Zdravím, potřeboval jsem do svého PC 500 W zdroj, jelikož jsem si pořídil novější grafiku a starý zdroj byl prostě slabý. No a jelikož nebyl dostatek financí, tak jsem zakoupil na aukru. Navíc, jak to tak bývá tak zdroj mi došel nefunkční. Jedná se o zdroj Blue Storm II 500. Závadou je, že ikdyž je vzadu vyplý vypínač, tak po připojení zdroje do sítě se roztočí větrák, poté ho zapnu a tu se na sekundu roztočí disky a tak a poté ihned zdroj vypne.
CHci se zeptat, zda to náhodou není nějaká jednoduchá závada, kterou bych si zvládl opravit sám (jako třeba vyměnit pár kondenzátorů atp.) či zda by jste mi to někdo v Brně nemohl opravit za pár piv a cenu součástek? Díky
Nefunkční zdroj
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Nefunkční zdroj
Vyzkousej zdroj samostatne - spoj zeleny drat s libovolnym cernym a zapni zdroj
A podivej se jestli na zdroji nejsou znamky ze do nej uz nekdo lezl
A podivej se jestli na zdroji nejsou znamky ze do nej uz nekdo lezl
Ach jo, zase jeden, co nalít na Aukru! A nedají si říct a nedají si říct!
Sice je to Fortron, ale dle mého asi tak 5-6 let starý, čili svým způsobem není divu, že je po něm. Opravitelný určitě je, ale pokud seš laik, tak to ani neotvírej. Škoda, žes šel na aukro, kdybys dal dohromady to, cos dal za ten zdroj a to, co teď možná dáš za nějakou opravu, mohls mít funglovku a docela kvalitní. A na Tvém místě bych nelenil a koupil nějakého nového Fortrona nebo Seasonica těch 500W a budeš mít pokoj! Konkrétní typ zdroje Ti poradí někdo jiný, to není moje parketa.
Rada od petr22 je sice správná, ale neřeší chování zdroje pod zatížením. Měl jsem už několik zdrojů, které se naprázdno ochotně rozběhly a v PC ani ťuk!
Sice je to Fortron, ale dle mého asi tak 5-6 let starý, čili svým způsobem není divu, že je po něm. Opravitelný určitě je, ale pokud seš laik, tak to ani neotvírej. Škoda, žes šel na aukro, kdybys dal dohromady to, cos dal za ten zdroj a to, co teď možná dáš za nějakou opravu, mohls mít funglovku a docela kvalitní. A na Tvém místě bych nelenil a koupil nějakého nového Fortrona nebo Seasonica těch 500W a budeš mít pokoj! Konkrétní typ zdroje Ti poradí někdo jiný, to není moje parketa.
Rada od petr22 je sice správná, ale neřeší chování zdroje pod zatížením. Měl jsem už několik zdrojů, které se naprázdno ochotně rozběhly a v PC ani ťuk!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
zkoušel jsem, ten stejný výsledek, jinak myslím že už se v něm někdo hrabal. 1. vypadáá hrozně čiště, 2. přetržená ta ochraná známka či co to je
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Lis 2012 21:08) ---
Z aukra jsem si už poskládal celý PC, takže bych to tka neodsuzoval a až teď nějakej problém. No rozhodně jsem to pořádil za třetinovou cenu. Jinka ten zdroj taky zase nebyl nijak drahej kolem 3 kil i s poštou a za novej se mě 8 stovek teď dávat nechce
Teda chtělo by ale není z čeho brát 
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Lis 2012 21:08) ---
Z aukra jsem si už poskládal celý PC, takže bych to tka neodsuzoval a až teď nějakej problém. No rozhodně jsem to pořádil za třetinovou cenu. Jinka ten zdroj taky zase nebyl nijak drahej kolem 3 kil i s poštou a za novej se mě 8 stovek teď dávat nechce

Taky jsem užíval Aukro, do chvíle, než jsem zaplatil ochotně za zboží a víš, co jsem dostal? H...o.
Inu, chybama se člověk učí a od té doby na Aukro nepáchnu.
Inu, chybama se člověk učí a od té doby na Aukro nepáchnu.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
To neni problem aukra, ale konkretniho prodejce. Navic se mu da celkem snadno predejit. Aukro je aukcni server, ne server zalozeny primarne k okradani lidi. Naletet lze velmi snadno i kdekoliv jinde, zvlast kdyz clovek po spatreni velmi nizke ceny prestane myslet....
Napis prodejci, a kdyz to nebude chtit vzit zpatky tak bez miliosti negativni hodnoceni (pokud uz tedy jich nema vetsinu).
Napis prodejci, a kdyz to nebude chtit vzit zpatky tak bez miliosti negativni hodnoceni (pokud uz tedy jich nema vetsinu).
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Kontaktuj Aukro.Oni ti zařídí třeba vrácení peněz.Je to tam nějak ošetřeno.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Bohužel na Aukru se těchto takyprodejců vyskytuje povícero a já než jsem stačil zareagovat, tak jsem dostal upozornění přímo z Aukra, bohužel pozdě. Vím, že za to Aukro jako takové nemůže, ohlídat to na 100% nejde, ale v mých očích je to jeden z nejnebezpečnějších takovýchto serverů. Mrzí mě to, je to můj názor a tady jsem si ho už nejméně 5x, ale spíš vícekrát potvrdil při dotazech lidí, kteří si tam něco koupili a naletěli 

-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jistě beru to riziko, o to mi ani nejde, nechtěl jsem tady rozvíjet debatu o škodlivosti aukra
Navíc nekoupil jsem zdroj ale ještě skříň a pár komponent, který fakčej, takže zase nejsem tak naštvanej, spíš mi jde o to jeslti to opravdu neumíte někdo opravit
Navíc se třeba s prodejcem domluvím tož uvidíme.

Navíc se třeba s prodejcem domluvím tož uvidíme.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Opravit to nejspíš půjde, nicméně jde o práci se síťovým napětím, takže bych doporučoval opravu svěřit odborníkovi. Navíc neodbornou opravou můžeš následně poškodit i ostatní komponenty, takže by se ti levný nákup mohl pěkně prodražit...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Pohlaví:
Tohle bych opravovat nedával.
Aukro podobné problémy neřeší. Peníze bys dostal pouze v případě, že by zboží nebylo doručeno a podal bys na prodejce trestní oznámení - pak Aukro vrátí peníze, resp. zaplatí za toho prodejce. Alespoň dříve to tak bylo.
Ale jak už bylo psáno, není to problém samotného Aukra a tak bych se nadále nakupovat tam nebál.
Aukro podobné problémy neřeší. Peníze bys dostal pouze v případě, že by zboží nebylo doručeno a podal bys na prodejce trestní oznámení - pak Aukro vrátí peníze, resp. zaplatí za toho prodejce. Alespoň dříve to tak bylo.
Ale jak už bylo psáno, není to problém samotného Aukra a tak bych se nadále nakupovat tam nebál.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak s prodávajícím jsme se dohodli, že mi vrátí část platby, takže s ním jsem spokojen. Jinak jsem zdroj rozdělal a přijdou mi tam dva kondenzátory nafouklé. Je možné, že je závada způsobena pouze těmi kondenzátory nebo je tam pravděpodobně poškozen i nějaký tranzistor? Či tak něco? Jen abych se s tím nepájel když by to určitě nebylo jenom tímto. Díky
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 5503
-
od Baggy
Zobrazit poslední příspěvek
29 zář 2024 22:11