Na pocitaci, kde byly reinstalovane win XP (nebyly naistalovane na naformatovany disk, ale bylo provedeno jen "opravit"), nejede graficka karta :) priblizim...
- win jedou klidne i v rozliseni 1024x768 (da se menit), s nizkou refresh frekvenci
- ve spravci zarizeni NENI vubec zadny graficky adapter
- graficka karta ja tam (v pocitaci :)) assus a9550ge
- kdyz dam instalovat catalisty, instalace skonci na hlasce "Setup was unable to complete installation. Try to setup your display adapter with standart vga driver befor running setup".
- original cd k desce ani grafice neni k mani
Nevim co s tim.
Nejdrive byl problem s tim, ze to neslo instalovat k vuli nepritomnosti net framework... po instalaci tohoto balicku jsem se dostal az k vyse uvedene hlasce.
win nechteji grafiku Vyřešeno
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
(jsem BOREC,chci se zviditelnit!)
no oprava win může taky vést k tomu že část ovladačů tam může zůstat po opravě a nastane kolize při instalaci
-chtělo by to vyčistit disk,registry,popřípadě to co tam zůstalo z ovladačů grafiky a znovu načisto instalovat ovladače
popřípadě ovladače stáhneš z netu 
no oprava win může taky vést k tomu že část ovladačů tam může zůstat po opravě a nastane kolize při instalaci
-chtělo by to vyčistit disk,registry,popřípadě to co tam zůstalo z ovladačů grafiky a znovu načisto instalovat ovladače

AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
jarod72pm píše:(jsem BOREC,chci se zviditelnit!)
-chtělo by to vyčistit disk,registry,popřípadě to co tam zůstalo z ovladačů grafiky a znovu načisto instalovat ovladačepopřípadě ovladače stáhneš z netu
No neco takoveho jsem predpokladal... Protoze behem te reinstalace to pry vypsalo nejakou chybu o nepodporovanem HW...
Hm... Asi to zitra vyresim formatem a cistou instalaci... Jelikoz ten komp uz bezi se stejnym systemem tak 3 roky a navic mu bohuzel vladne osoba s IT skillem tak 1,5 na stupnici do deseti, takze to bude asi zasvinene spywary a buhvi cim jeste. A je tam strasny bordel v adresarove strukture a tak... No proste hnuj...
Dik za radu. A jestli se tu do zitra neobjevi nejake jednoznacne reseni, resim to tou instalaci...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli je PC skutečně v takovém stavu, jak jej popisuješ, tak jednoznačné řešení neexistuje. Nejdříve vyčistění PC, včetně registrů, kontrola HD, kontrola antivirem atd., a pak korektní instalace správného ovladače k instalované grafické kartě. Pokud je již systém pořádně nabourán, je nejlepší řešení, znovu vytvořit na HD oddíl, případně oddíly, naformátovat a pak nainstalovat systém, všechny ovladače k zařízením v Pc, firewal, antivir atd.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Tak jsem se pustil do preinstalovani systemu. Kdyz nabootuju z cd windows, instalacni program napise, ze neni zadny disk. Po zapnuti pocitace (hned ta uvodni obrazovka) ten disk je. V biosu neni, ale to bude asi tim, ze se tam nikde sata disk nezobrazuje. Kdyz ovsem vlezu do bootovani, tak tam ten disk je (mam na mysli boot priority...).
Kdyz pustim instalaci z woken a dam instalovat novy system, zkopiruji se instalacni soubory, probehne reboot, na boot screenu zvolim microsoft windows xp - instalace, chvili se instaluji zarizeni a pak kdese vezme tam se vezme modra smrt. errorova hlaska:stop:0x0000007b (0xf96b063c,0xc0000034,0x00000000,0x00000000) (na googlu mi vyjely info o teto chybe ale byva tam vzdy inaccesible boot device a to se tam me nepise)
Jinak kdyz pustim system (normalne ten co je tam naistalovany) jede bez problemu (samozrejme az na problemy viz vyse)
Sem si este rikal, zejstli by to neslo vyresit tak, ze bych ten disk napred kompletne naformatoval a pak zkusil znova tu instalaci... ale zase si rikam, kdyby to nejelo ani pak, tak sou data v p*deli a nepojedou ani ty wokna.
Kdyz pustim instalaci z woken a dam instalovat novy system, zkopiruji se instalacni soubory, probehne reboot, na boot screenu zvolim microsoft windows xp - instalace, chvili se instaluji zarizeni a pak kdese vezme tam se vezme modra smrt. errorova hlaska:stop:0x0000007b (0xf96b063c,0xc0000034,0x00000000,0x00000000) (na googlu mi vyjely info o teto chybe ale byva tam vzdy inaccesible boot device a to se tam me nepise)
Jinak kdyz pustim system (normalne ten co je tam naistalovany) jede bez problemu (samozrejme az na problemy viz vyse)
Sem si este rikal, zejstli by to neslo vyresit tak, ze bych ten disk napred kompletne naformatoval a pak zkusil znova tu instalaci... ale zase si rikam, kdyby to nejelo ani pak, tak sou data v p*deli a nepojedou ani ty wokna.
Vyřešeno
Nu tak si odpovim sam.. mozna pro ostatni...
Problem vyresen. Pohledal jsem jeste na googlu a nasel jsem tip v podobe instalace SATA ovladace. Sice je pravdou, ze sehnat v dnesni dobe na kolejich disketu a nedejboze disketovou mechaniku je celkem problem. Nakonec se podarilo. Pridana disketovka, bootovani z cd, F6, nacteni sata ovladacu z diskety, pote jiz standartni instalace... sice jsem v pocatecni fazi, ale vypada to nadejne :)
Problem vyresen. Pohledal jsem jeste na googlu a nasel jsem tip v podobe instalace SATA ovladace. Sice je pravdou, ze sehnat v dnesni dobe na kolejich disketu a nedejboze disketovou mechaniku je celkem problem. Nakonec se podarilo. Pridana disketovka, bootovani z cd, F6, nacteni sata ovladacu z diskety, pote jiz standartni instalace... sice jsem v pocatecni fazi, ale vypada to nadejne :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 2251
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
18 srp 2024 19:28