Fixnutí ikon na ploše (vyřešeno)

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

jkmaxfli
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Fixnutí ikon na ploše (vyřešeno)

Příspěvekod jkmaxfli » 28 dub 2007 13:02

prosím je nějaká pomůcka na windows xp sp2,aby zůstaly ikony na ploše stále na svém místě?pokaždé když přepínám rozlišení,nebo dual screen,tak se to rozhodí a docela to vadí,děkuji předem za info a odpovědi. :shock: :shock: :shock:

Reklama
mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 28 dub 2007 13:42

O ničem takovém jsem zatím neslyšel, ale asi by stálo za to, provést menší revizi ikon. Jestli se ti přeuspořádávají, znamená to, že jich máš moc. Zkus si vytvořit nové složky a dej do nich zástupce (ikony) příbuzných aplikací. Ikonu té složky si můžeš i změnit, takže to nebude nijak fádní.
Tímhle nahradíš velké množství zástupců jen několika složkama.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

Pepe.
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Pepe. » 28 dub 2007 15:50

Tak presne tohle me taky rozcilovalo.A tady je reseni- http://www.kab.cz/soft/
Najdi si tam programek DIPS,stahni ho,spust,uloz pozici ikon (Save) a kdyby se rozhazeli,jednoduse spust DIPSe a klikni na Restore (vrati ikony tam,kde byly,kdyz jsi klikal na Save)... a problemum je konec! :wink:

jkmaxfli
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod jkmaxfli » 28 dub 2007 17:17

díky za tipy,ale jsem bezradný,nefunguje nic,v n-vidia panelu přecházím a přepínám lcd monitor a lcd televizi a hned po přepnutí na jiný lcd panel jsou ikony rozházené,zkoušel jsem jak systémové nastavení,tak různý soft a pořád ikony cestujou. :cry: :cry: :cry:

odkaz je zde
Naposledy upravil(a) jkmaxfli dne 22 led 2008 17:50, celkem upraveno 9 x.

Pepe.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Pepe. » 28 dub 2007 17:57

A o ten DIPS?Zkousel jsi to?Kdyz se vratis do rozliseni,ve kterem jsi pozici ikon ukladal,tak Restore ti je vrati na puvodni misto.Pripojena televize by na to nemela mit zadny vliv.Prinejhorsim se ti na televizi nezobrazi cely monitor,ale to je rozdilnym rozlisenim.
Nemuzes chtit mit ikony na stejnych mistech pri ruznem rozliseni napr.1280x800 a 1024x768,protoze kdyz jich mas na plose hodne,tak pri nizsim rozliseni se tam proste nevejdou.Jedina moznost by byla opravdu zredukovat jejich pocet a nacpat je do slozek.

jkmaxfli
Level 4
Level 4
Stav:

f

Příspěvekod jkmaxfli » 28 dub 2007 18:09

Pepe píše:A o ten DIPS?Zkousel jsi to?Kdyz se vratis do rozliseni,ve kterem jsi pozici ikon ukladal,tak Restore ti je vrati na puvodni misto.Pripojena televize by na to nemela mit zadny vliv.Prinejhorsim se ti na televizi nezobrazi cely monitor,ale to je rozdilnym rozlisenim.
Nemuzes chtit mit ikony na stejnych mistech pri ruznem rozliseni napr.1280x800 a 1024x768,protoze kdyz jich mas na plose hodne,tak pri nizsim rozliseni se tam proste nevejdou.Jedina moznost by byla opravdu zredukovat jejich pocet a nacpat je do slozek.

ano dips jsem zkoušel a nic to nedělalo,na ploše mám dohromady 22 ikon,a rozlišení na lcd a na tv 1440x900 na obou stejné.

jkmaxfli
Level 4
Level 4
Stav:

j

Příspěvekod jkmaxfli » 28 dub 2007 23:13

HURÁAAAÁ,mám to ikony jsou tam kde mají být,program powerstrip a umí toho mnohem víc,jinak dík za odpovědi. :bigups: :bigups: :bigups:

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

layout.reg + layout.dll

Příspěvekod Myloš » 29 dub 2007 00:25

Řadu let používám dvojici souborů layout.reg a layout.dll – v přiloženém archivu je vše popsáno.
Přílohy
Fixace_ikon_pro_zmeny_rozliseni.zip
layout.reg + layout.dll
dll nakopírovat do system32 a reg importovat do registrů. Více viz popis v archivu.
(5.63 KiB) Staženo 1454 x

Pepe.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Pepe. » 29 dub 2007 05:19

Sorry,ze jsem byl od odpoledne nedosazitelny,ale spadl mi net.Porad sice nechapu,jak ti muze externi monitor (LCD obrazovka) ovlivnovat ikony na plose,ale vzhledem k tomu,ze mas uz vyreseno,tak to mozna pomuze i mne.
Takze rikas Powerstrip?Zajimavej nazev,mrknu na to.

jkmaxfli
Level 4
Level 4
Stav:

l

Příspěvekod jkmaxfli » 29 dub 2007 07:47

Pepe píše:Sorry,ze jsem byl od odpoledne nedosazitelny,ale spadl mi net.Porad sice nechapu,jak ti muze externi monitor (LCD obrazovka) ovlivnovat ikony na plose,ale vzhledem k tomu,ze mas uz vyreseno,tak to mozna pomuze i mne.

byla tady zmínka o rozlišení,je pravda,že můj monitor lcd mám v rozlišení 1440x900 a lcd tv mám v rozlišení 1360x768 a tím to bylo po přepnutí jednoho lcd na druhý se ikony po změně rozlišení rozhodily,powerstrip umí uložit pozici ikon a kdyby náhodou se rozhodily po přepnutí lcd panelů,tak je tam funkce obnovení pozice oken,stačí klik a ikony jsou na tom samém místě :bigups: .zkoušel jsem víc programů co umí pozice oken navrátit zpět jedním kliknutí,ale ani jeden nefungoval(nereagoval)ikony se zpátky nesrovnaly.powerstrip to umí.vím je to prkotina,nějakých pár ikon rozházených,ale mně osobně to dost vadí mám rád přehled a pořádek na PC,no a problém vyřešen. :bigups: :bigups: :bigups:

jkmaxfli
Level 4
Level 4
Stav:

Re: layout.reg + layout.dll

Příspěvekod jkmaxfli » 29 dub 2007 08:10

Myloš píše:Řadu let používám dvojici souborů layout.reg a layout.dll – v přiloženém archivu je vše popsáno.

zkusil jsem tento tvůj doporučený soft.,a musím tvrdit,je to ještě jednodušší než poverstrip,funkce to splnuje uplně stejně.díky za to. :bigups: :bigups: :bigups:

jkmaxfli
Level 4
Level 4
Stav:

l

Příspěvekod jkmaxfli » 29 dub 2007 08:11

Pepe píše:Sorry,ze jsem byl od odpoledne nedosazitelny,ale spadl mi net.Porad sice nechapu,jak ti muze externi monitor (LCD obrazovka) ovlivnovat ikony na plose,ale vzhledem k tomu,ze mas uz vyreseno,tak to mozna pomuze i mne.

stáhni si to od MYLOŠE je to jednodušší a super :bigups: :bigups: :bigups:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ikona na zastupci na ploše ve win 11
    od BigSandy » 10 črc 2024 04:56 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    3024
    od Uziv00 Zobrazit poslední příspěvek
    11 črc 2024 17:02
  • Obsah složky se zrcadlí na ploše Příloha(y)
    od Grander » 01 dub 2025 17:44 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    2728
    od Grander Zobrazit poslední příspěvek
    02 dub 2025 15:29
  • TigerVNC - jak si udělat na ploše zástupce?
    od BigSandy » 13 lis 2024 17:34 » v Programy ke stažení
    2
    3023
    od BigSandy Zobrazit poslední příspěvek
    14 lis 2024 18:58

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”