Problém se zdrojem - nestabilizované napětí USB Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Atten
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Problém se zdrojem - nestabilizované napětí USB

Příspěvekod Atten » 14 lis 2012 00:21

Zdravíčko,

na vašem "partnerském" fóru androidforum.cz jsem se ptal proč mi hapruje ovládání mobilu, jestliže je zapojen do PC a baterka mobilu je plná. Dostalo se mi odpovědi, že...

LivArt píše:Je to normální chování ve chvíli, kdy do USB leze nějaký nestabilizovaný napětí. Poradil bych ti zaměřit se na zdroj počítače, vypadá, že už nebude úplně 100%ní.

Jelikož tohle není můj netbook, nerad bych se v něm vrtal. A stejně nevím, co bych měl hledat. Takže vás prosím o radu jak zkontrolovat zdroj a napětí. Od kamaráda jsem dostal tip na program CPUID HW Monitor. Zasílám screen, i když nevím, jestli to k něčemu bude...

Obrázek
,,As I experience certain sensory input patterns, my mental pathways become accustomed to them.
The inputs eventually are anticipated and even missed when absent.”

Reklama
satam
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Problém se zdrojem - nestabilizované napětí USB

Příspěvekod satam » 14 lis 2012 00:32

Patrně jsi jim neřekl, že jde o notebook, napájený z akumulátoru. Ten screen ukazuje pouze napětí akumulátoru a maximálně teď pro nás může mít určitou hodnotu i to, že aku vykazuje snížení kapacity o cca 17-18%. To ale znamená, že aku je dosud v pořádku.
Nevidím důvod, proč by u toho ntb mělo lézt do USB nějaké nestabilizované napětí. Nevím, zda nějaký program měří napětí USB, popř. i jeho kolísání - nestabilitu, ale určitě se to při troše šikovnosti dá změřit voltmetrem.
Myslím, že pes bude zakopaný někde jinde. Jak Ti "hapruje" ovládání jakého mobilu. Pokus se to haprování popsat a napiš sem typ mobilu.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Atten
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Atten » 14 lis 2012 00:36

Že je to netbook jsem řekl/dodal...

Každopádně ohledně mobilu...
Když mobil připojím k PC, reaguje normálně. Ale v momentě, kdy je baterka plná, mobil začne reagovat jako bych display mačkal více prsty najednou. Prostě přeskakuje podobně, jako když je obrazovka špinavá nebo mokrá. Takže nelze psát smsky a dostat se někam v menu je horror. Pokud mobil odpojím, tak vše funguje jak má. Používám ho ale na tethering a v tom momentě se mi vážně nelíbí nutnost ho odpojit. Jedná se o SE WT19i Live With Walkman.
,,As I experience certain sensory input patterns, my mental pathways become accustomed to them.

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 14 lis 2012 00:46

A jak se chová, když ho nabíjíš normální nabíječkou a dostaneš se do stadia "plná baterka"?
U ntb se podívej do návodu/manuálu, prostě někam, kde zjistíš, zda lze softwarově odpojit napájení USB - některé notebooky to umožňují. Pak by bylo řešením - i když asi trochu náhradním - po dobití baterie odpojit napájení USB.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Atten
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Atten » 14 lis 2012 06:38

To je dost alternativní řešení :/ A bohužel se k žádným dokumentům nedostanu. Není to můj netbook. Jestliže ho nabíjím klasickou nabíječkou, tak funguje normálně.

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 14 lis 2012 10:07

A když mobil připojíš k jinému PC, dělá to to samé?
Podívej se na tyhle stránky http://mobilni-telefony.heureka.cz/sony ... n/poradna/ pročti si, co tam už je a případně zkus dát dotaz i tam.
Jinak dokud nezměříš to USB napětí netbooku, tak tady asi nebudeme mít co řešit. Ještě mě napadlo zkusit změřit (zobrazit) to USB napětí osciloskopem, ten o tom řekne nejvíc. Ale to chce někoho, kdo takové měření ovládá.

Atten
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Atten » 15 lis 2012 02:42

Hlavně to chce někoho, kdo ty měřáky má. Na heuréce jsem už něco podobnýho hledal, ale nenašel. :/

A zapoměl jsem dodat, že u jinýho PC to nedělá.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 15 lis 2012 07:13

A co takhle ovladače? Nebude problém v tom, že netbook nepochopí, že má vypnout napájení USB portu při plné baterce mobilu a tlačí to do něj pořád? Měření portů osciloskopy, voltmetry a všemi dalšími možnými i nemožnými metry, považuji za blbost.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 15 lis 2012 09:01

Já to za blbost nepovažuji, protože případnou nestabilitu a vadný průběh napětí jinak neodhalíš. Bohužel jsme si zvykli, že PC si vše hlídá sám a vše na sebe i nabonzuje a v PC technice jsme se odvrátili od starých dobrých elektrotechnických zásad, mj. především měřit, měřit a zase měřit. Holt jsem ze staré školy..... 8)
A mezi námi: dobíjení po dobití si vypíná přístroj sám, pokud je tak konstruovaný. Jak by asi USB port, potažmo netbook poznal, že je mobil dobitý, když nemá referenční informace - kdy je mobil dobitý?
Poté, co už vím, se přikláním k té "vadě" výstupního napětí USB a jsem zvědav, jak ji někdo odhalí jinak, než jsem navrhl.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 15 lis 2012 09:13

Nedá mi to abych se nezeptal - a až něco naměříš co potom satame? Rozebereš a spravíš netbook?
Atten: Nedělá to třeba jen v případě kdy je netbook připojen na zdroj? Resp. dělá to v obou případech provozu (na baterii a na síť?)
A jak už naznačil karlos - je na netbooku naistalovaný program dodávaný s mobilem? A jiný ne?

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 15 lis 2012 09:21

ITCrowd (i Atten): Ne, nerozeberu a nespravím, protože je bůhvíkde, nemám ho před sebou. Ale pokud se potvrdí to, co již řekli na "Androidu", věděl bych kde je chyba a že nemá cenu se s tím dále zabývat a směr servis. Pokud se to nepotvrdí, budu pátrat dál. Ale jak už jsem tu uvedl v jiném vlákně - diagnostika chce systematický přístup, jinak je z toho jenom chaos. Pak třeba i tohle vlákno klidně naroste do obludných rozměrů, jako ostatně spousta jiných.
K dalším dvěma poznámkám nemám nejmenší připomínky.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 15 lis 2012 10:50

Ne všechno co kdo kde řekne musí být pravda. Ještě jsem neviděl baterku, která by neměla stabilizované napětí.
Měření voltmetrem je pitomost a pokud by to měřil osciloskopem při zapojeném zdroji, mohl by nějaké zvlnění objevit, ale ničemu by to nepomohlo.
Spíš bych se bál, že to při tom měření někde šlusne a odpálí celé USB.

Také bych hledal příčinu v software.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4384
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3655
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s fps spojený s gpu
    od Matyas.S » 02 pro 2024 20:30 » v Hry