Ahoj, netoci se mi vetrak u procesoru pri startu, ale pc se mi normalne zapne bez sebemensich problemu. Zapina se pozdeji? Dneska rano se mi jednou pc sam od sebe restartoval pri hrani jedne hry, ale jinak zatim zadnej jinej problem a nevim jak dlouho to tak je.
//podívej se prosím do Pravidel, jak nemá vypadat název tématu. Zjistíš, že varianta Problém s ... je jedna z těch špatných
//přejmenováno
//mmmartin
netoci se mi vetrak u procesoru *
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: problem s vetrakem
Předpokládám, že ventilátor na chladiči procesoru je správně připojen na konektor Fan CPU. Zkontroluj, zda není ventilátor a chladič procesoru zanesen prachem, případně oba vyčisti, nejlépe vyfoukáním. Ventilátor by se měl roztočit hned po spuštění PC. Může být také poškozen a pak nezbývá nic jiného, než jej nahradit novým.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: netoci se mi vetrak u procesoru *
Nejsem si jisty, jestli je pripojen na konektor FAN CPU, protoze se v tom moc nevyznam a je mozne, ze pri nejakem cisteni jsem jej omylem odpojil. Od prachu jsem vycistil a mohl bych se jeste zeptat prosim, jake mi to muze zpusobit potize do budoucna? A jak se tam pohybuje priblizne cena za novy?
-
- Pohlaví:
Potíže to přinese takové, že to spálí procesor - CPU. Je tak obtížné se do toho podívat, zda to není odpojené?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nestras ho, soucasna CPU maji tepelnou pojistku, ktera vypne PC jeste pred jejich znicenim.
Ale pravdu mas, zkontrolovat kabel (navic kdyz uz to ma rozdelane kvuli prachu) je prace na 5 sekund.
Ale pravdu mas, zkontrolovat kabel (navic kdyz uz to ma rozdelane kvuli prachu) je prace na 5 sekund.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
ja se jen v tom nevyznam kam maji ty kabely byt zapojeny :( od ventilatoru mi vede jeden barevny kabel nekam pod zakl. desku. druhy kabel cerny vede nekam ke grafice
-
- Pohlaví:
Žádná pojistka není dokonalá, potom by byl asi CPU nesmrtelný.
Reagoval jsem na toto
Kam má být zapojený se najde v manuálu k desce, který se dá i /občas/ najít na webu. /Pokud není doma/
Reagoval jsem na toto
. Pokud jsou kabely zapojené je to do jisté míry dobré. Jenom bych se podíval, kdy po zapnutí se ten větrák spouští, jestli není zanesený prachem či chlupama z kocoura, anebo někde nedrhne.je mozne, ze pri nejakem cisteni jsem jej omylem odpojil
Kam má být zapojený se najde v manuálu k desce, který se dá i /občas/ najít na webu. /Pokud není doma/
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
nene, rozebral jsem to od chladice a dukladne vycistil, pri zapnuti pc se ten vetrak vubec nepohne, a pc se mi zapne vzdycky az na potreti. ted mi nezbyva nez jen nekde najit, kam se zapojuji ty kabely.
u chladiče cpu je na desce 3 pin na ten kabílek tak ho tam připoj je to někde vedle procesoru
CPU: Intel core 2 Quad Q9550 2,83ghz @ 3,61ghz chladič Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
GPU: Nvidia GeForce GTX 650ti OC 1gb Gigabyte
RAM: 6gb DDR2 1066mhz
HDD: Seagate Barracuda 500gb Sata 6gb/s
Zdroj: Eurocase PFC 400w ( chystá se upgrade )
GPU: Nvidia GeForce GTX 650ti OC 1gb Gigabyte
RAM: 6gb DDR2 1066mhz
HDD: Seagate Barracuda 500gb Sata 6gb/s
Zdroj: Eurocase PFC 400w ( chystá se upgrade )
-
- Pohlaví:
MissJupiter píše:nene, rozebral jsem to od chladice a dukladne vycistil, pri zapnuti pc se ten vetrak vubec nepohne, a pc se mi zapne vzdycky az na potreti. ted mi nezbyva nez jen nekde najit, kam se zapojuji ty kabely.
Čteš to vůbec?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
tak se mi to povedlo, zapojil jsem cernej kabel se ctyrma vroubkama k jednomu kabelu nejsem si jistej protoze tomu moc nerozumim kterej vede od disku, pc je ted hlucnejsi, ale konecne se zapne na poprvy, vetrak okamzite nastartoval a hezky chladi tak snad je to spravne
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1273
-
od helpmeboys
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 14:12
-
- 10
- 4304
-
od Montys
25 lis 2024 14:04
-
- 2
- 1913
-
od Shokata88
26 lis 2024 09:34
-
- 5
- 3067
-
od petr22
17 úno 2025 12:45
-
-
Problém při výměně procesoru ryzen Příloha(y)
od Hermann1989 » 24 pro 2024 17:26 » v Problémy s hardwarem - 18
- 4779
-
od pcmaker
26 pro 2024 13:47
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”