Doporučení externího HDD

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Crave
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Doporučení externího HDD

Příspěvekod Crave » 07 pro 2012 17:08

Ahoj, opět se tu nějaké době ukazuju a prosím vás o doporučení externího HDD.

Doporučení by se mělo týkat velikosti, rychlosti zápisu/čtení, značky, ceny.

Požadavky mám takové, že HDD by měl být "napořád", takže velikost dat co nejvyšší, co se týče rychlosti zápisu a čtení, též nějaký, u kterého by neměla být čekací doba dlouhá, čím rychlejší, tím lepší. Hardisk bude připojený primárně k TV, takže bude sloužit hlavně jako úložiště filmů, fotek, hudby. Co se týče ceny, kolem 2500 Kč, ale MAXIMÁLNĚ 3000 Kč. Otázku značky nechám na vás, ale samozřejmě, aby to byl kvalitní kousek.

Díky moc za rady.

Reklama
divine
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Re: Doporučení externího HDD

Příspěvekod divine » 07 pro 2012 18:01

Jednoznačně ti mohu doporučit značku WD. Z důvodu ceny/velikost jsem volil 3,5". Snad to nevadí, když je to k TV atd. Konkrétně jsem vybral tento : http://www.alza.cz/western-digital-my-b ... 191948.htm . Měl jsem dřiv starší typ, který toho vydržel opravdu, ale opravdu hodně. Několikrát spadnul za chodu atd. Teď mám od WD 2,5" a pokud připojím přes USB 3.0, tak reálná rychlost je cca. 70-80 MB/s.
Pokud píši bez diakritiky, tak jsem na mobilu!

Návod na základní diagnostiku počítače

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 08 pro 2012 11:41

Jo, předpokládal jsem, že k TV bude 3,5". Vypadá slušně a co v porovnání s 1TB verzí Western Digital My Book Essential 1000GB a 1,5TB verzí Western Digital My Book Essential 1500GB. Je otázka, zda se využije plná kapacita, že?:)

Díky moc za radu, kterou verzi vybrat? :)

Kotik
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Kotik » 08 pro 2012 12:14

Myslím, že s využitelností místa bych si hlavu nelámal, čím víc, tím líp. Obzvláště pokud má být disk k televizi, kde tedy jistě bude mnoho filmů, předpokládám už i ve vyšší kvalitě, takže místa bude ubývat.

Ohledně doporučení disku, nedávno jsem také vybíral exter. disk a váhal jsem mezi právě WD jako ty a Seagate.
Nicméně jsem několikrát zde na fóru viděl, jak uživatel Petr22 psal, že disk od WD se jim v práci dost porouchávají a odcházejí, že se i přehřívají. Tak jsem nakonec zvolil Seagate, měl bys dokonce i 2 TB za cenu 1,5 TB od WD.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 08 pro 2012 15:37

A jak jsi s tím Seagatem spokojený? Jak dlouho ho již máš?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”