Vytáhnutí dat z poškozeného hdd

...

Moderátor: Mods_senior

HommeR
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Vytáhnutí dat z poškozeného hdd

Příspěvekod HommeR » 18 lis 2012 23:01

Ahoj.
Můj notebook s os win xp spadl a od té doby nenačítal systém. Po tom co jsem ověřil že je to diskem, koupil jsem nový a nainstaloval na něj znova čisté xp. Starý disk jsem dal do takového toho boxu co z něj udělá externí hdd a připojil ho, nejprve k jinému notebooku (pujčenému jako náhradu, s Vistama), kde jsem zjistil, že soubory na disku jsou (myslím že je poškozené jakési to zavádění systému) a že jsou snad v pořádku. Tak jsem chtěl důležitá data zkopírovat na notebook s Vistama, jako zálohu, dokud ten disk jede (aby se náhodou ještě nezhroutil nebo něco), jenže problém. A o to mi ted hlavně jde. Některé soubory prostě nejde zkopírovat, píše že je potřeba oprávnění správce, a když to jako admin povolím, tak stejně píše že to nejde že nemám přístup. Některé se však zkopírují v pořádku. Hlavně jsem měl několik textáků na ploše, které potřebuju zachránit, ale ty prostě zkopírovat nejdou, z plochy starého disku nejde zkopírovat až na jedno video nic. Zkusil jsem později ten disk připojit na ntb s Win 7, kde byl problém obdobný, ale některé soubory z plochy se již povedlo přetáhnout, po všelijakém zkoušení s povolováním oprávnění, některé však stále nejdou. Poté co jsem nainstaloal čisté xp na nový disk, jsem zkusil připojit starý disk k ntb s xp a opět zkusil kopírovat soubory ze staré plochy. Tentokrát mě to však ani nepustilo do složky Documents and settings/"uživatel" , prostě nešlo vlézt do toho uživatelského profilu, pouze jen do All Users, a to mi nepomůže. Píše to pouze "přístup odepřen", přitom na Vistách i sedmičkách tam vpohodě vlezu, i do většiny podsložek. V nouzáku s DOSem to dělá uplně to samé.
Rád bych se zeptal, co s tím, jestli je možné ty data nějakým způsobem zkopírovat aniž bych měl problémy s oprávněním a pustilo mě to? Na každém systému se to chová trošku jinak, ty data tam jsou, mají i nějakou velikost, počítám že něco může být poškozené, ale na xp by to znamenalo že jsou poškozené soubory které na vistách jsou zároven v pořádku. Může mi někdo poskytnout k tomu nějakou radu? Díky moc!

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Vytáhnutí dat z poškozeného hdd

Příspěvekod petr22 » 18 lis 2012 23:25

Musis zmenit opravneni vsech souboru na tom disku, aby se tam dostal prave prihlaseny uzivatel z pocitace kde data zachranujes

1. Je potreba prevzit vlastnictvi vsech souboru na disku
2. Pridat opravneni pro cteni prave prihlaenemu uzivalei na vsechna data (bez predchoziho bodu neproveditelne)

HommeR
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod HommeR » 19 lis 2012 16:42

No, jasně, to jsem zkoušel, přesto některé soubory mi to pustí a některé stále ne. U některých to nastavit musím opakovaně, nechápu proč, ale pak to najednou jde. Mi jde taky o to, proč nefungují ty xp.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 19 lis 2012 16:48

Doporučím nabootovat nějaký live linux. Pomocí něj zkopírovat co je třeba.

Zpět na “Vše ostatní (sw)”