Zdravím
Chtěl bych si koupit nový repreduktory a doufám že mi trochu ve výběru pomůžete. Budu je používat na domácí poslech hudby a filmu. Myslím že takové 2.1 budou ideální.
Nevím kolik wattu by byla potřeba. Ani cenu zatím cenovou relaci. Chci investovat do kvalitních repráčku, ale v jaké ceně se takové repráky pohybují netuším.
Prosím o radu při koupi kvalitních repreduktorů
Prosím o radu při koupi kvalitních repreduktorů
Naposledy upravil(a) Ltb dne 10 lis 2012 15:16, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
Re: repreduktory
Dobrý den, mám tyto: http://www.alza.cz/trust-tytan-2-1-spea ... 328991.htm Jsem s nimi naprosto spokojený už na 50% to slyší celý dům. Raději jsem 100% ješte nezkoušel
Můžu jen doporučit.
Supr poměr cenna/výkon. (mají až 120W což je sakra hodně)
Co se týče Bass jsou naprosto čisté a silné to samé speakery.

Supr poměr cenna/výkon. (mají až 120W což je sakra hodně)
Co se týče Bass jsou naprosto čisté a silné to samé speakery.
Základní deska:GIGABYTE PA65-UD3-B3
Procesor: Intel Core i7 2600k
RAM: 8GB
Grafická karta: ASUS GTX970-DCMOC-4GD5
HDD: 1TB+2TB
SSD: 480GB
Procesor: Intel Core i7 2600k
RAM: 8GB
Grafická karta: ASUS GTX970-DCMOC-4GD5
HDD: 1TB+2TB
SSD: 480GB
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Kvalitne repraky zacinaju na cene 15tis za dva kusy (par).
Ono je ale tiez dolezite aku kvalitu myslis. Zazil som pripad, kedy si uzivatel repraky vyrobil z krabice od topanok a hovoril, ze hraju kvalitne.
Kazdy vnimame kvalitu inak. Niekomu stacia repraciky k pocitacu a hovori, ze hraju kvalitne.
Ono je ale tiez dolezite aku kvalitu myslis. Zazil som pripad, kedy si uzivatel repraky vyrobil z krabice od topanok a hovoril, ze hraju kvalitne.
Kazdy vnimame kvalitu inak. Niekomu stacia repraciky k pocitacu a hovori, ze hraju kvalitne.
Vypadají dobře a ani nejsou tak drahý. :-)
wordstar14: Myslím spíš takovou uživatelskou kvalitu. Fajn radši to cenově upřesním. Nechci přesáhnout 2 500 Kč.
wordstar14: Myslím spíš takovou uživatelskou kvalitu. Fajn radši to cenově upřesním. Nechci přesáhnout 2 500 Kč.
Kvalitu repráků - hlavně těch opravdu kvalitních - nelze posuzovat bez toho, že vím, v jakém prostoru (záměrně píši prostoru) budou pracovat. Protože zvukově (akusticky) nevhodný prostor klidně totálně zlikviduje kvalitu repráků za 20 tisíc a naopak akusticky vhodný prostor jsou schopny kvalitně rozezvučet i relativně nekvalitní reprobedny z Kauflandu a podobných obchodů. Pokud chceš repráky domů a nemáš akusticky upravenou místnost, jsou obvykle ty kvalitní za 15 a více tisíc Kč zbytečné.
Promiň, že jsem Ti konkrétně neporadil, ale i trocha teorie neuškodí a může ti ušetřit pár tisíc Kč.
PS. Ty z Kauflandu má už několik let můj syn, který není nenáročný, a je spokojen. Stály 700,-Kč. Nemají subwoofer, basáky vestavěné v bednách, bez újmy na kvalitě. Kvalita není jen o zdůrazněných basech.
Promiň, že jsem Ti konkrétně neporadil, ale i trocha teorie neuškodí a může ti ušetřit pár tisíc Kč.
PS. Ty z Kauflandu má už několik let můj syn, který není nenáročný, a je spokojen. Stály 700,-Kč. Nemají subwoofer, basáky vestavěné v bednách, bez újmy na kvalitě. Kvalita není jen o zdůrazněných basech.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Povedal by som, ze akusticky vhodny priestor stoji viac ako 10 nasobok reprakov v cene 20tis korun, tudiz by som to neprehanal, pretoze nepoznam uzivatela, ktory si k reprakom k pocitacu bude upravovat priestor aby mu hrali repraciky za 700 korun lepsie ako tie za 20tis.
2Wordstar14: Máš pravdu pouze v ceně akustického prostoru a mluvíš o něčem, co jsem neřekl! Pleteš si repráčky a reprobedny (to jsem napsal jasně). Ty synovy jsou reprosloupy cca 1m výšky, šířka cca 25 cm, hlobka cca 25cm, materiál dřevo a subjektivně hrajou velmi dobře. 
PS. Malá omluva, u těch beden mi nějak utekla jednička a nevšiml jsem si toho. Správná cena je cca 1700Kč.

PS. Malá omluva, u těch beden mi nějak utekla jednička a nevšiml jsem si toho. Správná cena je cca 1700Kč.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Rozhoduji se mezi http://www.elektrocr.cz/product/repro-l ... 21-40w-rms vs. http://www.alza.cz/trust-tytan-2-1-spea ... 328991.htm které mi doporučil ddan.
Lepší asi do ceny 2,5k nenajdu.
Lepší asi do ceny 2,5k nenajdu.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Na tvém místě bych hledal dřevěné bedny. Jejich rezonanční kmitočet bude vždy nižší, než u plasťáků a tím budou mít nižší zkreslení na spodních kmitočtech.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
A i nišží dolní kmitočet frekv. roszahu je potřeba, těch 48Hz v jednom z odkazů je moc, nejlépe od 20, max. 25Hz. U těch Trustů frekv. rozsah raději vůbec nepíšou.
Re: Prosím o radu při koupi kvalitních repreduktorů
A jaký byste mi teda doporučili ? (přím výrobek)
Re: Prosím o radu při koupi kvalitních repreduktorů
Bohužel nemám vlastní zkušenosti, ale jestli chceš opravdu kvalitu, doporučil bych Ti tyto bedny http://www.alza.cz/modecom-mc-hf100-d21 ... n=zbozi.cz
Není uvedený materiál, ale z dostupných PC reprobeden v provedení 2.0 a 2.1 jsou dle parametrů jedny z nejlepších za slušnou cenu.
Není uvedený materiál, ale z dostupných PC reprobeden v provedení 2.0 a 2.1 jsou dle parametrů jedny z nejlepších za slušnou cenu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Žádost o radu s koupí notebooku
od Impo168 » 31 led 2025 14:39 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 0
- 2000
-
od Impo168