Podivné sekání her na Notebooku Vyřešeno
Podivné sekání her na Notebooku
Mám Notebook Acer TravelMate 5742G (už není v prodeji) s HW výbavou : Intel Core i3 2.53 GHz,4 GB RAM a Nvidia GeForce GT540M. Na internetu (YouTube,recenze) a od známých jsem viděl a dočetl jsem se,že všichni hrajou náročné hry,které by tento Notebook měl v pohodě rozjet podle stránek www.notebookcheck.com a www.canyourunit.com docela bez sekání,avšak zrovna mě se prostě těch většina her seká třeba i na nízké,i když by to měl zvládnout na střední až vysoké. Dokonce i hry,které si nastaví podle sebe automaticky (př.na Střední detaily) se sekají nadále. Nevíte co s tím může být? Nejnovější graf.ovladače mám. Poraďte prosím,jestli nestíha grafika,processor,nebo je nějaká vadná HW součástka,teplovodivá pasta nebo nějaké ovladače pro processor. Prosím poraďte.
Re: Podivné sekání her na Notebooku
Nepoustis ty hry na integrovane grafice? Aby to bezelo na te Nvidii, musi se to zvolit pri spusteni daneho programu.
A jak to mám nastavit ? Protože já o tom nevím,že bych tu integrovanou tam měl,nikde se to nepíše ve výbavě.
V nejčastějších případech se to dá změnit když kliknež na plochu pravým a tam je ovládací panel grafických karet a nebo v ovládacích panelech 

Ta je integrovana primo v procesoru
Kdyz se podivas na vlastnosti ikony ke hre, mela by tam byt moznost zvolit grafickou kartu (u kazde hry zvlast)
Kdyz se podivas na vlastnosti ikony ke hre, mela by tam byt moznost zvolit grafickou kartu (u kazde hry zvlast)
Takhle to vypada,když otevřu Ovládacá panel Nvidia. Co mám teď vybrat? :)
Re: Podivné sekání her na Notebooku Vyřešeno
Tak včera jsem otevřel ten Ovládací panel Nvidia. Našel jsem tam položku: Nastavení 3D - Nastavit konfiguraci PhysX (kde jsem měl původně nastavený Automatický výběr,doporučeno) viz.obrázek. Zkusil jsem tedy zvolit GeForce GT540M a teď jenom zkoušet,jestli se změny dostaví. Pokud to není to,co jste měli na mysli,napište. :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 3277
-
od Mety
Zobrazit poslední příspěvek
15 úno 2025 09:57