zdravim!!!
mám MB 845PE NEO (MS-6580) a v ní jednu PQI DDR400 ramku velikosti 256 MB.potřeboval bych k ní dokoupit ještě 512ctku,ale neví která by byla nejvhodnější,bojím se toho aby se spolu skously,protože v manuálu od desky jsem u DDR400 pamětí našel poznámku(viz obrázky níže).
Pomůžete mi ze sortimentu CZC najít tu správnou??
/cituji: Internet = Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.
/nikde tady nevidím problém s osazením správných pamětí = přesunuto do hardware
/mikel
deska 845pe neo
- johny.
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
deska 845pe neo
buď sám sebou,buď svobodný,měj svoje myšlenky do kterých ti nikdo nevidí,život máš přeci na to,aby si ho žil po svém! (Metallica)
HP omnibook xe4500,SUSE 10+ X system s TWM,Fvwm2,WM a WXP(L.E.G.A.L)
a
Pentium PRO 200 MHz, Debian + X system
HP omnibook xe4500,SUSE 10+ X system s TWM,Fvwm2,WM a WXP(L.E.G.A.L)
a
Pentium PRO 200 MHz, Debian + X system
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jestliže máš manuál k uvedené desce je v něm tabulka, jak paměti osazovat do jednotlivých slotů , i jakou velikost pamětí lze osadit, a zpravidla i doporučené značky pamětí, nebo případně odkaz na stránky výrobce desky, kde je toto uvedeno. Při dodatečném přidání paměti je obecně problém v tom, zda budou bez problémů spolupracovat. Pokud možno osazovat pamětí stejných značek, ale ani to při časovém odstupu nezaručuje bezproblémovou spolupráci. Někdy lze s prodejcem dohodnout výměnu původní paměti, při dokupování paměti další za stejnou s nakupovanou, což je asi nejlepší řešení. Řešením je též původní paměť prodat a koupit paměť větší, nebo dvě nové stejné paměti. Pokud je možné, lze vzít PC sebou do prodejny a na místě vyzkoušet (tedy pokud to prodejce umožňuje). Nebo si vezmi sebou do prodejny jen paměť (pozor na statickou elektřinu) a v prodejně se snažit koupit paměť stejných parametrů.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
No
Tvojí desku neznám , ale já mám Asus A7v8 x-x , který na jednom /pamětovém/slotu podporuje rychlost DDR 400( PC 3200), na ostatních dvou DDR 333- s tím , že pokud obsadím jiný než prvý slot , tak mi rychlost klesne.
Takže mám obsazený pouze prvý slot modulem 1 GB / DDR 400 , takže pomět mi chodí na svou plnou rychlost a mám jí k dispozici celý gigabyte! Předchozích pamětí jsem se zbavil!
V podstatě ti doporučuji stejné řešení
Jenom se ovšem podívej, jestli tvoje deska ten 1GB skousne! Jestli jo, tak tu 256 dej pryč a hurá do GBytu!
Tvojí desku neznám , ale já mám Asus A7v8 x-x , který na jednom /pamětovém/slotu podporuje rychlost DDR 400( PC 3200), na ostatních dvou DDR 333- s tím , že pokud obsadím jiný než prvý slot , tak mi rychlost klesne.
Takže mám obsazený pouze prvý slot modulem 1 GB / DDR 400 , takže pomět mi chodí na svou plnou rychlost a mám jí k dispozici celý gigabyte! Předchozích pamětí jsem se zbavil!
V podstatě ti doporučuji stejné řešení

Jenom se ovšem podívej, jestli tvoje deska ten 1GB skousne! Jestli jo, tak tu 256 dej pryč a hurá do GBytu!

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3035
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
13 čer 2025 13:22