Mám nový PC (deska: MSI K8N Neo 4-F, zdroj: ATX 400 W,CPU: AMD Athlon 64 3200+, Ram: 1024 Kit, Karta: VGA Asus En 7600 GS Silent) a po spuštění hry např. Company of Heroes, F.E.A.R. se po spuštění, buď hned, nebo po 5 minutách hra zasekne (obraz zůstane - v reproduktorech to ,,zaskřípá") a tím vše končí a PC se musí natvrdo restartovat.
Prosím o radu, nebo něco podobného
Naposledy upravil(a) jan miska dne 12 dub 2007 18:47, celkem upraveno 1 x.
pompeus50 píše:kup si výkonější a máš po starostech
Tato rada je k ničemu.Tvůj počítač zvládne i tyhle hry v pohodě,ale musí být správně udržovaný a nastavený.Problém může být v tom,že ti na pozadí běží spoustu programů a ty ti berou část paměti.Takže zkus přes správce úloh zbytečné procesy pozastavovat.Pak bych možná ještě zkusil nejnovější ovladače VGA.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Mám podobnou sestavu.. Taky může být problém v grafické kartě. Dost se teď prodávají 7600 GS od asusu a ty mají poddimenzovaný pasivní chladič. (slient řada) Pokud máš špatně větranou case může to tuhnout z tohohle důvodu. Zkus stáhnout třeba rivatunner a zjistit teploty na té kartě v systému a po řekněne 15 minutéch práce nějaké náročné 3D aplikace (nějaká FSP akce co nepadá, 3D mark..)
Edit: jaký značky je ten 400W zdroj?...
Naposledy upravil(a) Unholy dne 07 kvě 2007 18:12, celkem upraveno 1 x.
Jsi-li bez miny, hoď kamenem... V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost
pompeus50 píše:kup si výkonější a máš po starostech
jinak super rada.. Podívej se do mého podpisu :) Na tomhle stroji dělám s 3D grafikou a před chvilkou sem dohrál třeba tolik proklamovaný a HW náročný Supreme Commander. Nepřijde mě že to je železo na vyhození, snad ještě ne :)
Jsi-li bez miny, hoď kamenem... V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost
To Pompeus50: Tvé rady jsou obdivuhodné. Také Ti poradím - běž se bavit něčím jiným, nebo když neznáš konstruktivní radu mlč!
Problém může být, jak již bylo uvedeno v GK, nebo i nedostatečně výkonném zdroji. Neznačkové zdroje dodané s bednou na PC, často neodpovídají uváděnými parametry. Pro jistotu otestuj paměti programem Memtest.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC! Nic není dokonalé, ani člověk!
Zdravíčko, mám nový PC, tento týden se mi staly dvě nehezké události. 1. PC zamrznul na ploše a nešlo nic, nešel ani vypnout přes tlačítko. Musel jsem PC natvrdo odpojit od zdroje. 2. Při hraní GOW 4 hra spadla, vyply se monitory a na sekundu i PC,...
Poslední příspěvek
cau,
měl jsem podobny problém se skládačkou nové + staré komponenty. při hrani naročnějšich her se komp hodil do černého bsod a restartoval ihned, takže ani nešlo vidět, co mu je. můj tip byl dosluhující zdroj (přeci jen šlo o dědečka 7 letého),...
Ahoj,
po dlouhém googlení jsem nic moc nenašel, a tak to zkouším ještě touhle formou.
Po zapnutí War Thunderu při první bitvě (někdy ještě v lobby) přijde na cca 15-25 sekund brutální pokles fps na 1-10, přičemž se "seká/glitchuje" i zvuk...
Poslední příspěvek
Nevidím žádnou informaci o chladiči a teplotách. A že máš CPU a GPU, které potřebují dobrou ventilaci.
Mám vodníka, CPU průměrné teploty 65 max 72. GPU (Sapphire Nitro+) průměr 64 max 67. Zrovna se to děje u titulů, ve kterých GPU při omezení na...