Automatický restart PC Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

e-pod
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Automatický restart PC

Příspěvekod e-pod » 15 lis 2012 18:44

Dobrý den, předem se omlouvám, jestli tu již tento topic existuje, hledal jsem můj problém na fórech, ale můj se trošku odlišuje.. Předem upozorňuji, že jsem na tyto věci velký amatér, takže na mě budete muset trošku pomaleji :D .
Jednou večer jsem si přetahoval něco z flashky do NTB (flashku jsem strašně dlouho nepoužíval a je dost možné, že v ní byl nějaký vir z "školních" počítačů..)
Nějak jsem ji zapomněl vytáhnout a vypnul jsem NTB (HP COMPAQ 610) a na druhý den jsem ho normálně sputil, zobrazilo se mi normálnš startovací bios menu a ptoom mi zčernala obrazovka a nechtěl se načíst windows... Zkoušel jsem tam dát Instalační CD windowsu, začalo se mi tam dole něco načítat a potom mi to vyhodilo tohle:https://skydrive.live.com/redir?resid=58BB7F203543F1AF!159 (Byly zjištěny potíže...), takže jsem restartoval počítač, zobrazilo se: https://skydrive.live.com/redir?resid=58BB7F203543F1AF!160 (spustit systém běžným způsobem..) a vždycky když dám spustit, tak se mi dokonce zobrazí načítání windowsu, ale asi po sekundě se NTB sám zrestartuje...
Potom jsem to zkusil znovu s tím instalačním CDčkem a objevilo se mi tohle:
https://skydrive.live.com/redir?resid=58BB7F203543F1AF!161 (pcmcia.sys je poškozen...)

Prosím o pomoc, je to prot mě důležité, děkuju moc

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Automatický restart PC

Příspěvekod guest » 15 lis 2012 18:49

Vítej na PC-Help!

Obrázky se dávají sem, jako příloha. Co máš za systém. Vybízí tě to ke kontrole disku, tak ho zkontroluj. Vlož tam instalační CD se systémem, vyber R a do příkazového řádku napiš chkdsk /f. Po restartu proběhne kontrola.

e-pod
nováček
Stav:

Příspěvekod e-pod » 15 lis 2012 19:56

Omlouvám se, mám windows XP... Právě je problém, že když tam dám Cdčko (na obale jen apsané: Obsahuje aktualizaci Service Pack 2) tak mi hned naskočí Instalace systému windows (mám možnost zmáčknout pouze F6...) a dole mi naskakuje příprava pro instalaci a po chvíli mi vyškočí nějaká chyba...

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 15 lis 2012 20:15

To CD tam dej, pak restartuj pc, při startu opakovaně - hned od začátku - mačkej Del až Ti PC najede do Biosu.Tam najdi pořadí bootování a dej jako první CD mechaniku. Potvrď změny, PC se restartuje a brzy Ti naběhne hláška "Libovolným tlačítkem spusťte instalaci z cd". Máš asi 3 sekundy na zmáčknutí jakéhokoli tlačítka a pc začne bootovat z cd. Pak už jen čekej, až se Ti po několika minutách, kdy počítač nahrává základní soubory a ovladače, objeví obrazovka, na níž je mj. Oprava systému pomocí opravné konzole - tlačítko R a jsi tam, kde už Ti řekl Blue Spirit.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

e-pod
nováček
Stav:

Příspěvekod e-pod » 15 lis 2012 20:30

Postupovat jsem přesně podle vašeho návodu, ale po několika minutách, kdy počítač nahrává základní soubory a ovladače se objeví obrazovka s:
Přílohy
problem.jpg

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 15 lis 2012 20:36

Tak to je špatné a k té informaci z BSOD se musí vyjádřit jiný odborník, to já neumím. Vydrž, snad si toho někdo všimne. Ale nevěš hlavu, nějak Tě z toho dostaneme.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 15 lis 2012 20:38

Koukni na TOTO

e-pod
nováček
Stav:

Re: Automatický restart PC  Vyřešeno

Příspěvekod e-pod » 15 lis 2012 20:48

Já se na to už právě díval, ale jako naprostý amatér nejsem schopný něco takového bohužel provést... Já sem také našel http://www.cybertechhelp.com/forums/showthread.php?t=156593 ale já mám v Device config. pouze na výběr mezi
SATA Native Mode: Enable/Disable

--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Lis 2012 21:10) ---

Tak už jsem se dostal do té konsole, ale chtělo to po mně heslo uživatele administrator, zadal jsem tam heslo mého účtu (máme 2 účty oba dva jsme správci..) ale prostě mi ho to nepříjmalo, a 3x sem ho zadal špatně

--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Lis 2012 21:37) ---

Ok, už jsem to "spravil"... akorát jsem v menu v BSODu nastavil to na SATA Native Mode: Disable a vše už funguje, jak má. Děkuji mnohokrát za ochotu a snahu mi pomoci, velmi si toho vážím :wink: Přeji hezký večer

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Windows Update automaticky přepisuje ovladače grafiky. Příloha(y)
    od kellne » 19 led 2025 17:02 » v Windows 11, 10, 8...
    9
    4879
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    22 led 2025 11:01
  • Telefon s opětovně automaticky nepřipojí přes Bluetooth k autu
    od Peťa » 12 pro 2024 13:55 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    0
    18692
    od Peťa Zobrazit poslední příspěvek
    12 pro 2024 13:55
  • (KB5046714) opakovaný restart bez výsledku
    od sasshrek » 05 pro 2024 20:06 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    2421
    od sasshrek Zobrazit poslední příspěvek
    06 pro 2024 16:11
  • Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
    od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem
    10
    4409
    od Sipsisipi Zobrazit poslední příspěvek
    25 srp 2024 10:37

Zpět na “Problémy s hardwarem”