Poraďte dotykový telefon vyšší třídy

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Funstorm007
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Poraďte dotykový telefon vyšší třídy

Příspěvekod Funstorm007 » 20 lis 2012 21:06

No a co se záruky a tak týče? Nezmění se výkon telefonu nebo jiné následky?

Reklama
Cleric
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Cleric » 20 lis 2012 21:29

Se zárukou je to na štíra, existují vyjímky ale všeobecně platí že ROOTem o záruku přijdeš. ROOT se dá vrátit zpět a servis nic nepozná - osobní zkušenost a to 2x

Co se týče Custom ROM - 99.99% jich je OK, ale najdeš i zmetky. Všeobecně jsem neměl s Custom ROM takové potíže abych to nedokázal vyřešit. Výkon může narůst a to i znatelně - na XDA borci dokážou opravit to co výrobce zmrší.
NZXT H6 Flow MB MSI MAG B550 TOMAHAWK CPU AMD Ryzen 5 5600X GPU XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT RAM Kingston Fury 32GB HDD SSD M.2 ADATA XPG Gammix S11 1TB HDD 2 TB PSU Seasonic Focus GX-850 AOC C24G1 144Hz Mobil Apple iPhone 15Pro 256GB Tablet iPad Air M2

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 20 lis 2012 22:46

Tak já mám zkušenosti s LG jiné - vždy perfektní HW, zpracování, apod. Ovšem velmi špatný SW, který řešila komunita. Třeba Optimus 2X, super mobil i dnes, TEGRA2 - prostě pecka, ale SW je to zoufalost, čili pak to řeší CyanogenMOD a je to vyřešené. Nový Nexus bude pecka a já na něj čekám, kolega o něm psal první dojmy, takže je možné se inspirovat:

http://www.svetandroida.cz/nexus-4-prvn ... nze-201211

Tak jako tak, HW bude odladěný, LG toto nenechá náhodě a o SW se postará Google. Myslím si, že řešit SIII již není aktuální, sice jeto stále TOP smartphone, ale nový Nexus tím přece jen trošku zamává. Já bych počkal na něj.. :-)

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 21 lis 2012 09:30

Já osobně měl vyhlídnutý telefon Sony Xperia T. Učaroval mě svým kompaktním vzhledem, 13MBpx foťákem a hlavně tím, že ho nebudou mít všichni lidi na ulici 8)

"Bohužel" ale z koupě sešlo vinou určitých okolností....jsem čerstvým majitelem SIII a zatím musím přiznat, že i nadšeným. Telefon se mi rozměrově ani designově nelíbil, ale už si zvykám a objevuji jeho přednosti (šifrování tel i paměťové karty, odemykání obličejem, nezamykání tel ve chvíli, kdy na něj koukám). Když si člověk přesune nejpoužívanější ikonky dolů, tak ani velikost takový problém není. V kapse od riflí se mi nosí pohodlněji, než staré HTC ;-)

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 21 lis 2012 16:37

Tak zrovna to HTC One S je jejich nejtenčí kousek co vyrobili ale to mě stejně až tak netankuje. I cihla je tenčí než to co mám teď, takže... :D Ta Xperia se mi nelíbí stejně jako všechny telefony od SONY takže to jde mimo mě. O tom SGSIII už jsem tu zímnil hodně a je pro mě mě jedna z posledních voleb už jen z důvodu, který jsi sám zmínil. Má ho již spousta lidí...

O tom LG a jeho HW není sebemenších pochyb, v tomto směru se i slavná SIII může jít bodnout. Ten SW tím, že je od Googlu by na tom nemusel být tak zle ikdyž už si lidi stěžovali. Tu recenzi už jsem četl a dokud nevyjde nějaká pořádná, nejlépe videorecenze tak budu asi zatím vyčkávat ale je pravdou, že už mě to první nadšení z tohoto telefonu z části opustilo. Ten praskající skleněný kryt mi prostě nedá spát a už vidím v živých barvách scénář reklamace... Každopádně to může být také jen o přístupu a jestli s nim někdo tříská na stůl a pak napíše na fórum že mu sám od sebe prasknul v kapse tak to není vada telefonu. Ale taky se trochu děsím té dostupnosti v ČR a docela by mě zajímalo, jestli se u nás bude prodávat alespoň 32GB verze...?

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 24 lis 2012 21:24

Tak co, nějaké novinky? Nevíte někdo jestli se třeba HTC nechystá hned někdy po novém roce představit nějaké nové modely? Šel bych do toho HTC One S ale ta paměť.... A ještě něco, někde jsem četl, že ta nadstavba HTC Sense prý spolkne hodně paměti a tudíž 1GB není zrovna moc. A co se toho ROOTu týče, jak starý Android bych tam mohl dát?

Cleric
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Cleric » 24 lis 2012 21:36

Novinky bohužel ne-e

Sense je dosti žravé co se týče RAM paměti, ale s kapacitou 1GB systém běhá krásně plynule ( měl jsem HTC EVO 3D ) Měl jsem i starší HTC Desire co mělo cca 760 MB RAM a i tam to bylo vynikající.

CO se týče starších Androidů doporučuji zůstat na ICS nebo na JB jsou to dobré systémy a mají spoustu vylepšení o proti starším verzím.
NZXT H6 Flow MB MSI MAG B550 TOMAHAWK CPU AMD Ryzen 5 5600X GPU XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT RAM Kingston Fury 32GB HDD SSD M.2 ADATA XPG Gammix S11 1TB HDD 2 TB PSU Seasonic Focus GX-850 AOC C24G1 144Hz Mobil Apple iPhone 15Pro 256GB Tablet iPad Air M2

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 24 lis 2012 21:39

No to jo. Samosebou sáhnu po nejnovějším ale asi jsi mě právě nepochopil. Přeformuluji otázku. Dám tam nejnovější android? Tuším 4.2 JB je poslední ne? Ono samotný systém poběží plynule ale aby tam šlo po čase ještě spustit něco jiného...

Cleric
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Cleric » 24 lis 2012 22:39

Á ano, blbě jsem tě pochopil. Sorry

Tady je to už komplikovanější.

Situace A) Telefon budeš mít odemčený ( rozuměj ROOTlý ) za účelem odinstalování přebytečných aplikací od výrobce. Přijde-li i malý update a ty jej stáhneš, přijdeš o ROOT a i o možnost jej znovu získat. Budeš muset čekat na někoho až se mu to povede znovu odemčít ( XDA ) - Zkušenost z HTC EVO 3D - kdy přišel malý update ( jen stupidní balíček 3D her ) a změnil HBOOT a ROOT byl možný až po DOWNGRADU
( toto se vztahuje k HTC zařízením, s jinými nemám podobnou zkušenost ) Je vysoce pravděpodobný že se toto děje i u ostatních výrobců - sázel bych se že u Motoroly a Sony na 100%

Situace B) Telefon budeš mít odemčený a nahranou Custom ROM - žádný "velký" problém mezi přecházením mezi verzemi Androida tě nečeká. Maximálně budeš muset přehrát Radio - ovladače pro GSM síť - tady ta kompatibilita mezi verzemi Androida není moc velká - hlavně tedy mezi 2.3.x a 4.0.x

Situace C) Již zakoupíš zařízení odemčené od výrobce a tam jsi úplně ready. Žádné překážky tě nečekají, ale těch moc není. Osobně vím LG ( ale bůh ví zda to pořád platí )

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 24 lis 2012 23:22

Musím si o tom ROOTu něco přečíst páč z toho tvého předchozího příspěvku jsem pochopil tak první větu... :D Takže, dejme tomu, že mám ten HTC One S a s tou jejich nadstavbou nejsem spokojený a chtěl bych si tam dát něco jiného. Sřejmě čistého Androida. Asi toho od googlu? Nevím jestli je v tom rozdíl a jsou ještě jiné... První dotaz. Jakou verzi si tam můžu dát? 4.0, 4.1, 4.2 nebo jen 2.3? Pak mě zajímá, co vše představuje to odemčení telefonu? Kdyžtak mi to zkus napsat jako pro pokročilého začátečníka anebo jestli se ti to nebude chtít vypisovat a znáš nějaký dobrý článek sem s ním... ;)

EDIT: A ještě něco, má podle tebe smysl koukat na telefony s NFC nebo je to zbytečnost?

Cleric
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Cleric » 25 lis 2012 00:09

Momentálně se tvůj vybraný telefon prodává s Androidem ICS 4.0.x na ten ROOT existuje zde http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1583427 Bohužel jsem český návod nenašel. Tam máš popsáno krok po kroku co vše musíš udělat. Pokud by došlo na samotný ROOT budu tě muset požádat o přesunutí na http://www.androidforum.cz - toto zařízení nemám, tak bych ti nemohl blíže pomoci. Ale většinou pokud se nedaří bývá to chyba uživatele - nedodržený postup. Ale taky může odmítnou poslušnost PC - což byl jednou i můj případ.

Verzi Androidu můžeš mít nejnižší 4.0.x nižší se nedělala. Koukal jsem se na XDA a už existují porty s JB 4.1. Nejnovější Android 4.2 se teprve distribuuje do Nexus zařízení.

Čistá verze ICS nebo JB bývá daleko rychlejší a nenáročnější na RAM než Android + nástavba od výrobce. Custom ROM může být spoustu, ale ve směs narazíš na upravenou verzi Androidu co již máš v telefonu s nástavbou Sense - jen trošku více či méně poladěnou nebo narazíš na ROMky co jsou čistý jako je třeba CyanogenMod - screeny zajisté najdeš na googlu.

NFC - je to zajímavá fičura, ale zatím má málo využití v praxi - lze tím platit někde na pokladnách, párovat zařízení ( repro, sluchátka ), posílat data mezi dvěma zařízeními co mají NFC. Tady spíš asi záleží jak moc točíš telefony. Osobně bych nové zařízení koupil již s NFC čipem.

ROOT - http://wiki.androidforum.cz/index.php/Kategorie:Root
Jednotlivé pojmy co by tě asi měli zajímat ( recovery, kernel atd... ) http://sgalaxy.cz/forum/tab-firmware/slovnicek-pojmu/?wap2;PHPSESSID=6f7d511693fee72115b2aa32f051ad37 - je to sice pro Samsung, ale pojmy jsou na 99.99% stejné se všemi zařízeními. Jinak tam najdeš pojem TouchWiz = Sense = nástavba od výrobce.

Můžeš vstřebávat :D

556996324
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod 556996324 » 25 lis 2012 00:12

Cleric píše:Novinky bohužel ne-e

Sense je dosti žravé co se týče RAM paměti, ale s kapacitou 1GB systém běhá krásně plynule ( měl jsem HTC EVO 3D ) Měl jsem i starší HTC Desire co mělo cca 760 MB RAM a i tam to bylo vynikající.

CO se týče starších Androidů doporučuji zůstat na ICS nebo na JB jsou to dobré systémy a mají spoustu vylepšení o proti starším verzím.

Řekl bych ,že Sense není vůbec žravě ,ale zažrané do hloubky Androidu 8)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”