Zdravím, po zapnutí PC se roztočí větráčky, ale poté, kdy by měl PC pípnout a naběhnout se neděje nic. PC ani nepípne nic... jen větráčky se točí stále stejnou rychlostí a na monitoru černo... Jednou jsem měl podobný problém, ale PC pípal a byla povystrčená RAMka, poté šlo vše v pohodě. Neví prosím někdo co by s tím mohlo být?
Díky
PC po zapnutí nenaběhne. Vyřešeno
PC po zapnutí nenaběhne. Vyřešeno
Občas musíš čelit porážce, než něco dokážeš...
-
- Pohlaví:
Re: PC po zapnutí nenaběhne.
A když se nezdaří Clear CMOS, tak tohle:
Zkus od zákl. desky odpojit HDD, DVD mechaniku a příp. další věci a nech tam jen graf. kartu, ve slotu jen 1 RAM modul (jestli máš víc, tak postupně prostřídej) a samozřejmě nech připojenej zdroj. PC by měl po zapnutí naběhnout s tím, že nemá z čeho bootovat.
Zkus od zákl. desky odpojit HDD, DVD mechaniku a příp. další věci a nech tam jen graf. kartu, ve slotu jen 1 RAM modul (jestli máš víc, tak postupně prostřídej) a samozřejmě nech připojenej zdroj. PC by měl po zapnutí naběhnout s tím, že nemá z čeho bootovat.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Jako první bys měl vždy uvést kompletní HW konfiguraci počítače včetně přesného označení zdroje (nebo foto štítku zdroje).
Zkontroluj, jestli nejsou na základní desce nafouknuté/vyteklé kondenzátory.
Pokud počítače nezačne ani v minimální konfiguraci pípat, půjč si od někoho jiný kvalitní zdroj a zkus to s ním.
Zkontroluj, jestli nejsou na základní desce nafouknuté/vyteklé kondenzátory.
Pokud počítače nezačne ani v minimální konfiguraci pípat, půjč si od někoho jiný kvalitní zdroj a zkus to s ním.
Jestli nevadí, že jsem vyndal tu baterku a když byla venku spojil měděným drátkem ty dva piny tak jsem to nejspíše udělal dobře... Po zapnutí nastala jedna změna a to, že PC už aspoň opět pípá. Zkoušel jsem zase vyndat a upevnit RAMky, ale beze změny... FOTO zdroje kdyžtak upnu pozdějc, spěchám na trenink...
Procesor: AMD Phenom X4 2.5Ghz
GK: ATI Radeon HD4850
RAM: 3GB (nevím jaké přesně)
Na zdroj se podívám později.
Zatím díky
Procesor: AMD Phenom X4 2.5Ghz
GK: ATI Radeon HD4850
RAM: 3GB (nevím jaké přesně)
Na zdroj se podívám později.
Zatím díky
-
- Pohlaví:
Když vyndáš baterku, nemusíš nic spojovat. To pípání je důležité! Kolikrát, krátce, dlouze?
Tady přikládám soubor s tím pípáním... http://leteckaposta.cz/718562985
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Pro 2012 20:47) ---
Tak jsem povytahoval nepotřebné a nakonec mi vyšlo, že to nejspíš bude HDD... Při jeho vytažení mi PC najede do BIOSU a poté nemá z čeho bootovat. A ještě dotaz... Při vytahovaní RAMek jsem jaksi zapoměl kde jedna z nich byla (patří). Jednu mám v 1. žlutém (tu 2GB) a ta 2. nevím jestli má být vedle té 1. v tom 2. žlutém slotu, nebo v nějakém z těch dvou červených...(upozorňuji, že je 1GBitová)
Díky za rady
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Pro 2012 21:29) ---
Tak ani s tou 2. RAM to nejede :( pípá to jako minule i bez HDD.
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Pro 2012 20:47) ---
Tak jsem povytahoval nepotřebné a nakonec mi vyšlo, že to nejspíš bude HDD... Při jeho vytažení mi PC najede do BIOSU a poté nemá z čeho bootovat. A ještě dotaz... Při vytahovaní RAMek jsem jaksi zapoměl kde jedna z nich byla (patří). Jednu mám v 1. žlutém (tu 2GB) a ta 2. nevím jestli má být vedle té 1. v tom 2. žlutém slotu, nebo v nějakém z těch dvou červených...(upozorňuji, že je 1GBitová)
Díky za rady
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Pro 2012 21:29) ---
Tak ani s tou 2. RAM to nejede :( pípá to jako minule i bez HDD.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
S jednou RAM to jede?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Ano, jen s tou jednou RAM a bez HDD to najede... nevím ta 2. bude asi vadná.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To je pravděpodobné, zkoušel si ji v jiných slotech?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Ano ve žlutém i červeném. Není jen možné že tam jen nějak "nesedne"? Jinak co s tím HDD bude total mrtvý nebo by šlo něco vymyslit?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jakmile připojíš disk, tak se PC vůbec nerozběhne a pípá?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1705
-
od petr22