsem to myslel tak, že si otevřeš nějaké IDE ve kterém v tom C++ programuješ, a začneš si připravovat svoje funkce, které v tom programu budeš používat.
Ale spíš jsem to myslel tak, že si otevřeš nějaké IDE ve kterém v tom C++ programuješ, a začneš si připravovat svoje funkce, které v tom programu budeš používat.
Ano, vicemene takhle vznikne nepatrna cast kodu herniho engine
http://jaknato.webz.cz/?lang=cs&tema=tv ... p.1&page=1
Opakuji jeste jednou - jakmile zacnes, nebudes vetsinu casu delat nic jineho nez tohle. neni to zalezitost nekolika vikendu. Sam jsem se na vyvoji nekolika her podilel a obvykle to tymu 15 lidi trvalo neco pres rok.
http://jaknato.webz.cz/?lang=cs&tema=tv ... p.1&page=1
Opakuji jeste jednou - jakmile zacnes, nebudes vetsinu casu delat nic jineho nez tohle. neni to zalezitost nekolika vikendu. Sam jsem se na vyvoji nekolika her podilel a obvykle to tymu 15 lidi trvalo neco pres rok.
Nebo třeba http://cs.wikipedia.org/wiki/Hern%C3%AD_engine něaké info 

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Mám obavy, že zde odpovědi na své otázky ohledně programování her nenajdeš. Zde se nejspíše programátoři skutečně kvalitních profi her nevyskytují. V jednom Tě mohu ujistit, chce toho hodně znát, nejen o programování, ale i o práci s grafikou, což nezvládne jedinec, ale jen dobře složený tým vybavený potřebnou technikou(HW) a SW. Tuto skupinu musí někdo řídit a koordinovat postup (co teď, co potom) a řešit zádrhely mezi názory jednotlivých členů podílejících se společném výsledku. Lépe by to vysvětlil, ten kdo s tím má zkušenosti, což tady asi zatím nikdo není.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 7585
-
od zuzana3