Ahoj, mám v počítači tuhle zvukovou kartu:
Creative Sound Blaster VX
http://www.alza.cz/creative-sound-blast ... cz#recenze
Asi je normální že je těžký jí nainstalovat, ale napoprvý to bylo hned...
Mám tu asi měsíc nový harddisk, na něm Windows XP SP2, hned jsem nainstalovala ovladač k téhle kartě (z webu Creative; CDčko k ní nebylo) a všechno bylo OK. Před pár dny jsem si tedy všimla, že hraje jen jeden reprák, ani nevím jestli to předtím bylo (používám většinou sluchátka, a na hudbu výhradně, tak nevim), ale to jsem přisoudila tomu, že to jsou staré šitky.
Pak mi nešlo pustit video v jedné prezentaci, tak jsem nainstalovala tohle:
http://www.slunecnice.cz/sw/k-lite-mega-codec-pack/
Pořád to nešlo, tak jsem to nechala být, chtěla jsem pustit jiné video (které předtím šlo), ale najednou taky nešlo a zaseknul se mi na tom počítač, tak jsem to restartovala a to K-Lite dala zase pryč.
No a potom už mi nešel počítač vůbec, Poslední funkční konfigurace nic, oprava s Windows CD taky nic, tak znova spustim instalaci.
Akorát mi to udělalo druhý účet (pak jsem si uvědomila, že jsem mu dala stejné jméno, jakým jsem poprvé pojmenovala počítač, a proto mi to nedovolilo takhle pojmenovat první účet... normální?), ale používám ten první, kde všechno normálně funguje. Až na tu zvukovku.
Windows říká, že žádné zvukové zařízení nevidí.
Everest říká, že zvukovka je Creative SB0399 Audigy LS Sound Card. Podle toho názvu si nejsem jistá, jestli to je jiné označení pro tuhletu, nebo to je integrovaná zvukovka (která přestala fungovat už před delší dobou, nevím proč, spravit nám to nešlo, tak jsme radši koupili tuhle).
Použila jsem zase ten samý ovladač, který jsem měla stažený odpředtím, pak jsem ho zkusila stáhnout znova, pořád nic.
Stáhla jsem si taky ten Support Pack, o kterém píše na Alze uživatel Adam Šíra, instalace říkala že kompatibilita s Windows nejistá, stejně jsem dala pokračovat, ale po restartu se to nespustilo, takže zase Poslední funkční konfigurace.
Takže nevím. Zajímalo by mě:
a) víte v čem je problém a co s tím?
b) je možný, že se s tou kartou něco pokazilo fyzicky, když jsem vyndavala a zandavala harddisk (něco ve stylu málo zatlačeného konektoru... né něco brutálního)
Sound Blaster - "device not detected"
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: Sound Blaster - "device not detected"
Napsala si toho mnoho a jenom se v tom vyznat.
Takže PC funguje a jenom zvuk ne? Jak to vypadá ve Správci zařízení, nejsou tam nějaké žluté ?? či !! a kde?
Pokud jsem správně pochopil jak si to plácala na sebe, nebylo by lepší to znovu nainstalovat s formátem disku?

Takže PC funguje a jenom zvuk ne? Jak to vypadá ve Správci zařízení, nejsou tam nějaké žluté ?? či !! a kde?
Pokud jsem správně pochopil jak si to plácala na sebe, nebylo by lepší to znovu nainstalovat s formátem disku?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Jo, všecko funguje, akorát zvukovka jako kdyby tam nebyla zandaná.
Radši jsem napsala všechno, protože jsem nevěděla co je důležitý:-)
Jo, žlutý vykřičníky jsou, tady:
jiný most na sběrnici PC a řadič směrnice SM ("další zařízení")
microsoft kernel system audio device a windows winmm wdm audio compatibility driver ("není známo")
wan miniport (ip) a wan miniport (ip) - packet scheduler miniport ("síťové adaptéry")
Jo, výhledově chci ten disk zformátovat, už jen proto, že je k němu nějaký software HD Tune kde se musí zadat sériové číslo (které jsem si prve nenapsala, no a zrovna jsem pospíchala...), no ale spíš to odkládám, aspoň než budu mít zapojený druhý harddisk (nevim jestli by to zlobilo kdybych ho tam dávala dodatečně?).
Radši jsem napsala všechno, protože jsem nevěděla co je důležitý:-)
Jo, žlutý vykřičníky jsou, tady:
jiný most na sběrnici PC a řadič směrnice SM ("další zařízení")
microsoft kernel system audio device a windows winmm wdm audio compatibility driver ("není známo")
wan miniport (ip) a wan miniport (ip) - packet scheduler miniport ("síťové adaptéry")
Jo, výhledově chci ten disk zformátovat, už jen proto, že je k němu nějaký software HD Tune kde se musí zadat sériové číslo (které jsem si prve nenapsala, no a zrovna jsem pospíchala...), no ale spíš to odkládám, aspoň než budu mít zapojený druhý harddisk (nevim jestli by to zlobilo kdybych ho tam dávala dodatečně?).
-
- Pohlaví:
Můžeš sem dát screen ze Správce. To vypadá že máš nějaké dodrbané ovladače chipsetu. Na co HD-Tune? To je na kontrolu HDD a nic se tam zadávat nemusí, anebo je to něco jiného?
Edit: Koukám na tu zvukovku, ale podle toho popisu neumí spolupracovat s XP - jistý si ale nejsem!
Edit: Koukám na tu zvukovku, ale podle toho popisu neumí spolupracovat s XP - jistý si ale nejsem!
Požadavky na PC:
Intel Pentium 4 1,6 GHz, AMD Athlon XP 2000+
Microsoft Windows Vista, Windows 7
512 MB RAM, 600 MB místa na HDD
PCI slot
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Screen v příloze.
Níž už žádné errory nejsou.
Ten HD Tune chtěl sériové číslo harddisku, no a ten už jsem měla vevnitř a zrovna jsem rychle potřebovala velký počítač. Říkalo to, že nejlépe je harddisk napřed zformátovat pomocí HD Tune a potom používat, tak jsem si říkala že to udělám, až budu mít víc času.
Taky na to koukám a podle popisu fakt neumí, ale na webu Creative jsou ovladače pro XP, a hlavně mi pod XP půldruhého roku fungovala (napřed na starém harddisku, když před měsícem shořel, tak tady bez problémů taky), tak si myslím že tam musí být nějaký další error.
Níž už žádné errory nejsou.
Ten HD Tune chtěl sériové číslo harddisku, no a ten už jsem měla vevnitř a zrovna jsem rychle potřebovala velký počítač. Říkalo to, že nejlépe je harddisk napřed zformátovat pomocí HD Tune a potom používat, tak jsem si říkala že to udělám, až budu mít víc času.
Taky na to koukám a podle popisu fakt neumí, ale na webu Creative jsou ovladače pro XP, a hlavně mi pod XP půldruhého roku fungovala (napřed na starém harddisku, když před měsícem shořel, tak tady bez problémů taky), tak si myslím že tam musí být nějaký další error.
-
- Pohlaví:
Tak znovu, nevím co myslíš tím HD-Tune ale co znám tak to je program na kontrolu disků a ten pro provoz počítače nepotřebuješ.
Pokud zvukovka dříve chodila, pak bychom ji měli rozchodit i nyní, ale chybí ti ovladač anebo část na chipset.
Co máš za základní desku? A Win XP je 32 bit?
Pokud zvukovka dříve chodila, pak bychom ji měli rozchodit i nyní, ale chybí ti ovladač anebo část na chipset.
Co máš za základní desku? A Win XP je 32 bit?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
No není to nutný program, taky jsem ho doteď nepoužívala, ale chtěla jsem s ním zformátovat tenhleten disk, jak doporučoval výrobce.
Tudíž - jo, tak jako tak budu znova instalovat systém, ale zaprvý to nechci dělat v příštích pár týdnech (a ráda bych měla zvuk) a zadruhý nevím jestli se tím problém vyřeší.
Deska ALiveNF6P-VSTA. Teda předpokládám že je tam něco blbě, už jen proto, že kdysi přestala fungovat ta integrovaná zvukovka?
Windows je 32 bit.
Tudíž - jo, tak jako tak budu znova instalovat systém, ale zaprvý to nechci dělat v příštích pár týdnech (a ráda bych měla zvuk) a zadruhý nevím jestli se tím problém vyřeší.
Deska ALiveNF6P-VSTA. Teda předpokládám že je tam něco blbě, už jen proto, že kdysi přestala fungovat ta integrovaná zvukovka?
Windows je 32 bit.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zakaž v BIOSu tu integrovanou zvukovku, nejspíš se hádá s tím SB.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Pohlaví:
Stáhni si ovladače na chipset pro tvůj systém - http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/ALiveNF ... t=Download
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tak ovladače a povolování / zakázání nic nedělají.
No ale navíc začal "skoro nejít" internet, takže asi formát disku a nová instalace... myslíte že potom je to fuk a mělo by to stačit, nebo je třeba udělat ještě něco?
Jo a chybí mi tam ovladač microsoft kernel system audio device, podle toho správce... akorát že to vůbec nejde stáhnout? všechny weby odkazují jen sem: http://microsoft-kernel-system-audio-device.soft32.com/ a tam se mi napřed nutí aktualizace windows, přes kterou se nejde dostat (ať s ní souhlasím nebo ne)
No ale navíc začal "skoro nejít" internet, takže asi formát disku a nová instalace... myslíte že potom je to fuk a mělo by to stačit, nebo je třeba udělat ještě něco?
Jo a chybí mi tam ovladač microsoft kernel system audio device, podle toho správce... akorát že to vůbec nejde stáhnout? všechny weby odkazují jen sem: http://microsoft-kernel-system-audio-device.soft32.com/ a tam se mi napřed nutí aktualizace windows, přes kterou se nejde dostat (ať s ní souhlasím nebo ne)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 2259
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
24 zář 2024 20:02