Zdravím, švagr má grafiku http://cz.msi.com/product/vga/NX7900GS-T2D512E-OC.html a v ovladači si přenastavil takt o trochu víc. Grafika teď do monitoru posílá obraz s čevenými artefakty po celém monitoru, což by ještě ani tak nevadilo. Horší je že jakmile se nainstaluje ovladač, tak systém nenaběhne, hodí BSOD na .sys ovladači grafiky. dostanu se pouze do nouzáku a nebo do llného systému tak že v nouzáku odeberu ovladač. Problém ovšem je, že všechny utilitky (rivatuner, NiBiTor atd), včetně ovladače v nouzáku nejdou spustit, takže takt nemůžu vrátit zpět. Stejný případ je i když se dostanu do plného systému, tak dokud ale není nainstalován ovladač, tak opět zmíněné utilitky nemají přístup k tomu abych takty nastavil. Jediné co mě napadá je flashnout BIOS karty, ale nejsem si jistý jeslti mám stažený ten správný BIOS a nerad bych ji odvařil úplně a vzhledem k tomu že ve specifikacích na stránkách výrobce je pouze tahle poznámka "The Specification may change without notice. The actual products sold are different from areas. Please check the detailed Specification with your local dealers.", tak ani nevím jaký vlastně default takt pro náš trh na této kartě má být.
Pokud by někdo měl tuto kartu mohli by jste mi prosím napsat jaké takty tam jsou originál, případně vyextrahovat BIOS? Nebo pokud někdo ví jiný postup jak takty vrátit na default, tak i to by stačilo.
Moc děkuju
Přetaktovaná grafika
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3254
-
od liborek
Zobrazit poslední příspěvek
07 úno 2025 17:00
-
- 0
- 1903
-
od TomoMoto
22 srp 2024 07:33
-
-
Grafika z bazaru cena cca 2-3000 Kč Příloha(y)
od michal84 » 15 bře 2025 14:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 38
- 14486
-
od michal84
11 dub 2025 10:54
-
-
-
bitmapová grafika - úprava fotografií, retuše, filtry.
od zuzana3 » 10 kvě 2025 11:32 » v Design a grafické editory - 2
- 5100
-
od zuzana3
10 kvě 2025 17:31
-
Zpět na “Taktování a další úpravy PC”