Chtěl jsem vyjmout klávesnici u notebooku Acer TM 5760G a vyčistit. Nejdřív jsem teda odpojil ze zdroje, potom vyndal baterku a na horní straně klávesnice zamáčknul takový ty čudlíky co jí držej. Pak jsem horní stranu umělou kartou nadzvednul a chtěl vytáhnout směrem k displeji - ale nešlo to ani silou.
Nevim co s tim. To vyčištění neni nutný, takže by mi stačilo zas nějak upevnil horní stranu, ale co mam dělat aby ty čudlíky zas vyjeli ven?
Díky za rady. Klávesnici jsem předtim ještě nikdy nevyndaval.
Vyjmutí klávesnice - Acer TravelMate 5760G
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Vyjmutí klávesnice - Acer TravelMate 5760G
Evidentne jsi postupoval podle nejakeho navodu (viz. 'kreditka'), bude v nem i jak to slozit zpet. Ale bud ti jeste drzi po stranach nebo jsi malo zabral. Neni zajistena zespodu sroubkem?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Čudlíky? Myslíš takový ty plastový zarážky? Ty jsou i po bocích klávesnice, pak vršek klávesnice zvedneš a jako by jí vysuneš.
Stačí k tomu malej šroubovák, kterej píchneš mezi klávesnici a šasi notebooku a jakoby tu klávesnici vypáčíš.
Ale pozor, je pod tím "krátkej" flex kabel, tak abys ho zbrkle nevyškubnul, to by sis mohl šetřit na novou klávesnici.
Stačí k tomu malej šroubovák, kterej píchneš mezi klávesnici a šasi notebooku a jakoby tu klávesnici vypáčíš.
Ale pozor, je pod tím "krátkej" flex kabel, tak abys ho zbrkle nevyškubnul, to by sis mohl šetřit na novou klávesnici.
Just Fucking Google It!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Jo, ty plastový zarážky. Postupoval jsem podle toho co psali na internetu, ale žádnej konkrétní návod/video pro tenhle model jsem nenašel.
Všechny horní zarážky jsem zasunul šoubovákem (některý šli dost blbě). Pak jsem nějakou umělohmoutnou kartičkou z kuchyně celou tu uvolněnou stranu nadzved a na protější mězi klávesnici a plast notebooku dal ocelovej plýšek a snažil jsme se to vypáčit silou směrem k displeji. Vůbec se to nehnulo. Akorád jsem trochu spodek klávesnice a zarážky odřel.
Nahoře u displeje je teda v tuhle chvíli klávesnice uvolněná. Ze stran jsou takový kolejnicový úchytky a zespoda jsou zasunutý pod plast NB.
Byl bych rád, kdyby se mi alspoň (bez vyndání klávesnice) podařilo znova připevnit ten hořejšek. Ale mechanismus asi nedovolí nějak vysunout ty zarážky bez celkovýho vyjmutí klávesnice, ne?
PS: píšu z toho NB
Všechny horní zarážky jsem zasunul šoubovákem (některý šli dost blbě). Pak jsem nějakou umělohmoutnou kartičkou z kuchyně celou tu uvolněnou stranu nadzved a na protější mězi klávesnici a plast notebooku dal ocelovej plýšek a snažil jsme se to vypáčit silou směrem k displeji. Vůbec se to nehnulo. Akorád jsem trochu spodek klávesnice a zarážky odřel.
Nahoře u displeje je teda v tuhle chvíli klávesnice uvolněná. Ze stran jsou takový kolejnicový úchytky a zespoda jsou zasunutý pod plast NB.
Byl bych rád, kdyby se mi alspoň (bez vyndání klávesnice) podařilo znova připevnit ten hořejšek. Ale mechanismus asi nedovolí nějak vysunout ty zarážky bez celkovýho vyjmutí klávesnice, ne?
PS: píšu z toho NB
Zamáčknout? Jestli si je neohnul, tak to půjde.
Just Fucking Google It!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Je to blbý, ale téma je furt aktuální.
Klávesnici jsem vyjmul a pročistil, ale ne a ne aby ty zarážky zas vyjeli. Ani jsem nenašel nic, co by je mělo aktivovat. Nemáte někdo alspoň podobný typ NB (šasí) a nevíte jak na to?
Nejbližší servis je hodně daleko.
Klávesnici jsem vyjmul a pročistil, ale ne a ne aby ty zarážky zas vyjeli. Ani jsem nenašel nic, co by je mělo aktivovat. Nemáte někdo alspoň podobný typ NB (šasí) a nevíte jak na to?
Nejbližší servis je hodně daleko.
-
- Pohlaví:
Podívej na video, ale já to celé neviděl
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Nevyřešeno, stále aktuální
Potřebuju odšroubovat víko a vyčistit větrák, ale nechci notebook otáčet, aby mi klávesnice nepromáčkla display.

- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Potom ho odnes do servisu. Kde udělají to samé, čeho ty se bojíš.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 28
- 6203
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
24 črc 2024 22:48