z MP3 -> CD Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

z MP3 -> CD

Příspěvekod Martin63 » 25 lis 2012 12:23

Dobrý den, v obývacím pokoji mám Hi-Fi věž. Však neumí přehrávat MP3. Ani nemá USB. Umí přehrávat pouze z normálního z CD-éčka. Byť přepáleného, nebo originálního.
V počítači mám písníčky ve formátu MP3. A chtěl bych je převést do formátu ve kterém je nahráto normální CD. Většina lidí to chce z CD do MP3, to já umím, ale já to potřebuji z MP3 do CD. Nevíte, jak na to???
PS: Četl jsem, že je to nějak možné udělat přes Nero, CDex. Ale nevím jak. Popř. doporučte na to jiný program...
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: z MP3 -> CD

Příspěvekod guest » 25 lis 2012 12:26

Vypálíš to normálně v Neru jako datový disk anebo http://www.instaluj.cz/free-burn-mp3-cd

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 25 lis 2012 12:29

Jak se s tím free burnem zachází?

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 25 lis 2012 12:34

Blue Spirit píše:Vypálíš to normálně v Neru jako datový disk anebo http://www.instaluj.cz/free-burn-mp3-cd

Dovoluji si oponovat: mp3 je nutné převést do formátu WAV (jedna technologická: CD není formát, CD je nosič dat) a potom vypálit jako zvukové (hudební) CD. Lze to udělat např. v nabízením programu free-burn-mp3-cd.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

guest

Příspěvekod guest » 25 lis 2012 12:36

To já nevím, ale tyhle programy jsou tak jednoduché, že žádný návod nepotřebují. Zpravidla tam jdou ty označené stopy přetáhnout myší anebo přes Add.

To mmmartin nebudu se přít. MP3 jsem vypaloval naposledy před pěti lety, ale že bych něco převáděl si nevzpomínám, ale nevylučuji to.

Edit: Už to vidím, musí se to vypalovat jako hudba.
Přílohy
Bez názvu.JPG

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 25 lis 2012 12:51

WAW? Spíš WMA ne?
Just Fucking Google It!

Heroes Killer
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Heroes Killer » 25 lis 2012 12:51

Já rozhodně mohu doporučit konvertor Format Factory. Je to nejlepší konvertor, se kterým jsem se za mnoho let setkal. Je velmi rychlý, přehledný, uživatelsky přívětivý, má mnoho možností nastavení, je v češtině a jako bonus je to freeware. :smile:

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 25 lis 2012 12:53

Hudba a Hudební CD (ne mp3). Nero se postará o převedení.
Kromě toho doporučuji vypalovat co nejnižší rychlostí. Některé věže při velkých rychlostech pálení mají problémy tyto CD přečíst.

To TUX:
WAW? Spíš WMA ne?

Chápu, že s tímhle mají mladší problém. :D Skutečně wav. A je to proto, že formát audio CD je 16 bitů, vzorkovací kmitočet 44,1 kHz. Wav (kromě jiného) lze udělat přesně v tomhle formátu.
Naposledy upravil(a) Uziv00 dne 25 lis 2012 12:58, celkem upraveno 1 x.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 25 lis 2012 12:56

tux píše:WAW? Spíš WMA ne?
Nikoliv, zcela určitě wav, tj. vzorkování 44 100 kHz, 16 bit, stereo, bez komprese. A volba v Neru musí být Vypálit hudbu > Hudební (nikoliv mp3) CD. Tazatelův CD přehrávač totiž mp3 nepřehraje (jako ostatně většina CD přehrávačů).
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Re: z MP3 -> CD  Vyřešeno

Příspěvekod Martin63 » 25 lis 2012 17:38

Ten program co poslal Blue Spirit je super. Vše se vypálilo naprosto správně a na pohodu. Díky všem...

Zpět na “Vše ostatní (sw)”