Lze odinstalovat Win7 z HDD a zachovat ostatní data? Vyřešeno
Lze odinstalovat Win7 z HDD a zachovat ostatní data?
Dobrý den, tento týden si du do CZC pro nový SSD, mám HDD 1,5Tb a mám na něm ńainstalované Win7, bez oddílů.. a mám tu i hromadu dalších dat o které bych nerad přišel.. a tak jsem přemýšlel nad tím jak to udělat.. teoreticky bych i kdyby to nešlo, mohl nechat nainstalované Windowsy na HDD a spouštět je z SSD, ale napadlo mě zda by nešlo Winy odinstalovat z HDD a zachovat přitom i ostatní data.. je něco takového možné? Všem zůčastněným děkuji.
Asus Sabertooth Z77 | Intel Core i5-3570K 3.4Ghz/3.8Ghz Turbo | Gelid Tranquillo rev.2 | Corsair Vengeance Black 8Gb 1600Mhz | Asus GTX 680 DCIIT 2Gb 6008Mhz 1137Mhz/1201Mhz Boost | OZC Vertex 4 128Gb | Seagate Barracuda 1.5Tb | Seasonic 620 M12II | Bitfénix Colossus Window
Re: Lze odinstalovat Win7 z HDD a zachovat ostatní data? Vyřešeno
Nerozumím jednomu – chceš-li „odinstalovat“ Windows, jak hodláš ten disk používat? Jestli jako datový, pak nevidím problém v tom, když připojíš SSD jako bootovací disk a nainstaluješ na něj nové Windows. Z původního disku pak můžeš smazat všechno, co tam nechceš (tzn. Windows, programy… neboli všechno kromě vlastních uživatelských dat).
Windows není možné „odinstalovat“; odinstalovat můžeš program, který je nainstalovaný pod operačním systémem, tedy odinstalací odebereš program ze systému, ale samotný systém není z čeho odinstalovat.
Případně si můžeš půjčit externí disk, data na něj překopírovat a pak z původního disku smazat úplně všechno (nebo ho rovnou naformátovat).
Jestli nejsi s odpovědí příliš spokojený, zkus svůj dotaz trochu upřesnit.
Windows není možné „odinstalovat“; odinstalovat můžeš program, který je nainstalovaný pod operačním systémem, tedy odinstalací odebereš program ze systému, ale samotný systém není z čeho odinstalovat.
Případně si můžeš půjčit externí disk, data na něj překopírovat a pak z původního disku smazat úplně všechno (nebo ho rovnou naformátovat).
Jestli nejsi s odpovědí příliš spokojený, zkus svůj dotaz trochu upřesnit.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Re: Lze odinstalovat Win7 z HDD a zachovat ostatní data?
Ok dobře, to jsem potřeboval slyšet, díky za radu.
Asus Sabertooth Z77 | Intel Core i5-3570K 3.4Ghz/3.8Ghz Turbo | Gelid Tranquillo rev.2 | Corsair Vengeance Black 8Gb 1600Mhz | Asus GTX 680 DCIIT 2Gb 6008Mhz 1137Mhz/1201Mhz Boost | OZC Vertex 4 128Gb | Seagate Barracuda 1.5Tb | Seasonic 620 M12II | Bitfénix Colossus Window
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1913
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
20 dub 2025 15:07