Divné zbarvování obrazovky
Divné zbarvování obrazovky
Dobrý den, mám problém se zbarvováním obrazovky, při práci na PC nebo jen brouzdání na internetu se mi zbarví celá obrazovka (nejčastěji černě, bíle, modře a fialově), někdy se mi také objeví artefakty. Nezbývá mi nic jiného než že restartuji PC, zajimavé je že se to nestává při hraní her. Poradíte mi někdo prosím? 

-
- Pohlaví:
Re: Divné zbarvování obrazovky
Vítej na PC-Help!
To je CRT monitor? A jak starý? Až se to zbarví udělej screen a dej ho sem jako přílohu.
To je CRT monitor? A jak starý? Až se to zbarví udělej screen a dej ho sem jako přílohu.
Monitor je LCD starý asi tak 4 roky, screen si myslím že není třeba, protože obrazovka je celá buď bílá, černá nebo nějaká jiná barva a nejde nic dělat...
-
- Pohlaví:
Pokud uděláš screen pomocí PrintScreen, zachytí to jak to vidí grafická karta. Pokud bude obraz dobrý je na vině monitor, pokud špatný, je to závada GK.
Jenomže když je ta obrazovka zbarvená tak já nemůžu nic dělat ani printscreen, musím to vždy restartovat.
-
- Pohlaví:
Já myslel že je vidět aspoň něco. Potom zbývají dvě možnosti. Zkusit monitor na jiném PC anebo jinou GK. A jiný monitor - do třetice,
Právě že není :/ myslím se že chyba monitoru nebo GK to nebude protože při hraní her se to nikdy nestalo a to i u těch náročnějších na grafiku...
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
A co kdybys zkusil co Ti navrhuje Blue Spirit? Vyzkoušet Tvůj monitor jinde nebo jiný monitor na Tvém PC.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Omlouvám se za zpožděnou odpověď ale neměl jsem teď kvůli škole čas. Vyzkoušel jsem monitor na druhém PC a vše funguje tak jak má.
Jak je potom teda možné že při hrání her všechno funguje tak jak má?
IMHO tak, že když jsi na ploše, nebo na internetu tak grafická karta jede v 2D režimu, narozdíl od her, kde jede ve 3D režimu.
Procesor: Athlon II X3 450 3,2GHz Paměť: 3 GB Grafika: Sapphire HD 5770 Vapor-X
HDD: Spinpoint F3 + Barracuda 7200.14 Základní deska: Gigabyte GA-M68M-S2P
HDD: Spinpoint F3 + Barracuda 7200.14 Základní deska: Gigabyte GA-M68M-S2P
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1650
-
od Vítek Pokorný
Zobrazit poslední příspěvek
16 dub 2025 11:34
-
-
Asus tuf gaming a16 (2024) G-Sync blikání obrazovky.
od Dewai1999 » 08 bře 2025 17:07 » v Problémy s hardwarem - 1
- 6098
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
09 bře 2025 03:30
-
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”