Systémové heslo

...

Moderátor: Mods_senior

FantomJ
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Systémové heslo

Příspěvekod FantomJ » 15 pro 2012 22:43

Mám nový noťas Dell. Zprovoznil jsem si čtečku otisku prstů. Nastavil aktivaci před spuštěním windows. Až sem je vše v poho. Ale teď, když chci udělat nějakou zmněnu (přidání uživatele, změnu prstu...), chce to po mě systémové heslo. Ale já nikdy žádné nezadával, ani neaktivoval! Co s tím? Máte tip?
NB Dell 15,6": CPU: i7-3720QM, RAM: 6GB, GK: NVIDIA NVS 5200M, HDD: 750GB,

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Systémové heslo

Příspěvekod Pic » 15 pro 2012 23:33

Pokud jsi skutečně žádné nezadával nech to prázdné a potvrď. Pokud jsi na něco omylem klikl, tak máš asi smůlu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

peyrac10
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod peyrac10 » 15 pro 2012 23:35

Napiš jaký máš systém a kdy to po Tobě chce to heslo. Při spouštění systému jako heslo admina?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

samael.35
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samael.35 » 15 pro 2012 23:36

Ak deaktivuješ heslo správcu, deaktivuje sa aj systémové heslo

Kukni sem: http://support.dell.com/support/edocs/s ... m/Bios.htm
samael.35

FantomJ
nováček
Stav:

Příspěvekod FantomJ » 15 pro 2012 23:56

System je Win.7. Ale pro správu otisků jsem použil soft od Dellu -Access. A právě ten mi nedovolí dělat jakékoli další změny bez systémového hesla. Projel jsem v rychlosti Bios. To systémové heslo je i tam. Asi chání nějaký soubory před spuštěním systému. V mém případě ten soft od Dellu,který sejme otisk a pustí dál.
Při dotazu na heslo to vyžaduje minimálně jeden znak. Takže "bez hesla" to nejde. Ani při zrušení hesla admina.
A jak se to stalo? Omylem jsem klikl na kolonku použít před spuštěním systému. A heslo jsem žádné nezadával, ani náhodné, neb to jistě vyžaduje ještě potvrzení hesla. Ale mám strach, že to bude asi servisní zásah... Chjo.

Jo... K tomu heslu správce v biosu. Správce je bez hesla, ale ani tam nejde žádné vytvořit. Asi bych musel nejdřív deaktivovat to heslo systémové. No není to pech?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 16 pro 2012 00:13

Tahle chyba uz se nekde resila, proste si to samo vymyslelo nejake heslo a zadalo do BIOSu (!!!!). Tu ctecku doporucuji vypnout a nepouzivat, je to nejlepsi zpusob jak se do toho notebooku uz nedostat.

peyrac10
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod peyrac10 » 16 pro 2012 00:15

Dávám bez záruky, je třeba k tomu mít a použít manuál od notebooku. Zkus tohle http://support.dell.com/support/topics/ ... l=en&s=dhs , jinak můžeš prohledat tohle celé http://search.dell.com/results.aspx?s=d ... ll&x=5&y=4 , odtud je i předchozí odkaz. Další možnost je zkusit použít OPHCrack.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 16 pro 2012 00:18

U notebooku nejde vymazat BIOS zadnym jumperem ani vytahnout baterie.........

Dela to pouze autorizovany servis po predlozeni dokladu o koupi

peyrac10
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod peyrac10 » 16 pro 2012 00:34

A pokud je v Česku servis Dell na úrovni, mohli by to udělat i přes telefon nebo internet jako to dělají v jiných, i méně rozvinutých zemích. Po ověření vlastnictví a záruky (v podstatě doklad o koupi) by Ti mohli poslat tzv. master password, kterým bys to jednak zprovoznil a jednak by Ti umožnil použití systémového hesla zrušit. Mám ale obavu, že v Česku to takhle jednoduše nepůjde.

FantomJ
nováček
Stav:

Příspěvekod FantomJ » 16 pro 2012 00:38

No, zkusím jim v pondělí zavolat. Uvidíme, jak to půjde... Dám vědět. Noťas mám pár dní, ještě jsem do něj ani nic nenatáhl, takže počkám... He,he. Hlavně aby nechtěli noťas poslat i s prstem. Protože i do biosu to chce teď otisk. :lol:

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 16 pro 2012 01:47

Ehm, i v Cesku to posilaji na vyreseni do Indie (aspon HP urcite) :smile:

Poslou ti soft, ten pustis, vygenerujes kod a posles jim ho. 10.000 Indu metodou pokus-omyl uhadne heslo a posleou ti ho.

FantomJ
nováček
Stav:

Příspěvekod FantomJ » 17 pro 2012 17:57

Uff. Tak už je vyřešeno. Podpora u Dellu je výborná. Rozumí tomu dost, a když už nevědí kudy kam, mají zadní vrátka. :lol:
Zkrátka. Poslal jsem jim kopii faktury a oni me resetovací heslo. A je hotovo. :wink:
Díky všem za snahu a pomoc. Jirka.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (sw)”