PC nelze zapnout Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
PC nelze zapnout Vyřešeno
Dobrý den. Před 3 měsíci jsem si přinesl počítač ze servisu kde mi vyměnili spálený zdroj za nový. Včera mi počítač opět "vyhořel". Ozvala se rána a byl konec. Ovšem tentokrát to není zdrojem (teda aspoň si to myslím), jelikož na základní desce svítí dioda, čili je pod napětím. Ovšem přes tlačítko POWER na case PC nejde spustit. Vůbec nic to nedělá. Omrknul jsem jednotlivé komponenty (graf., CPU, MB, Ramky, HD, kabely atd) a nenašel jsem žádnou viditelnou závadu. Už sem se smířil s tím že zas s PC půjdu do "nemocnice". Jen se chci tímto způsobem ujistit jestli se nejedná o nějakou banalitu nebo o něco co bych s Vaší pomocí dokázal opravit sám. Předem děkuji za odpovědi.
-
- Pohlaví:
Re: PC nelze zapnout
Pravděpodobně zase odešel zdroj! Případně kondenzátory na desce, ale to bys viděl.
- Přílohy
-
- Nafouklé C.jpeg (14.09 KiB) Zobrazeno 343 x
"Ozvala se rana a byl konec"
Tys to po tomhle jeste zkousel znova zapnout? Skutecne myslis ze kdyz se ze zdroje ozve rana, ze je to banalita ? Z niceho jineho nez je zdroj se rana ozvat nemuze.
V lepsim pripade to bude pouze zdroj, v horsim vsechny komponenty najednou - to secasto stane kdyz to z tim bouchlym zdrojem znova skusis zapnout...... Na tvem miste bych se zameril na elektticky rozvod v byte, protoze nebude uplne v poradku - pro zacatek to bude chtit prepetovou ochranu.
Tys to po tomhle jeste zkousel znova zapnout? Skutecne myslis ze kdyz se ze zdroje ozve rana, ze je to banalita ? Z niceho jineho nez je zdroj se rana ozvat nemuze.
V lepsim pripade to bude pouze zdroj, v horsim vsechny komponenty najednou - to secasto stane kdyz to z tim bouchlym zdrojem znova skusis zapnout...... Na tvem miste bych se zameril na elektticky rozvod v byte, protoze nebude uplne v poradku - pro zacatek to bude chtit prepetovou ochranu.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Předchozí zdroj odešel v jiném bytě. Rozvody el. v tom stávajícím jsou zcela nové a bez závad. Pokud ale svítí ta dioda na základní desce, znamená to že je napájena a tak je zdroj dle mě v pořádku ne?
-
- Pohlaví:
Ten zdroj má několik větví a tak některé obvody napájené jsou, jiné ne. Je to malinko podobné jako v bytě. Tam také jeden jistič spadne a nejdou zásuvky, ale světla svítí.
Toto je na servis - je to v záruce.
Toto je na servis - je to v záruce.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Takže o5 servis že? Jak je možné že nový zdroj po 3 měsících odpadne? Nemůže být chyba na mé straně? Abych se tomu eventuelně v budoucnu vyvaroval. Nevím... Děkuji
-
- Pohlaví:
To se nedá takto na dálku říci. Může být nějaká vadná komponenta v PC která zdroj zničí, mohl si mít jenom smůlu na ten nový zdroj a také již zmíněná instalace v bytě.
Teď jde hlavně o to, aby byl vadný jenom ten zdroj a nevzal nic s sebou.
Teď jde hlavně o to, aby byl vadný jenom ten zdroj a nevzal nic s sebou.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 4148
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
09 led 2025 21:48
-
-
- 4
- 3328
-
od sasshrek