Jak čistíte vaše PC ?

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Kadlec6565
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Jak čistíte vaše PC ?

Příspěvekod Kadlec6565 » 22 lis 2012 21:48

1.Zdravím,koukal jsem na net jak vyčistit Pc od prachu a našel jsem ty Vzduchový spreje a chci se vás zeptat máte stím někdo zkušenosti ?? Pomůže to hodně a nebo je to na nic protože potřebuju vyčistit bednu tam se docela dostanu na spodek bedny a na větráky pomocí vysavače a přilepeného brčka ale stále to není ono a chci se zeptat zdali ten sprej pomůže protože se potřebuji dostat ke Zdroji a ten se nedá otevřít a je k němu špatný přístup jen pár dírek na chllazení + zezadu Pc je větrák od zdruje a chci se zeptat když použiju ten sprej jestly to z oho vylítá a nebo se to jen rozvíří.

2.Jak často čistíte Pc ?? nebo jak často se čistit má ?? četl jsem že prach buď slouží jako izolant takže se pc přehřává a nebo jako vodič a může dojít ke skratu a zničit např.Procesot a v horším případě i desku nebo celé Pc díky za odpověď.

//je poněkud neobvyklé uvádět text dotazu jako Code

//upraveno

//mmmartin

Reklama
divine
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Re: Jak čistíte vaše PC ?

Příspěvekod divine » 22 lis 2012 22:03

Já čistím PC takovým tím fukejřem k nafukování matrací na bazén. A čistím cca. 1 za 6 měsíců.
Pokud píši bez diakritiky, tak jsem na mobilu!

Návod na základní diagnostiku počítače

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 22 lis 2012 22:08

1. Vysavacem vysat co jde (prach chci dostat pryc, ne tam co jeste neni)

2. Kompresorem nebo sprejem nycistim nepristupna mista jako je zdroj nebo zebrovani chladice nebo uzke mezery skrine, vsecko foukam zevnitr ven

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 22 lis 2012 22:17

PC kompletně odpojím od všech zařízení a otevřu. Používám vysavač (i když se nemá) a štěteček. Štětečkem prostě uvolním prach a vysavač ho vysaje. Vysavačem se ale nedotknu žádné komponenty. Žebra chladišů nejprve očistím štětečkěm a pak vysaju. Zdroj nerozebírám, ten jenom kam štěteček dosáhne a co vysavač chytí.
Čištění cca 2x ročně.

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 22 lis 2012 22:30

To že se komponentů nedotýkáš tě neochrání, může přeskočit statickej výboj kterej ti to stejně odpálí.
Já počítač "vyčistim" tak jednou dvakrát za rok, ale jen to tak profouknu pusou a nalepenýmu prachu pomůžu rukama, moc bordelu tam nemám, páč mám všecny nasávací otvory opatřený filtrama.

Ale když čistim kompa mámě, tak ho musim kompletně celej rozebrat, vytahat všechny koberce nalepený na žebrech, perforacích a větrákách, a pak to nejlíp hodit do sprchy, protože jinak se toho bordelu zbavit nedá. Což mi připomíná že by to chtělo vyčistit..
Just Fucking Google It!

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 22 lis 2012 22:33

Muze, ale vzhledem k tomu ze jsme vysavacem vycistili tisice pocitacu a nestalo se to ani jednou tak bych se toho zase tak nebal. Koneckoncu, vysavacem se cisti pocitace a jina technika ve vsech servisech a existuji specialni vysavace na vypocetni techniku ktere se od bezneho lisi pouze tvarem hadice a koncovkami, zadne specialni antistaticke zarizeni nemaji (a to s nimi cistime podstatne drazsi elektroniku nez jsou pocitace).

divine
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod divine » 22 lis 2012 22:45

tux píše:To že se komponentů nedotýkáš tě neochrání, může přeskočit statickej výboj kterej ti to stejně odpálí.
Já počítač "vyčistim" tak jednou dvakrát za rok, ale jen to tak profouknu pusou a nalepenýmu prachu pomůžu rukama, moc bordelu tam nemám, páč mám všecny nasávací otvory opatřený filtrama.

Ale když čistim kompa mámě, tak ho musim kompletně celej rozebrat, vytahat všechny koberce nalepený na žebrech, perforacích a větrákách, a pak to nejlíp hodit do sprchy, protože jinak se toho bordelu zbavit nedá. Což mi připomíná že by to chtělo vyčistit..

Ty prachove filtry se nějak nacvaknou? Nebo nalepej? Na větrák nebo na case?

Moony
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Moony » 22 lis 2012 23:09

PC odpojím a sundám bočnici a raději si šáhnu na radiátor - sundám chladič od procesoru, vlhkým kapesníkem vyčistím větrák a pasivní chladič buď profouknu nebo využiji našeho vysavače. Příležitostně (jednou za dva měsíce) nanesu teplovodivou pastu MX-2 a rovnoměrně rozetřu po procesoru. Pak nasadím chladič.

Vezmu si malířský štěteček a očistím desku. Dále vytáhnu disk s 5 25 pozice, sundám z něho chladič a očistím ho. Potom postupuji směrem dolů k grafické kartě. Vyjmu ji, sundám chladič a opět vlhkým hadříkem vyčistím jak větráček, tak pasivní chladič. Když není pasta, tak ji nanesu. A potom spodek skříně včetně neonu.
Když jsem měl větráčky, tak jsem je sundal a očistil lopatky.

Prach z PC a monitoru stírám, tak každý třetí den. PC otevírám a čistím tak každý dva týdny a 1x za půl roku zajdu za kamarádem a nechám si protáhnout i zdroj.

Ty prachove filtry se nějak nacvaknou? Nebo nalepej? Na větrák nebo na case?

Nene, ten prachový filtr se umístí na skříň, zezadu dáš ventilátor a zepředu šroubuješ. Takže máš filtr, za ním skříň a za ním ventilátor. Dovedeš si to představit nebo chceš obrázek?
MSI B450 A-PRO MAX, Seasonic S12II 500 W, AMD Ryzen 2600 3,4 GHz, 8 GB Kingston DDR4 3200 MHz, Asus Radeon RX 5500 OC 8 GB, Kingston SSD 250 GB, Windows 10 64bit, case Thermaltake Matrix, Arctic Freezer 33 + 2x Arctic PWM 140 mm

divine
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod divine » 22 lis 2012 23:21

No ted sem nejak nepobral. Myslel sem,ze filtr je mezi case a vetrakem. Takze je filtr,potom case a potom vetrak? To znamena,ze filtr je zvenku skrine.

Moony
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Moony » 23 lis 2012 10:40

A jaký by tam měl smysl mezi case a větrákem? Pokud bys ho měl jak říkáš, tak by Ti byl k ničemu, protože když bys ho chtěl vyčistit, tak bys stejně musel sundat větráček

Takže je to tak jak máš v otázce - filtr, case a větrák. Takhle se Ti na filtr chytí prach a ty ho pak jednoduše setřeš, aniž bys musel sundávat větrák. Lepší je, když si seženeš kovový filtr, o to je to pak jednodušší.
MSI B450 A-PRO MAX, Seasonic S12II 500 W, AMD Ryzen 2600 3,4 GHz, 8 GB Kingston DDR4 3200 MHz, Asus Radeon RX 5500 OC 8 GB, Kingston SSD 250 GB, Windows 10 64bit, case Thermaltake Matrix, Arctic Freezer 33 + 2x Arctic PWM 140 mm

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 23 lis 2012 11:02

Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

blbanek
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod blbanek » 23 lis 2012 11:04

:) a já mám kompresor :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek