Poraďte dotykový telefon vyšší třídy

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Funstorm007
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Poraďte dotykový telefon vyšší třídy

Příspěvekod Funstorm007 » 25 lis 2012 00:23

Díky moc, zítra se do toho pustím. Pořád mám docela madlajs v těch verzích Androidu takže se v tom zkusím nějak zorientovat a pak se ozvu co a jak... No, právě že ten HTC One S NFC nemá což mi trošku není jasné proč, když One X ho má a to vyšel dřív než One S, který je sice jakoby o třídu níž ale kvůli nové architektuře procesoru se začal prodávat jako poslední z řady One. No škoda toho no ikdyž podle mě je to ještě nejmíň na rok zbytečnost páč to je doména nejnovějších telefonů, které ještě tak rozšířené nejsou, takže zatím ve využívání NFC nějak nevydím užitek...

--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Lis 2012 00:26) ---

556996324 píše:Řekl bych ,že Sense není vůbec žravě ,ale zažrané do hloubky Androidu 8)

Mno, tam kde jsem to četl někdo uváděl více než polovinu tedy 512MB. Co je na tom pravdy nevím ale momentálně jsem otevřený všemu...

Reklama
Cleric
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Cleric » 25 lis 2012 00:29

Ze všech nástaveb je i nejžravější.

Ale co jsem to chtěl.... Narazil jsem na určitý problém u tohoto zařízení, který by mohl vést k problémům při instalování alternativních ROMek z XDA. HTC udělalo těžký úder pod pás s tím že vypustilo jedno stejné zařízení se dvěma tipy CPU S3 a S4. Obě verze se sice dovážely sem k nám do ČR, ale S4 ve velmi malém množství a sehnat ji teď novou je nemožné. Všude budou mít asi už jen S3

Teď abych to vysvětlil

S3 je starší tip CPU a je i méně výkonný než S4 = mají odlišné ovladače. viz téma tu http://androidforum.cz/snapdragon-s3-ne ... 27931.html
NZXT H6 Flow MB MSI MAG B550 TOMAHAWK CPU AMD Ryzen 5 5600X GPU XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT RAM Kingston Fury 32GB HDD SSD M.2 ADATA XPG Gammix S11 1TB HDD 2 TB PSU Seasonic Focus GX-850 AOC C24G1 144Hz Mobil Apple iPhone 15Pro 256GB Tablet iPad Air M2

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 25 lis 2012 00:44

No starší S3 je asi ještě architektura ARM kortex-A9 a novější už Kortex-A15 ne? A má to nějak vliv na ten ROOT? V tom bordelu procesorů 1,5 a 1,7 GHz jsem už všimnul a před koupí bych obepsal prodejce a samosřejmě bych chtěl jít do výkonějšího Snapdragonu S4...

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 25 lis 2012 15:47

Tááááákže, co se těch procesorů týče. Je v tom sice problém a v tom, že se nedají sehnat jsi měl pravdu avšak to platilo hlavně v začátcích prodeje kdy Qualcomm nestíhal dodávat ty S4 tak HTC přešlo na starší S3 přetaktované na 1,7GHz což od nich byla podpásovka páč ani přetaktovaný S3 se zdaleka nevyrovná S4. A to prý k té verzi s S3 ještě cpou i horší grafiku asi jako bonus... :evil: Ale to už je jedno páč se modely s S4 sehnat dají což teď po nějaké době platí ještě víc. Navíc jsem slyšel, že jak HTC vyrábí nové kusy tak se snaží opravovat vady právě na těch prvních jako je třeba to ošidné loupání krytu. Jak jsem četl nové recenze spousta uživatelů s černou verzí píše že žádný problém a ani škrábaneček. Asi to záleží právě hodně od kusu a jeho datumu výroby což bych si už pohlídal... a doufal ve štěsí na kus. :D Popřípadně to prý má řešit reklamace... Jinak, ten ROOT je dost komplexní záležitost a prozatím to asi nějak do hloubky ještě studovat nebudu když ani nevím co budu mít za telefon. :D Ovšem zatím to vypadá na ten One S páč po aktualizacích či nahrání jiné ROM dělá výkonově opravdu zázraky. Ten původní Android s nástavbou Sense je od googlu ne?

Cleric
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Cleric » 25 lis 2012 15:52

Nastavba Sense je od HTC.

Na ten jejich kosmický materiál jsem úplně zapomněl - odlupování. Pokud se dá již sehnat není problém, teď už záleží na tobě co koupíš.
NZXT H6 Flow MB MSI MAG B550 TOMAHAWK CPU AMD Ryzen 5 5600X GPU XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT RAM Kingston Fury 32GB HDD SSD M.2 ADATA XPG Gammix S11 1TB HDD 2 TB PSU Seasonic Focus GX-850 AOC C24G1 144Hz Mobil Apple iPhone 15Pro 256GB Tablet iPad Air M2

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 25 lis 2012 16:54

Jn, údajně třikrát tvrdší a odolnější než nerezová ocel. Ano, Sense je od HTC samosřejmě ale ten Android? Pokud jsem to tedy dobře pochopil, abych si tam mohl nahrát jiný ROM, musí ho někdo přizpůsobit na můj telefon? Totiž, koukal jsem třeba na ten CyanogenMod tak v podporovaných telefonech ten HTC One S není. Ono jich tam celkově moc není... A co Android čistě od Googlu? Ten by se tam případně dal nainstalovat?

--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Lis 2012 17:07) ---

A ještě jsem se chtěl zeptat, jak je to přesně s těmi "šidivkami"? Vím, že to jakože není oficiální (česká?) distribuce ale zajímá mě, c to přesně znamená pro majitele takového telefonu...?

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 25 lis 2012 17:25

Na One S je určitě CM. Z tohoto hlediska se spíš dívej na XDA než weby původních developerů. Často komunita dokáže úžasné věci a naportujou ROM z jiného telefonu

Na téma šedivky tu toho jsou už tuny. Méně častá je blokace telefonu po aktualizaci a zjištění špatného regionu, častější je neúspěšná reklamace. Koupíš telefon pro jiný trh => nemáš zde právo na podporu a záruční opravy zdarma. reklamaci vyřizuješ přes prodejce, který by to musel posílat do původního regionu, třeba severní afriky. Takže to je minimálně na dlouhou dobu. V lepším případě se dočkáš opraveného telefonu, v horším reklamaci prodejce zamítne (neoplatí se mu to zasílat) nebo se jej pokusí opravit sám a dodrbe to.

Zkušenosti na netu najdeš lehce
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 25 lis 2012 17:56

Aha, a ještě jeden dotaz, jak poznám co je šedivka a co ne? Na heuréce píšou "Nemusí pocházet z ofic. české distribuce" což by mělo být ono ne? Šedivky jsou většinou levnější ne? ALE, může prodejce prodávat šedivky bez upozornění NEBO, jak to případně přímo u telefonu zjistím?

Cleric
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Cleric » 25 lis 2012 18:00

Při prodeji šedivky většinou narazíš na souslový - Určeno pro EU. Jinak pokud chceš mít 100% jistotu že telefon je pro náš trh, kup to zde www.sunnysoft.cz

HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod HAFcool » 25 lis 2012 18:25

Jedno jsem tady žádal o radu při kupování mobilu a zalíbil se mi jeden, který byl v té době pod cenou. Šulda, člověk z tohoto fóra mi řekl, že to bude nejspíše šedivka, a že budu litovat. Bohužel jsem ho neposlechl a koupil jsem ho. Pak už se to jenom hroutilo. Mojí šedivku poznal podle kódu pod baterkou - CODE : * * * * * * * (7 čísel) po zadání ještě RM číslo. Číslo zadal do programu NAVIFIRM a tam mu vyběhl list zemí, pro kterou byl můj telefon vyroben. Nevím, zda to jde takhle vysledovat u všech telefonů. Ale. . Jak to zjistit před koupí to telefonů, tak to nevím

Cleric
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Cleric » 25 lis 2012 18:33

Co jsem za tu dobu nějak pochytil, nejvíce šedivek se vozí z Polska.

A jak to zjistit? Největší jistotu máš u operátora, ale taky si počkáš na update na novou verzi OS nebo jen na pitomou záplatu ( hlavně O2 a T-Mobile ) a nebo prostě jen nakupovat u prověřených obchodníků.

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 25 lis 2012 18:51

Třeba konkrétně. Táta má Huawei Ascend G300 koupený z CZC ale i přes to, že ICS má být pro tento telefon k dispozici už od konce září mě ten telefon tu aktualizaci nenabízí. A tak přemýšlím proč? Může to být právě tím, že je to šedivka?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”