Notebook Acer 5820 TG
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Notebook Acer 5820 TG
Zdravím, mám problém s laptopem Acer Aspire 5820 TG. Koupil jsem ho nový, ale neudělal jsem hned zálohu z eRecovery Managment. Ale dělal jsem to až jsem asi ještě něco víc instaloval no laptopu. A když jsem to vypaloval, tak mi to škrabalo DVD. Takže laptop jsem měl necelých 10 dní a valil na reklamaci, kde mi vyměnili Optiku. A teď jsem si rozděloval HDD na jeden oddíl ještě, a když jsem je pak chtěl sloučit na jeden, tak tam mám 15GB obnovovací oddíl, pak jsem tam měl 100MB SYSTEM RESERVED , pak zase 100MB a pak zbytek 683 GB .Těch dalších 100MB jsem tam měl proto, protože jsem asi nainstaloval Windows z DVD ,a ne od nich od výrovce že ? Ale teď se chci zeptat, nepokazil se mi nějak ten Recovery tím jak jsem rozděloval ten disk ? Protože mi nejde z něho bootovat
Když dám alt+F10 tak nic. Nebo k tomu musím mít ty DVD zálohovaný ?? Jediné řešení zavolat do Acer a říct jim, že mi musí dat Recovery DVD, že když jsem si kupoval laptop, tak jsem si nemohl udělat zálohu že mi Optika škrabala DVD

Re: Notebook Acer 5820 TG
Zkontroluj v nejakem partition editoru, je ten zalozni oddil je nastaven jako primarni. Presunoval jsi ho nejak po disku nebo je na puvodnim miste?
Co se tyce Recovery DVD, nekteri vyrobci je poslou zadarmo, nektery za poplatek az 1000 Kc - musis to zkusit. Zaloha je prave ten oddil na disku, nic jineho se k notebookum standardne nedodava.
Co se tyce Recovery DVD, nekteri vyrobci je poslou zadarmo, nektery za poplatek az 1000 Kc - musis to zkusit. Zaloha je prave ten oddil na disku, nic jineho se k notebookum standardne nedodava.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Právě že jsem to rozděloval přes správce disků a pak jsem měl ty oddíly žluté jednoduché
ten obnovovací byl modrej těch 15GB PQSERVICE. Ale přece aji tak by to mělo jít nainstalovat z toho Obnovovacího ne ? Ale když dám alt+F10 tak se nic neděje .Nemá k tomu být ty DVD Recovery ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Pro 2012 19:09) ---
A jinak jsem ten disk nikam nepřesunoval. Ten byl pořád na původním místě. Jen jsem měl C 683 GB a ten jsem rozdělil a s tím jsem šachoval .Ale ten obnovovací byl pořád tak jak je
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Pro 2012 19:15) ---
Jinak právě nechápu to, že kdybych neměl vypálenou tu zálohu od toho výrobce , tak mi stačí jako při naběhnuti OS jen zmáčknout alt+F10 a měl bych to obnovit na tovární nastavení i s OS ne ? Chápu to dobře ?

--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Pro 2012 19:09) ---
A jinak jsem ten disk nikam nepřesunoval. Ten byl pořád na původním místě. Jen jsem měl C 683 GB a ten jsem rozdělil a s tím jsem šachoval .Ale ten obnovovací byl pořád tak jak je
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Pro 2012 19:15) ---
Jinak právě nechápu to, že kdybych neměl vypálenou tu zálohu od toho výrobce , tak mi stačí jako při naběhnuti OS jen zmáčknout alt+F10 a měl bych to obnovit na tovární nastavení i s OS ne ? Chápu to dobře ?
Presne tak by to melo fungovat, na tom 15 GB oddilu je instalator a image systemu, ktery premaze nainstalovane Windows na C:\
Ten 100 MB SYSTEM RESERVED oddil je take spravne, to tam maji Windows 7
Muzes sem dat screenshot jak vypadaji oddily na disku? Ten zalohovaci by mel startovat v pripade ze se s nim nehybalo, ma porad stejne poradi a je aktivni.
Ten 100 MB SYSTEM RESERVED oddil je take spravne, to tam maji Windows 7
Muzes sem dat screenshot jak vypadaji oddily na disku? Ten zalohovaci by mel startovat v pripade ze se s nim nehybalo, ma porad stejne poradi a je aktivni.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jsu pěkně v řiti, nějakým způsobem se mi podařilo konečně zformátovat HDD a nainstalovat W7 z těch DVD Recovery co jsou poškrabaný .Ale teď tam nemám ten obnovovací PQSERVICE :( Co teď ? Kdo mi dokáže nějakým způsobem poradit, jak tam zase dostanu ten obnovovací oddíl ? Mám to doma zkopírované na externím HDD to PQSERVICE . Má to 11,7 GB
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Pro 2012 19:38) ---
Ted bych tam mohl čistě teoreticky hodit W7 Home Premium z DVD vypálenýho. OEM číslo tam hodím z laptopu ne ? :-)
Akorát nevím, jestli mi to půjde. Aspoň tam nebudu mít ty jejich blbosti od Aceru , hry atd...
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Pro 2012 19:44) ---
Jedině mě napadá jít na reklamaci Acer a říct jim že mi nejde obnovení do továrnního nastavení. Ale teď abych neplatil za to že jsem to smazal ten obnovovací oddíl
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Pro 2012 19:38) ---
Ted bych tam mohl čistě teoreticky hodit W7 Home Premium z DVD vypálenýho. OEM číslo tam hodím z laptopu ne ? :-)
Akorát nevím, jestli mi to půjde. Aspoň tam nebudu mít ty jejich blbosti od Aceru , hry atd...
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Pro 2012 19:44) ---
Jedině mě napadá jít na reklamaci Acer a říct jim že mi nejde obnovení do továrnního nastavení. Ale teď abych neplatil za to že jsem to smazal ten obnovovací oddíl
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
podařilo konečně zformátovat HDD a nainstalovat W7 z těch DVD Recovery co jsou poškrabaný .Ale teď tam nemám ten obnovovací PQSERVICE
V tom pripade nevim, co resis. Prepal si stavajici DVD na neposkrabane nebo si udelel jeho image na ext. disk a oddil nepotrebujes.
Petr22 ma pravdu - Alt-F10 predpoklada urcite rozlozeni disku.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Já tomu moc neruzím, proto se ptám :-)A ten oddíl už nejde nějak vrátit ? Co tam byl od Aceru přímo PQSERVICE 15 GB
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jasne, ze jde vratit* , ale kdyz mas funkcni ta vypalena DVD, tak ho nepotrebujes. Jedinou vyhodou oddilu je, ze obnova z nej je rychlejsi, jinak oba zpusoby vyprodukuji stejny stav.
*vsechno jde, kdyz se chce, ale v tomto pripade ne zrovna snadno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
A pomohl by jsi mně nějak s tím jak to tam vrátit ten obnovovací oddíl ? Děkuji moc
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Pro 2012 20:07) ---
A ještě se zeptám co kdybych jim řekl na reklamaci, že jsem to chtěl vrátit do továrního nastavení ,ale že to nejde :-) Tak třeba by mi ho tam hodily
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Pro 2012 20:07) ---
zeus píše:Jasne, ze jde vratit* , ale kdyz mas funkcni ta vypalena DVD, tak ho nepotrebujes. Jedinou vyhodou oddilu je, ze obnova z nej je rychlejsi, jinak oba zpusoby vyprodukuji stejny stav.
A ještě se zeptám co kdybych jim řekl na reklamaci, že jsem to chtěl vrátit do továrního nastavení ,ale že to nejde :-) Tak třeba by mi ho tam hodily
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zavolej 531 027 777 a uvidis.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 1904
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
16 črc 2024 22:32