Ahoj všem,
již delší dobu se potýkám s problémem modré smrti (obrazovku mám vyfocenou). Vždy k ní dojde po nějaké době od přeinstalu OS a formátování disku. Jedu na XP, pc už je stařečkem, skoro 6 let.
K problému:
Hraji MMO RPG a prohlížečové hry s možností přepínání do fullscreen obrazovky, tzn. poměrně graficky náročné. Po přeinstalaci, formátování a nainstalování všech původních ovladačů od grafiky přes chipsety, až po sw na údržbu, je pc cca půl roku ok. Pak, nevím proč, začne vyhazovat modrou smrt. Děje se to vždy buď při přepnutí z minimalizované obrazovky v prohlížeči do full nebo při startu hry - také se přepne do fullscreen. V tu chvíli se ale přetíží a spadne. Mám podezření na GK. Při čištění - fyzické údržbě pc, jsme našla jeden z válečků na GK malinko na vrchní straně u plíšku vyfouklý. Nevím jestli to může mít vliv, ale ostatní jsou OK, jen ten jeden má "nafouklé bříško" (mám vyfoceno).
Nicméně kohokoliv jsem se ptala, co by to mohlo být, tak jsem se dozvěděla že to může být zdroj, GK, deska, HDD, OS... Nevím kudy dál, dávat pc na diagnostiku servisu se mi moc nechce, bývá to drahé. Kdyby to dělalo jen 1x za toho cca půl roku, tak to přežiju, jenže se začná modrá smrt objevovat v kratším intervalu a neustálé přeinstaly mě moc nebaví.
K údržbě používám také tuneup utilities a ccleaner. Pravidelně defragmentuji a čistím, opravuji registry, kontroluji HDD na chyby a nic... Pc mám nastaven na optimální výkon, nepotřebné programy jsou neaktivní aby nezatěžovaly CPU. Odprášení dělám cca 1x za půl roku podle potřeby, takže přehřívání bych možná vyloučila.
PC: IC 2 duo 2.0GHz E4400, paměť 2048 MB, zákl deska gigabyte, GK Nvidia GeForce 8600 GT, Win XP Home 32 bit, poslední instalace proběhla 3.11., modrá nastala 5.12., občas používám externí HDD WD Mybook - není připojen trvale, jen na něj zálohuji data. Interní HDD WD Caviar WD2500JS, PC je koupený takto v sestavě, nic se na něm neměnilo. Zdroj má výkon 300W.
Poraďte nějaké programy na diagnstiku závady, ať vím kde dochází k rozporu a zvážila opravu. Aktualizovat Bios si netroufnu, to říkám předem...
Moc díky za tipy...
Modrá smrt při startu her nebo přepnutí browseru do fullscr
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Modrá smrt při startu her nebo přepnutí browseru do full
Upni soubory ze složky Windows\Minidump na http://www.leteckaposta.cz
Jinak nafouklá bříska nejsou dobrá věc
Jinak nafouklá bříska nejsou dobrá věc

-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Máš to tam. http://leteckaposta.cz/295372433
Právě při čištění jsem si toho všimla. Ostatní jsou ok, jen ten jeden je asi KO, nebo si pracuje jak se mu zlíbí. Co si pamatuju, tak pc to dělá od začátku co ho máme. jen ty intervaly byly delší. Nyní se to stupňuje moc a neusálé přeinstaly, kterýma zabíjím půl dne mě moc nebaví.
Teorií mi řeklo spousta lidí spousta věcí, podle mně je to prostě GK
To bude doma oheň na střeše, když se moje teorie potvrdí
Náhodou, nevíš jestli se na GK dá ta vadná součást vyměnit? Nebo je to na novou GK?
Právě při čištění jsem si toho všimla. Ostatní jsou ok, jen ten jeden je asi KO, nebo si pracuje jak se mu zlíbí. Co si pamatuju, tak pc to dělá od začátku co ho máme. jen ty intervaly byly delší. Nyní se to stupňuje moc a neusálé přeinstaly, kterýma zabíjím půl dne mě moc nebaví.
Teorií mi řeklo spousta lidí spousta věcí, podle mně je to prostě GK

Náhodou, nevíš jestli se na GK dá ta vadná součást vyměnit? Nebo je to na novou GK?
Naposledy upravil(a) Eclair85 dne 08 pro 2012 09:58, celkem upraveno 1 x.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ten kondenzátor by ti měli umět vyměnit v každém lepším PC servise a cena je v řádu stokorun
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Taky jsem si říkala, že by neměl být problém to vyměnit, je to napájeno jen na 2 spojích. Zkusím se zeptat v jednom servise co znám, jestli to umí. Kdybych ho sehnala, vyměnila bych ho sama XD Díky.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Je možné, že ta GK není v dobré kondici, tady to ale vypadá, že jsou pády způsobeny chybou v dynamické knihovně atkosdmini.dll (rozšíření grafického ovladače)
Asi to bude součást utility od Asus - GamerOSD. Odinstaluj to.
Zároveň updatni grafický ovladač.
Asi to bude součást utility od Asus - GamerOSD. Odinstaluj to.
Zároveň updatni grafický ovladač.
Takže Gamer ODS mám vyhodit z pc?
Myslím že v tuneupu ho mám jako zakázaný,nicmně zkusím ho ostranit. Nicméně po přeinstalu a formátování se to neděje a to instaluji vše úplně stejně.
Grafiku pro jistotu nechám zkontrolovat v servise, přinejmenším budu vědět že ta je ok.
Zatím děkuji, ozvu se až budu mít ozkoušeno.
______
Tak přeinstalováno dle tvé rady a zatím pc fachčí
Sice mě vyděsila ta "grafika" skoro v dos barvách a zámrz na vítejte obrazovce, ale naskočilo :)
Moc moc moc díky, jsi hvězda
Myslím že v tuneupu ho mám jako zakázaný,nicmně zkusím ho ostranit. Nicméně po přeinstalu a formátování se to neděje a to instaluji vše úplně stejně.
Grafiku pro jistotu nechám zkontrolovat v servise, přinejmenším budu vědět že ta je ok.
Zatím děkuji, ozvu se až budu mít ozkoušeno.
______
Tak přeinstalováno dle tvé rady a zatím pc fachčí

Sice mě vyděsila ta "grafika" skoro v dos barvách a zámrz na vítejte obrazovce, ale naskočilo :)
Moc moc moc díky, jsi hvězda

- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nemáš zač 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Přepnutí na D.O.C.P = modrá smrt Příloha(y)
od Pedrossos » 12 lis 2024 03:09 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2243
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
12 lis 2024 21:29
-
-
- 5
- 4326
-
od mmmartin