Tady zadne vycisteni nepomuze, tyhle levne notebooky se prehrivaji naprosto bezne - 1-2 roky vydrzi a pak je funkcnost pouze dilem nahody. Jedine chladit externe - chladici pdolozkou, jenze vse co se mohlo teplem poskodit tak uz je pripadne poskozeno.
Podle me jsou dve moznosti:
1. Vadny disk (zustava to viset na jeho detekci)
2. Upeceny motherboard (takze radic disku nebo southbridge funguje tak nejak zvlastne)
Potíže při zapínání notebooku
-
- Pohlaví:
Re: Potíže při zapínání notebooku
Tak vyčištěním tomu určitě neuškodí a ta podložka je jasná. Ta by měla být.
Jestliže se nb 1-2 roky nehřeje a potom ano, je to jedině zanešením.
Jestliže se nb 1-2 roky nehřeje a potom ano, je to jedině zanešením.
Ta teplota je na notebook normalni, jde o to ze ji elektronika v ntb dlouhodobe nevydrzi a DPS zacne praskat. Jedine 100% zjisteni je vyndat motherboard a strcit ho pod rentgen, nekde mam vyfocene (z RTG) jak vypada deska ze stare PS3 po 2 letech provozu. Deska uz ovsem vyjmuti z krytu nemusi vydrzet.
Tohle jsou levne notebooky, ne navigace za 50.000 kde jsou vsechny komponenty certifikovane na 120 stupnu.
To zahrivani se musi resit hned po koupi, ne po letech a ve chvili kdy zacnou odchazet komponenty (v lepsim pripade jen disk, v horsim motherboard)
A to ze visi na detekci disku neni na 100% teplem, ale diskem, na to jsem podobnych problemu videl moc
Ja bych z toho ten disk vytah a skusil to nekolikrat zapnout a vypnout s live distribuci linuxu, jestli to udela znova. Pokud ne, tak vymenit disk, vycistit notebook a koupit chladici podlozku.
Tohle jsou levne notebooky, ne navigace za 50.000 kde jsou vsechny komponenty certifikovane na 120 stupnu.
To zahrivani se musi resit hned po koupi, ne po letech a ve chvili kdy zacnou odchazet komponenty (v lepsim pripade jen disk, v horsim motherboard)
A to ze visi na detekci disku neni na 100% teplem, ale diskem, na to jsem podobnych problemu videl moc
Ja bych z toho ten disk vytah a skusil to nekolikrat zapnout a vypnout s live distribuci linuxu, jestli to udela znova. Pokud ne, tak vymenit disk, vycistit notebook a koupit chladici podlozku.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 18 pro 2012 20:17, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Hledejme raději řešení jak to vyčistit a potom s použitím podložky uvidíme zda se to změnilo.
Nereálné blbosti jak je rentgen není třeba zmiňovat. Jsou nereálné a vzhledem k ceně stroje zbytečné!
Nereálné blbosti jak je rentgen není třeba zmiňovat. Jsou nereálné a vzhledem k ceně stroje zbytečné!
Ta nerealna blbost je jediny zpusob, jak u elektroniky 100% analyzovat zavadu........ ma ho kazda slusnejsi firma ktera dela servis elektroniky, ale to je vedlejsi.......... kdyz nerealna blbost, nebudu to dal resit.
Dal to ovsem bude ciste hadani, a ja hadam ze vycistit a chladit nebude stacit.
Dal to ovsem bude ciste hadani, a ja hadam ze vycistit a chladit nebude stacit.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 18 pro 2012 20:22, celkem upraveno 1 x.
petr22 píše:Ta teplota je na notebook normalni, jde o to ze ji elektronika v ntb dlouhodobe nevydrzi a DPS zacne praskat. Jedine 100% zjisteni je vyndat motherboard a strcit ho pod rentgen, nekde mam vyfocene (z RTG) jak vypada deska ze stare PS3 po 2 letech provozu. Deska uz ovsem vyjmuti z krytu nemusi vydrzet.
rovnou říkám, že Vám vůbec nerozumím :). Na domácí servis si netroufám, takže byste mi asi poradil skočit s tím za nějakým profesionálem.
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Pro 2012 20:23) ---
Notas jsem na chvíli "zavřela" a on se jakoby vypl. Teplota je momentálně 50 stupňů. Ale podle obrázku můžete vidět, že mi svítí kontrolka u podezřelých sektorů - dá se to nějak opravit, popřípadě co to znamená?
Servis je reseni, ale na rovinu rikam ze autorizovany servis Aceru muze rict ze je nutna vymena HDD a nebo i motherboardu.
Vycisteni ale umi udelat taky, podle me je ale ten disk temer urcite vadny a muze za to jeho vysoka provozni teplota.
Ja navrhuju ten disk vyndat - musi byt zespoda pod krytem (ten nejvetsi, co tam bude) na par sroubku - vynda se snadno - a skusit to jen s Linuxem na DVD
Takto: http://www.youtube.com/watch?v=cI5aLxfIiLs
Vyfoukani stlacenym vzduchem zvenku nafouka prach tam co jeste neni, navic roztoci ventilator ktery funguje jako dynamo a muze poskodit desku (jeste jsem to nikdy nevidel, ale muze).
Vycisteni ale umi udelat taky, podle me je ale ten disk temer urcite vadny a muze za to jeho vysoka provozni teplota.
Ja navrhuju ten disk vyndat - musi byt zespoda pod krytem (ten nejvetsi, co tam bude) na par sroubku - vynda se snadno - a skusit to jen s Linuxem na DVD
Takto: http://www.youtube.com/watch?v=cI5aLxfIiLs
Vyfoukani stlacenym vzduchem zvenku nafouka prach tam co jeste neni, navic roztoci ventilator ktery funguje jako dynamo a muze poskodit desku (jeste jsem to nikdy nevidel, ale muze).
Naposledy upravil(a) petr22 dne 18 pro 2012 20:28, celkem upraveno 3 x.
Momentální teplota je 48 stupňů a to jsem jenom připojila externí hd.
-
- Pohlaví:
To je v normě, kup si tu chladící podložku. Podle mne ten disk nevykazuje atributy poškození, jenom je moc teplý.
Ta hlaska "POZOR" v CDI neni kvuli teplote, ale kvuli tomu ze SMART hlasi chyby
Neco k tem resetum by mohlo byt v Prohlizeci udalosti
Neco k tem resetum by mohlo byt v Prohlizeci udalosti
-
- Pohlaví:
Ta hláška Pozor je tam kvůli Podezřelým sektorům a ten je jeden. Teplota tomu nepřidá.
A jen na okraj.Bydlím v malém městě a co vím tak nejbližší rentgen na tištáky má technická univerzita v Lbc.
A jen na okraj.Bydlím v malém městě a co vím tak nejbližší rentgen na tištáky má technická univerzita v Lbc.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Výběr NVMe SSD do notebooku Příloha(y)
od MrVoltz » 01 lis 2024 18:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 9
- 2727
-
od MrVoltz