Moje prvé taktovanie

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Samo_SvK
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Moje prvé taktovanie

Příspěvekod Samo_SvK » 30 lis 2012 07:02

Ahojte,
tak po poskladaní nového pc a úspešnom predaní starého som sa rozhodol že sa pokúsim tento môj procesor pretaktovať. Tá troška výkonu mi v určitých veciach chýba. Problém je v tom že o to neviem skoro nič. Tak sa chcem spýtať vás že načo si dávať pozor, ako to vlastne celé prebieha, proste ako to mám robiť. Poprípade hodiť sem nejaké linky kde si o tom môžem niečo prečítať. Zostava je v popise. Už sa mi podarilo dať ho na 3,6 GHz tým že som zvýšil násobič. Čo sa týka testovania tak som použil OCCT ale že vraj ten niekedy klame a odporúča sa Prime95 ten vraj odhalí chyby skôr.

Chladič chcem kupovať http://www.tichepc.sk/Noctua-NH-U12P-SE ... =001005009 bude stačiť? Aj tento box čo mám to nepustí nad 65 stupnov ale huci ze ho pocut do vedlajsej izby. Inac ohladom chladica niekedy citam ze sa kupuju nejake regulatory? Nechapem naco to je.

Reklama
Shinji-kun
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: Moje prvé taktovanie

Příspěvekod Shinji-kun » 30 lis 2012 09:40

taky kratsi clanocek o taktovanie a ako nan by som odporucil tento : http://www.overclock.net/t/777378/official-gappos-little-deneb-thuban-overclocking-guide-with-too-many-smileys
maly overclock nevyzaduje vela znalosti...ale kedze mas 965BE tipujem,ze sa chces dostat niekde k 4.0Ghz
pamataj....AMD procesory nemaju rady teploty nad 65 stupnov :)

Samo_SvK
nováček
Stav:

Příspěvekod Samo_SvK » 30 lis 2012 10:14

a k tym programom Prime95 je lepsi? a da sa dostat vyssie ako 4GHz?

Shinji-kun
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Shinji-kun » 30 lis 2012 14:05

mnoho ludi povazuje Prime95 ako za najlepsi...tak ako napr. furmark vyzmyka gpu na hranice moznosti tak aj Prime je dominantnym programom v testovani stability CPU...
nuz...ked si prejdes viacero for zistis,ze sa da dostat vyssie ako 4GHz ale...ALE...kazdy cip je jedinecny...to, co na niekoho masine moze ist stabilne u teba nemusi alebo naopak,moze sa stat,ze tvoj procesor znesie este nejaky ten Mhz naviac...radsej by si sa mal opytat sam seba,ci ti to % vykonu stoji za risk,ze sa dostanes uz na hranicu poskodenia hardwareu...ako vravim...posuvaj si to pekne po 5Mhz naraz a radsej 20 hodin testovania ako upeceny procesor...

LeFteQ
nováček
Stav:

Příspěvekod LeFteQ » 03 pro 2012 22:43

Pokud máš AMD Phenom II x4 965BE tak myslím, že můžeš dát ihned 4GHz já sám jedu na 1,52v 21x200=4200Mhz. Chvíli jsem tam měl 4,5GHz ale zbytečně jsem ho nechtěl opotřebovávat :). Chladí Noctuou NH-D14. PS: tento typ procesoru jsem taktoval 5x na různých čipech a vecky daly 4GHz.

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”