Dobrý den,
po spuštění PC se mi načítá systěm windows xp a hned po načtení se PC restartuje. Takhle to běží pořád dokola. Zkoušel jsem i vložit cd s windows a reinstalovat, ale po vložení cd do mechaniky se nic nezobrazí. Nevím, co mám dělat.
Neustálá resetace PC Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Neustálá resetace PC
Vítej na PC-Help!
Zapni PC a ihned opakovaně mačkej F8, v nabídce potom zakaž automatický restart a napiš číslo chyby anebo to vyfoť. Co máš za počítač? Jaký zdroj?
Zapni PC a ihned opakovaně mačkej F8, v nabídce potom zakaž automatický restart a napiš číslo chyby anebo to vyfoť. Co máš za počítač? Jaký zdroj?
Po zakázání restartování mi vyskočí zvolení OS, ve kterém chci PC spustit. Zvolím jedinnou nabídku > W XP. Poté vyskočí modrá obrazovka na které se píše: "Byly zjisteny potize a system Windows byl ukoncen, aby nedoslo k poskozeni pocitace.
UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
Pokud je to poprve, co vidite obrazovku s chybou nastaveni pocitace, restartujte pocitac. Pokud se obrazovka objevi znovu, pokracujte tenito kroky:
ujistete se, ze novy hardware a software jsou spravne nainstalovany.
Pokud se jedna o novou instalaci, obratte se na dodavatele hardwaru nebo softwaru a vyzadejte si pripadne aktualizace systemu Windows.
Pokud potize potrvaji, vypnete, nebo odeberte instalovany hardware nebo software. Zakazte moznosti pameti systemu BIOS, napriklad ukladani do mezipameti nebo stinove rizeni. Pokud potrebujete pro odebrani nebo vypnuti soucatsi pouzit nouzovy rezim, restartujte pocitac, po stisknuti klavesy F8 vyberte upresnit moznosti spousteni a pote vyberte polozku nouzovy rezim.
Technicke informace:
***STOP: 0x000000ED (0x86764900, 0xC000006, 0x00000000, 0x00000000)"
Toť vše. Myslíte, že se to dá vyřešit nějak jinak, než dát PC do servisu? Děkuji za odpověď.
UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
Pokud je to poprve, co vidite obrazovku s chybou nastaveni pocitace, restartujte pocitac. Pokud se obrazovka objevi znovu, pokracujte tenito kroky:
ujistete se, ze novy hardware a software jsou spravne nainstalovany.
Pokud se jedna o novou instalaci, obratte se na dodavatele hardwaru nebo softwaru a vyzadejte si pripadne aktualizace systemu Windows.
Pokud potize potrvaji, vypnete, nebo odeberte instalovany hardware nebo software. Zakazte moznosti pameti systemu BIOS, napriklad ukladani do mezipameti nebo stinove rizeni. Pokud potrebujete pro odebrani nebo vypnuti soucatsi pouzit nouzovy rezim, restartujte pocitac, po stisknuti klavesy F8 vyberte upresnit moznosti spousteni a pote vyberte polozku nouzovy rezim.
Technicke informace:
***STOP: 0x000000ED (0x86764900, 0xC000006, 0x00000000, 0x00000000)"
Toť vše. Myslíte, že se to dá vyřešit nějak jinak, než dát PC do servisu? Děkuji za odpověď.
-
- Pohlaví:
V tom případě musíš v Biosu nastavit FirstBoot CDROM a následně to v konzoli opravit.
To je chyba systémového svazku.
V případě Windows XP stačí spustit Konzolu pro zotavení z instalačního média, opravit VBR svazku pomocí příkazu FIXBOOT a opravit souborový systém pomocí chkdsk /f (případně chkdsk /r)
To je chyba systémového svazku.
V případě Windows XP stačí spustit Konzolu pro zotavení z instalačního média, opravit VBR svazku pomocí příkazu FIXBOOT a opravit souborový systém pomocí chkdsk /f (případně chkdsk /r)
No, zrovna moc PC nerozumím...jak se dostanu do BIOSu?
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Mohlo by to být taky kabelem, kterým máš připojen pevný disk.
Jakou máš desku? V manuálu nic o vstupu do BIOSu není?
Jakou máš desku? V manuálu nic o vstupu do BIOSu není?
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
-
- Pohlaví:
Předně nevím co máš za počítač, někdo píše PC a má notebook.! Zpravidla je to hne po zapnutí na úvodní obrazovce. Pokud ne, pak ihned po zapnutí mačkáš delete jsi v Biosu. Tam to nastavíš. Dokud nemám víc informací nebudu popisovat další postup. Nastav tam FirstBoot CD ROM a pak napiš.
Edit: kabelem to není
Edit: kabelem to není
O FirstBoot tam není ani slovo... podobné je tam jen Boot Up Num-Lock LED, Boot Sector Protection, Wuick Booting a Boot sequence.
E: Celý BIOS mám jiný...mám tam dva sloupce v hlavní nabídce, přes které se teprve dostávám dále.
E: Celý BIOS mám jiný...mám tam dva sloupce v hlavní nabídce, přes které se teprve dostávám dále.
-
- Pohlaví:
Tak potom nevím. Není tam po zapnuti hned na obrazovce výběr na bootování. Něco jako Boot setup?
Ne, nic takového tam není. Jsou tam jen volby uvedené výše. I tak ale děkuji za pomoc. Nevím, ale co mám s PC dělat...
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Je to Boot Sequence, česky pořadí bootování. Když to rozklikneš, měl bys tam mít seřazená bootovací média, nastav na 1. místo ten CD-ROM.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”