Ahoj,
mám problém s interní čtečkou karet... Na Windows XP fungovala, poté jsem přeinstaloval PC, změnil nějaké komponenty a nainstaloval Windows 7 a už se mi ji nepodařilo rozchodit. Snažil jsem se hledat řešení na googlu apod., dočetl se, že ta čtečka nemusí podporovat Plug and Play, což by mohl být problém. Jedná se o označení (je zespod na štítku té čtečky) go-c15la-f... Měl by to být výrobce Gigabyte. Na jeho stránkách jsem ale nic takového nenašel. Další věcí, co by mohl být podle různých stránek problém, je zastaralý ovladač chipsetu. Mám tam aktuálně tuto základní desku: http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/N68C-S% ... ifications
Zde je k ní i manual: http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/N68C-S% ... cat=Manual
Ani podle manuálu se mi ji nepodařilo rozchodit.
I když jsem aktualizoval všechny možný ovladače (na chipset jsem tam aktualizaci nenašel) včetně BIOSu, čtečka nereaguje. Když vložím SD kartu do čtečky, tak se ve Správci zařízení objeví "Velkokapacitní paměťové zařízení USB"... Ta čtečka má na sobě navíc 2x USB slot, tak jsem zkoušel i je a ty fungují. Stejně tak audio výstup a mikrofon vstup.
Už mě opravdu nenapadá, co by to mohlo dělat. Čtečku jsem zatím nezkoušel na jiném PC (nebyla možnost), ale stejně se mi zdá dost nepravděpodobný, že by nefungovala.
Nerozumím tomu jumperu na USB... Původně byl vlevo, zkusil jsem ho dát napravo a taky nic...
Přikládám obrázky...
Interní čtečka karet nenačte SD kartu Vyřešeno
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Interní čtečka karet nenačte SD kartu Vyřešeno
Pokud jsi s ni nemanipuloval (zejmena odpojeni od desky), tak proste mohla umrit. Jumper je tam kvuli napajeni portu USB i po vypnuti PC (?). Jinou kartu (mensi kapacitu nebo jiny typ) muzes zkusit? Aby to nebylo jen nepodporou SDHC.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Re: Interní čtečka karet nenačte SD kartu
Tak to byla největší blbost... Ta čtečka je opravdu jen SD, nikoliv SDHC... A já měl 4 GB kartu... Díky moc!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2683
-
od Paja32
Zobrazit poslední příspěvek
02 led 2025 09:57