Ahoj,
dovedl by mi nekdo poradit v excelu s VBA (popripade s Makrem)?
Na konci by měla být 1 tabulka(formular) kam by se kazdy den zapisovali hodnoty z vice modulu. Tyto hodnoty by se dale prekopirovavali do dalsich tabulek pro porovnani jak se treba ty cisla lisi oproti jinemu dni. Formular se nebude vyplnovat pravidelne ale treba 2x do mesice, tak pomoci nejakeho priznaku dne a mesice kam zapisu datum, zapisovat spravne do tabulky Kalendar.
A jelikoz tech modulu bude 20, tak podle dalsiho cisla poznat do jakeho modulu zapisovat ta cisla.
v priloze posilam excel jak bych chtel aby to vypadalo.
Diky za Vas cas.
Edit/ ted me tak napadlo, ze ja vubec nepotrebuju tabulky Moduly, ale vystacil bych si asi jen s tabulkami Kalendar
excel - hodnotou v bunce ridit zapis do ostatnich bunek Vyřešeno
excel - hodnotou v bunce ridit zapis do ostatnich bunek
- Přílohy
-
- pozemky.xlsx
- (14.24 KiB) Staženo 25 x
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: excel - hodnotou v bunce ridit zapis do ostatnich bunek
takže už máš vyřešeno?
Více o kancelářském balíku MS Office na http://office.lasakovi.com/ (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, Project, OneNote)
prave ze ne, nikdo mi jeste neporadil :(
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Takže na tlačítko se překopírují zadané údaje v tabulce formulář se překopírují do "kalendař modul 5" a "zárovenň kalendář mohul 6" ? V modulu kalendář bude jen 12 sloupců, nebo více?
Více o kancelářském balíku MS Office na http://office.lasakovi.com/ (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, Project, OneNote)
ne, kalendar bude vzdy na 30 nebo 31 dni pro kazdy mesic, data se vzdy prekopirujou do prislusneho mesice a dnu, a jeste je potreba aby podle dalsiho priznaku se nakopirovali do spravneho kalendare.
tzn. bude cca 20 modulu, kazdy modul bude 12x (mesic) a ten mesic bude mit 30 nebo 31 dni.
budu chtit zapsat data ze dne 11.11.2012 do modulu 3, takze zadam cislo 3, a vyplnim formular, podle cisla 3 pozna ze se ma zapsat do modulu 3 a podle data 11.11 se to zapise do spravneho dne v kalendari.
tzn. bude cca 20 modulu, kazdy modul bude 12x (mesic) a ten mesic bude mit 30 nebo 31 dni.
budu chtit zapsat data ze dne 11.11.2012 do modulu 3, takze zadam cislo 3, a vyplnim formular, podle cisla 3 pozna ze se ma zapsat do modulu 3 a podle data 11.11 se to zapise do spravneho dne v kalendari.
nikdo nevi?
stacilo by mi jen jakym zpusobem se pristupuje do bunky, abych rozpoznal hodnotu. Pak uz bych to snad nejak splacal dohromady.
Diky za Vas cas.
stacilo by mi jen jakym zpusobem se pristupuje do bunky, abych rozpoznal hodnotu. Pak uz bych to snad nejak splacal dohromady.
Diky za Vas cas.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ve formuláři např:
Kód: Vybrat vše
Range("H11").Value = TextBox1.Text
ahoj, a nenastrelil by jsi primo ten excel soubor? me se to nejak nedari prelozit, vzdycky vyhodi chybu.
chtel bych napr.
if Range("H11").Value = 10 Then
Range("H12").Value = Range("H13").Value
End If
jde to takto pouzit? nemusi to mit nejakou hlavicku? v VBA jsem nikdy nedelal, tak s tim nemam zkusenost.
Diky za ochotu.
chtel bych napr.
if Range("H11").Value = 10 Then
Range("H12").Value = Range("H13").Value
End If
jde to takto pouzit? nemusi to mit nejakou hlavicku? v VBA jsem nikdy nedelal, tak s tim nemam zkusenost.
Diky za ochotu.
Ahoj, nebylo by lepší, když bys připravil ten excel sám, jak chceš aby vypadal ve finální podobě? Chceš mít co modul to 1 list (tedy 20 listů) a v něm 12x kalendář. Nebo co kalendář to list (tj. 12 listů) a v něm 20x modul. Ten modul bude mít vždy jen 6 řádků? 1. list by byl pro formulář. Někdes psal, že ty tabulky Modul (zeleně podbarvené) jsou vlastně zbytečné, nemýlím-li se?
Ten formulář bych osobně řešil jako obyčejný list bez objektu formulář. Nebo, jak chceš, aby se ten "formulář" plnil?
Ručně nebo nějaký import?
K.
Ten formulář bych osobně řešil jako obyčejný list bez objektu formulář. Nebo, jak chceš, aby se ten "formulář" plnil?
Ručně nebo nějaký import?
K.
ahoj, ve finale to bude takto vypadat, je tam 1 list pro formular, 20 listu pro moduly a v kazdem modulu 12 tabulek
diky
diky
- Přílohy
-
- pozemky.xlsx
- (409.01 KiB) Staženo 21 x
Tak to vyzkoušej, prosím Tě, jestli to dělá to, co potřebuješ.
Předpokládal jsem ve všech listech stejné rozložení a že ve formuláři ve sloupci G je je stejné rozložení hodnot jako
v listech Modul ve sloupcích E.
K.
Předpokládal jsem ve všech listech stejné rozložení a že ve formuláři ve sloupci G je je stejné rozložení hodnot jako
v listech Modul ve sloupcích E.
K.
- Přílohy
-
- pozemky.xlsm
- (421.98 KiB) Staženo 34 x
Re: excel - hodnotou v bunce ridit zapis do ostatnich bunek Vyřešeno
ok diky moc, je to presne to co jsem chtel.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4815
-
od Riviera kid