Ahoj,
mám problém s bootem systému. Včera jsem normálně vypnul PC, pak odpojil od sítě (ostatně jako každý den). A dnes ráno když jsem ho chtěl zapnout, odmítá nastartovat.
Pustím PC a všechno běží normálně do chvíle, než se objeví "Spouštění systému Windows" - to jede tak 1 sekundu (spustí se animace a hned je konec- našel jsem video se spouštěním Win a můj start se zastaví v čase videa na 0:28 http://www.youtube.com/watch?v=q_4KD_0rMq4 )
BIOS normálně funguje, zobrazí HW, dají se procházet soubory na disku, ale Windows se prostě nespustí. Zkoušel jsem to opravit přes "oprava spouštění systému" ale bezvýsledně. Obnovení systému nepomohlo.
Včera jsem odpoledne zapnul PC bez jakéhokoli problému, vypnul večer také bez jakéhokoli problému. Přes noc byl odpojen od sítě vypínačem na prodlužovačce, žádné nové programy jsem tam delší dobu (min. 3 dny) neinstaloval. Jedná se o originální Win7 64bit.
Diagnostika pamětí byla OK. Přikládám screen s problémem - http://nemesisup.cz/files/public/chyba-13.jpg . Ještě nějaký tip na diagnostiku/obnovení funkčnosti?
Win 7 64bit - nenabootuje Vyřešeno
Win 7 64bit - nenabootuje
Intel Core i5-3350P 3,1GHz + Gelid Solution Tranquillo rev. 2, Radeon HD7870 2GB DDR5 OC, ASUS P8H77-V, 2*4GB Kingston HyperX DDR3, OCZ ZS Series 550W, CoolerMaster Elite 430, Windows 7 Professional 64bit
-
- Pohlaví:
Re: Win 7 64bit - nenabootuje
Obrázky se sem vkládají jako příloha (viz. pravidla fóra). A taky se vyplatí dát si práci s úpravou a natočením.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Může to být problém s diskem, nebo s poškozeným Windows. Máš-li možnost stáhni si CD Hiren's Boot, vypal na CD (je bootovací a najdeš na něm hafo programů na kontrolu jednotlivých komponent, tedy i disku). Otestuj disk. Případně pomocí něj i zkopíruj data na jiný disk, pokud budeš nucen znovu instalovat systém.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
V tom Hirens Boot je nejaka Seagate diskwizard ale to při spuštění hodí chybu že nebyl nalezen žádný disk.
Pak jsem tam našel Parted Magic a tam při spuštění testu disku nejsou žádné chyby a data tam normálně vidím.
Takže musím přeinstalovat Windows?
Bude to po mne chtít znovu serial key? Mám to ze školy přes MSDNAA (v červnu jsem tam ukončil studium, takže již nemám přístup do MSDNAA a ten serial key nezjistím)
Pak jsem tam našel Parted Magic a tam při spuštění testu disku nejsou žádné chyby a data tam normálně vidím.
Takže musím přeinstalovat Windows?
Bude to po mne chtít znovu serial key? Mám to ze školy přes MSDNAA (v červnu jsem tam ukončil studium, takže již nemám přístup do MSDNAA a ten serial key nezjistím)
Intel Core i5-3350P 3,1GHz + Gelid Solution Tranquillo rev. 2, Radeon HD7870 2GB DDR5 OC, ASUS P8H77-V, 2*4GB Kingston HyperX DDR3, OCZ ZS Series 550W, CoolerMaster Elite 430, Windows 7 Professional 64bit
-
- Pohlaví:
Nová instalace je poslední možnost. Jakou to hlásí chybu?
Ten Seagate DiscWizard (z Hiren´s CD 15.2) hodí chybu že to nenašlo žádný harddisk. Ale ostatní programy HDD včetně souborů vidí.
-
- Pohlaví:
Já myslím při tom bootování, něco je tam napsáno. A máš určitě disk Seagate a ne jiný?
Ano, disk je Seagate. Při spuštění systému se zobrazí obrazovka MB (Press Del to run setup) a pak obrazovka se spouštěcí animací "spouštění systému windows" - ta tam zůstane tak 2 sekundy pak se PC restartuje a zobrazí se toto - http://www.howtogeek.com/wp-content/upl ... 020232.png - oprava nic neudělá, normální spuštění taky nic (opět restart a obrazovka s nabídkou opravy)
-
- Pohlaví:
od ITCrowd » 26 Lis 2012 12:29
Obrázky se sem vkládají jako příloha (viz. pravidla fóra). A taky se vyplatí dát si práci s úpravou a natočením.
Tak tady to je - toto to vyhodí, když zjistí, že nelze spustit
a když dám Opravit spuštění systému tak to vyhodí že "nelze opravit" a tento výpis chyb: Intel Core i5-3350P 3,1GHz + Gelid Solution Tranquillo rev. 2, Radeon HD7870 2GB DDR5 OC, ASUS P8H77-V, 2*4GB Kingston HyperX DDR3, OCZ ZS Series 550W, CoolerMaster Elite 430, Windows 7 Professional 64bit
-
- Pohlaví:
Kvůli tomu druhému obrázku abych si ukroutil hlavu.
Zkusil si Poslední známá funkční konfigurace?

Ano, poslední známá konfigurace nic neudělala, stejně jako obnovení systému (na 23.11.).
Zde jsem natočil ještě video - jak se to chová a co to zobrazí - http://www.youtube.com/watch?v=zhAOw0kldHA
Zde jsem natočil ještě video - jak se to chová a co to zobrazí - http://www.youtube.com/watch?v=zhAOw0kldHA
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3001
-
od faraon
Zobrazit poslední příspěvek
19 pro 2024 18:10