PC nejde zapnout ve chvíli, kdy připojím HDD

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

jirka0007
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: PC nejde zapnout ve chvíli, kdy připojím HDD

Příspěvekod jirka0007 » 12 lis 2012 20:20

V první řadě chci vyřešit proč se nezapne pc aspon na to bootovaní proč to neskočí do biosu. To mě ted zajímá asi nejvíc

Reklama
satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 12 lis 2012 20:26

A to bez skutečně dobrého zdroje taky vůbec vyřešit nemusíš. Netvrdím, že to je zdroj na 100%, ale vidíš sám, že už tu jakousi podporu mám. To by mohlo o něčem svědčit :?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

jirka0007
nováček
Stav:

Příspěvekod jirka0007 » 12 lis 2012 20:43

To sice ano ale byl tam předtím jen 300w a fungovalo to. To se už předtím začalo přehřívat pak začal blbnout HDD a pak to úplně padlo no a nakonec už to nefungovalo vůbec. Ted je priorita aby se rozjel PC pokud to zapnu a nejede ani pc nenaběhne bootovací obrazovka tak je chyba někde jinde.

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 12 lis 2012 20:51

Údaj o výkonu zdroje ještě neříká nic o jeho stavu a kondici. A jestli Ti předtím táhl - promiň - nějakou starší plečku, tak Ti skutečně současnou sestavu nemusí vzít. Já vím, vypadá to blbě, nebudu už Tě dál přemlouvat, ale já bych bez prověřeného zdroje dál nešel.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

jirka0007
nováček
Stav:

Příspěvekod jirka0007 » 12 lis 2012 21:01

Já vím že ne ted na aukru ještě přihazuji na jednu základovku tak čekám jak to dopadne kdyby to vyšlo zkusím ještě tu základovku vyměnit. A uvidím no jestli se to chytne pak už bych to jedině viděl taky na procesor.

--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Lis 2012 08:21) ---

Ještě mě zajímá jak se pozná odpálený procesor.

jirka0007
nováček
Stav:

Příspěvekod jirka0007 » 15 lis 2012 09:16

Tak že jsem ted teprve zjistil že tato základovka je postavená na chipsetu nvidie 4 sli což v praxi znamená že podporuje 2 grafiky bohužel je tam daná ATI grafika a dle toho co ted čtu by tam měla být pouze grafika od nvidie. Tak že problém už může být tady, jen furt nechápu k čemu slouží to jádro co je na základovce a je na tom daný ten pasivní chladič.

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 15 lis 2012 09:28

Snad se nepletu, ale ten pasiv je chladič čipsetu. Odpálený CPU poznáš tak, že deska nenaběhne a po výměně CPU pak neběhne. Znovu nenaběhne většinou jen v katastrofických případech, kdy je vadná MB a likviduje CPU nebo je v PC ještě jiná závada.
S tou grafikou si nejsem jistý, možné to je, ale řekl bych spíše nepravděpodobné.

jirka0007
nováček
Stav:

Příspěvekod jirka0007 » 15 lis 2012 09:49

No je tam daný athlon x2 dvou jádro což co vím tak cpu vydrželo klidně i 90C. Pokud nenaběhne vůbec monitor tak jsou 3 varianty cpu, grafika, základovka v mém případě vím že grafika funguje tak že bud se odpálil cpu a nebo základovka. Spustil by se větrák na cpu kdyby byl cpu odpálený.

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 15 lis 2012 16:50

90°C vydrzely mozna Athlony XP (a Semprony z nich odvozene) a P4 Prescoty, vsechna novejsi desktopova CPU maji strop podstatne nize (do 70°). Grafika Ati v nVidia chipsetu nema duvod nefungovat, zadna umela omezeni nehledej.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 15 lis 2012 16:58

Pokud bude CPU "šikovně "odpálený, tzn. nevypne se zdroj, pak není důvod, aby větrák neběžel i při vadném CPU.
A teď se na mě klidně zlob, ale dokud nevyzkoušíš třeba jen tu redukovanou sestavu se 100% zdravým zdrojem, nebudu už tu plýtvat svým časem.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 15 lis 2012 19:26

Debata plná prázdných slov. Co je to za disk? Co je to za zdroj? Výrobce, typ,... Řeči o tom, že dva roky fungoval, jsou o ničem. Babička taky večer normálně jedla a ráno byla po smrti... Satam ti to řekl již několikrát. Dokud to nezkusíš se 100% funkčním zdrojem, je to debata o ničem...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”