Chci si koupit externí disk, nemusí být ani nijak malý (velikostně), chci ho využít jen na zálohy, filmy, mp3, obrazy programů a her.. hlavně aby byl spolehlivej a poměr cena výkon aby byl taky dobrej.
VŠICHNI VLASTNÍCI EXTERNÍCH DISKŮ AŤ MI TADY NAPÍŠOU, JAKOU MAJÍ ZNAČKU A SVOJE ZKUŠENOSTI S NÍ...
Jaký externí disk? Vaše zkušenosti?
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ač nejsem vlastník tak se s nimi denodenně setkávám a řekl bych že je to úplně jedno
vem si šuplík + libovolně vvelký disk a je to
osobně uvažuju o tomto
Samsung HD401LJ - 400GB SATA II
+
Welland ME740J 3.5" SATA USB2.0/eSATA
cena dohromady 4k ..kapacita 400GB e-sata konektor ..víc nechci
vem si šuplík + libovolně vvelký disk a je to
osobně uvažuju o tomto
Samsung HD401LJ - 400GB SATA II
+
Welland ME740J 3.5" SATA USB2.0/eSATA
cena dohromady 4k ..kapacita 400GB e-sata konektor ..víc nechci
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Používám WD MyBook 250GB a nemám žádné problémy.Je sice trochu větší a má externí napájení ale jinak pohoda.Windows XP ho identifikují v pohodě i bez ovladačů.Kopírování je standartní jako z interního disku na interní,jen o něco pomalejší.Ale klidně ho doporučuji.Je to tenhle http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=54135
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Re: Jaký externí disk? Vaše zkušenosti?
Verxes píše:Chci si koupit externí disk, nemusí být ani nijak malý (velikostně), chci ho využít jen na zálohy, filmy, mp3, obrazy programů a her.. hlavně aby byl spolehlivej a poměr cena výkon aby byl taky dobrej.
VŠICHNI VLASTNÍCI EXTERNÍCH DISKŮ AŤ MI TADY NAPÍŠOU, JAKOU MAJÍ ZNAČKU A SVOJE ZKUŠENOSTI S NÍ...
Tož ogaři, já mám tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36604
sice ho mám necelejch 14 dnů ale bezproblémově

Regulus píše:No já jsem si koupil takový hezký udělátko- je to most mezi USB2 a IDE /PATA/-maj to na ALZA a stojí to okolo 7stovek- no tak si jakýkoli disk s IDE udělám přenosný!![]()
Pokud přitlačíš a ukápneš okolo litru tak pořídíš udělátko s rozraním SATA+ IDE
Můžu jenom doporučit![]()
![]()
Lovu zdar!
Fí há můžeš být konkrétnější co to máš?
Nevím jestli to nebudou brát jako reklamu!
Ale je to USB2. IDE Convertor od firmy DeLock
Pěkný je ale i to,že tím prý jde připojit i CD nebo DVD mechanika/vypalovačka, ale to jsem nezkoušel. I když, nevím, proč by to nemělo jít, když se tím dá připojit HD od 40MB do 80GB /vyzkoušeno!/
Může se ti ale stát, že u některých strojů, kde už máš přídavný řadič ti systém tohle zakáže- prostě už toho je na něj moc( ono mít k dispozici 8 IDE zařízení - není to už dost?) Pokud v mašině máš jen IDE řadič co je na motherboardu a běží ti pod XPčkama tak se ti asi za cca 1.5 minuty zařízení objeví "samo" . Pokud jsi už před tím používal např. flash disky/ klíčenky , dudlíky a jak tomu kdo říká/, tak prakticky hned.
Pokud jedeš pod W98 tak máš smůlu, navzdory tomu , že dodávají k balení malý /8cm/CD s drivem pro W98, tak ti to nespíš nebude pracovat!:evil:
S provozem pod jinými verzemi Windows , nebo jinými OS zatím zkušenosti nemám!

Ale je to USB2. IDE Convertor od firmy DeLock
Pěkný je ale i to,že tím prý jde připojit i CD nebo DVD mechanika/vypalovačka, ale to jsem nezkoušel. I když, nevím, proč by to nemělo jít, když se tím dá připojit HD od 40MB do 80GB /vyzkoušeno!/
Může se ti ale stát, že u některých strojů, kde už máš přídavný řadič ti systém tohle zakáže- prostě už toho je na něj moc( ono mít k dispozici 8 IDE zařízení - není to už dost?) Pokud v mašině máš jen IDE řadič co je na motherboardu a běží ti pod XPčkama tak se ti asi za cca 1.5 minuty zařízení objeví "samo" . Pokud jsi už před tím používal např. flash disky/ klíčenky , dudlíky a jak tomu kdo říká/, tak prakticky hned.
Pokud jedeš pod W98 tak máš smůlu, navzdory tomu , že dodávají k balení malý /8cm/CD s drivem pro W98, tak ti to nespíš nebude pracovat!:evil:
S provozem pod jinými verzemi Windows , nebo jinými OS zatím zkušenosti nemám!

- James_Radlle
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud ti jde o levnou zalezitost, tak bych si koupil obycejnej sata disk.
Potom bych si nekde treba i ze zadu pc vyved kablik s napajenim a sata konektorem a na ty bych to pripojoval.
pokud budes zalohovat jen doma a ne moc casto. A Pokud nepotrebujes byt moc mobilni je to nejlevnejsi reseni. Disk pak uschovas do nejakeho obalu, napr. ktery bys mohl dostat pri koupi.
Potom bych si nekde treba i ze zadu pc vyved kablik s napajenim a sata konektorem a na ty bych to pripojoval.
pokud budes zalohovat jen doma a ne moc casto. A Pokud nepotrebujes byt moc mobilni je to nejlevnejsi reseni. Disk pak uschovas do nejakeho obalu, napr. ktery bys mohl dostat pri koupi.

Počítač: ANO! 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3051
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
18 lis 2024 12:22
-
-
Herní sestava - 30 000 Kč - vaše názory/rady
od zero » 04 dub 2025 17:32 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 14
- 3708
-
od Kogaku
06 dub 2025 11:58
-
-
-
Čtečky knih - zkušenosti
od michal84 » 29 črc 2024 14:49 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 5
- 4050
-
od michal84
15 srp 2024 19:02
-
-
- 0
- 2068
-
od Acey