Nefungující integrovaná zvuková karta
Nefungující integrovaná zvuková karta
Dobrý den, mám Windows 7 verze 64 bit, a mám problém s integrovanou zvukovou kartou na mé základní desce Asus P8H67 - M LE&LX. Začlo to tím že jsem si pořídil nový počítač zhruba před rokem a nějaký čas jsem používal právě zmiňovanou integrovanou zvukovou kartu s Creative 5.1 reproduktory, pak jsem si pořídil jiné 5.1 reproduktory od Genius, a do počítače jsem namontoval zvukovou kartu Creative kterou jsem měl ve starém počítači s tím že s ní budu mít možná lepší zvuk ale zvuk mi začal blbnout a na komunikačních programech jsem měl hlas jako robot tak mi bylo řečeno ať vyndám Creative zvukovou kartu a používám tu integrovanou že zvládne také krásně zvuk 5.1 a dokonce i 7.1, tak jsem tak udělal a teď mi zvuk nehraje, odinstaloval jsem ovladače na Creative. Nainstaloval jsem ovladače pro Realtek, jak z CD které mám k základní desce, nepomohlo. Tak jsem je stáhnul z Asus webu také nepomohlo. Ve správcích zařízení jsem vše znova odinstaloval a nainstaloval nepomohlo. V Biosu jsem povolil zvuk a dal to vše na enabled co se týkalo zvuku, nepomohlo... Když si otevřu ovládací panely, záložku zvuk. tak tam vidím Realtek Digital Output a a je to barevné a je u toho zelená fajfka a nad tím je Reproduktory Realtek a je to šedé a jako když to není zapojené to samé s mikrofonem, dneska se mi dokonce podařilo že i ty reproduktory byli barevné a nachvíli zapojené i s mikrofonem ale zvuk nehrál. Občas u reproduktoru a u toho Digital output vedle běhají zelené čárky jako že to hraje když pustím nějakou muziku ale nic neslyším. Zkoušel jsem i zapojit sluchátka abych vyloučil že mám vadné reproduktory ale je to prostě v počítači. Prosím o cenné rady budu za každou rád. Předem děkuji.
Intel Core i5-2500K CPU @ 3.30GHz, 4,0GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 460
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Nefungující integrovaná zvuková karta
Máš vůbec ZK povolenou v BIOSu?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Psal jsem že jsem jí dal na enabled, mám EFI verzi Biosu, moc se v tom nevyznám ale zase moc věcí okolo zvukové karty tam na výběr nebylo...
Poradí mi někdo prosím?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak ji zakaž, spusť PC, restartuj PC znovu ji povol. Pak by si snad mohl systém natáhnout ovladače znovu.
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_ ... /#download
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_ ... /#download
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 4322
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
03 bře 2025 07:11