Všiml jsem si, že v Brně se nachází fakulta informačních technologií. Zajímám se o počítače a lákají mě klasické záležitosti, jako je HW nebo údržba, řekl bych pokročilé znalosti uživatele.
Přemýšlím, že bych příští rok zkusil studium na téhle škole. Vyplatí se mi to, máte někdo zkušenosti?
Děkuji
Studium na IT fakultě Vyřešeno
Studium na IT fakultě Vyřešeno
MSI B450 A-PRO MAX, Seasonic S12II 500 W, AMD Ryzen 2600 3,4 GHz, 8 GB Kingston DDR4 3200 MHz, Asus Radeon RX 5500 OC 8 GB, Kingston SSD 250 GB, Windows 10 64bit, case Thermaltake Matrix, Arctic Freezer 33 + 2x Arctic PWM 140 mm
-
- Pohlaví:
Re: Studium na IT fakultě
FIT je tuším hlavně o programování, HW záležitosti se tam tuším až tak moc neřeší. Pokud ale neumíš matiku, tak zapomeň. Je tam stejná s FEKT a je to záhul.
S matikou jsem válčil celou střední a byl jsem rád, že jsem prolezl.
MSI B450 A-PRO MAX, Seasonic S12II 500 W, AMD Ryzen 2600 3,4 GHz, 8 GB Kingston DDR4 3200 MHz, Asus Radeon RX 5500 OC 8 GB, Kingston SSD 250 GB, Windows 10 64bit, case Thermaltake Matrix, Arctic Freezer 33 + 2x Arctic PWM 140 mm
No tak to si das. Vysokoskolska matika je fakt extrem. Matika je vetsinou rozhodujici faktor u studentu kam jit a kam ne.
Na FIT VUT jsem studoval a je to téměř pouze o programování. Vývoj aplikací, práce v týmech, práce na velkých softwarových projektech. K tomu trocha grafiky, sítí a operačních systémů. Matika opravdu náročná. Pokud nejsi z technické průmyslovky (elektro/strojárna) a nebyl jsi na střední nadprůměrně dobrý v matice, zažiješ tam s matikou peklo. Na gymplu je matika o ničem, stejně tak na jiných školách (obchodka, cestovní ruch apod).
Jinak ale na HW nebo údržbu nepotřebuješ VŠ (a taková VŠ stejně není).
BTW FIT VUT je asi nejtěžší (a taky nejprestižnější) informatika v ČR.
Jinak ale na HW nebo údržbu nepotřebuješ VŠ (a taková VŠ stejně není).
BTW FIT VUT je asi nejtěžší (a taky nejprestižnější) informatika v ČR.
Nechci se přít, ale nejprestižnější a nejtěžší je podle mě MAT-FYZ a jeho informatika. Kdysi jsem viděl nějaké hodnocení IT škol a právě MAT-FYZ byl na tom nejlépe. Nicméně je potřeba říci, že studium na této škole je velmi velmi náročné a je spíše pro opravu nadprůměrné lidi, což se i odráží v nich samotných..
, a kteří mají za sebou nějakou IT střední školu. Sám jsem tuto fakultu navštěvoval, takže vím, o čem mluvím..
Moony: Jak již tu bylo řečeno, pokud myslíš na IT školu, připrav se na hodně matiky, a ne zrovna lehké a na programování, hw tam bude minimálně, spíše jenom jak co funguje (detailně).

Moony: Jak již tu bylo řečeno, pokud myslíš na IT školu, připrav se na hodně matiky, a ne zrovna lehké a na programování, hw tam bude minimálně, spíše jenom jak co funguje (detailně).
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”